Det har jag. Det har ju nu äntligen börjat kunna till mig på en djupare nivå än tidigare då jag insett det men samtidigt förnekat det.
Nu är jag här och jag känner mig stark i att lyckas förändra mitt beteende. Inga extrema mål är uppsatta. Bara en dag i taget och massa läsning och skrivande här. Det här är min 6e dag sen jag bestämde mig (igen) för att tag i mitt drickande. Dag1 -0 dag2 -1 glas champagne (helt ärligt så var den största anledningen att jag inte ville att den skulle stå och dö eftersom den var rätt dyr..) dag3 -0, dag4 -0, dag5 -3,5 glas vin, dag6 -0. Känner riktigt nöjd med det måste jag säga :)

xoxo

Jag känner mig äcklig, dålig, värdelös, skit, hatar allt. Hatar all ångest, hatar att kämpa mot all ångest hela tiden. drack en öl, drack en till. Föreslog vin till middagen. "Oj, är du på festhumör? Först två starköl sen vin till middagen. Skulle inte du vara hälsosam nu?" Säger pojkvännen. Ångesten är total. Avsäger mig vinet, han får dåligt samvete för att han förstår att han fick mig att känna mig dum. Trugar och häller upp ett glas till mig ändå. Jag dricker inget. Har gått och lagt mig i sängen nu och är på väg att börja gråta. orolig för saker imorgon också. hatar allt, hatar mig. Känner mig så jävla värdelös. Fan fan fan.

xoxo

Lite mindre ångest nu. Vi pratade lite och jag sa att han inte skulle känna sig dum för vad han sa eftersom att han hade rätt. Han godtog det. Känns som att jag kanske äntligen fått den reaktion jag behöver från hans sida kring mitt drickande. Tror det här var bra.

xoxo

Vi pratade lite mer och jag ville verkligen understryka att han inte ska må dåligt för det han sa. Sen sas lite ditt och datt och bla sa han att han tänk fråga om en flaska vin till helgen men sett att jag kört på min a-fria öl och då avstått från att fråga. så nu har samtalet kring alkohol verkligen kommit igång. Och jag sa igen att jag ska ju blir hälsom nu (mest inlidning för att dra ner på/sluta med a) så därför ska jag dra ner på mitt drickande.
Nu ska jag gå stärkt ur den här erfarenheten och jag ska fortsätta min kämpande för att bra liv där jag och inte a är huvudrollsinnehavaren.

xoxo

Jag är faktiskt glad för mitt återfall idag för det ledde till något så himla bra i och med min pojkväns påpekande ang mitt drickande. och att jag tack vare mitt kämpande här på forumet och mina nyktra dagar kunde stå emot vinglaset som stod framför mig sen. Jag passade på att tacka honom idag också för att han satte stopp igår genom att säga som han sa för att han verkligen ska förstå hur bra gjort och välbehövligt det var. Nu ser jag fram emot nyktra dagar och fortsätta att imponera både mig själv och honom med mina alkolfria alternativ!

xoxo

Känner mig stärkt sen återfallet och samtalet. Tänker på vilken enorm förändring det är att jag druckit 2 ggr på 13 dagar, utan att högtidligt lovat att jag inte ska dricka mer, bara på helgen eller nåt sånt. Jag har klarat det genom att bara vilja. Och nu har jag ännu mer styrka i bagaget efter att jag vet att min pojkvän reagerar på om jag dricker eller inte. Men jag får bara inte bli övermodig nu. Förändring tar längre tid än två veckor.

Leverjag

Så bra att du är stark och minskat. Fortsätter du så här tror jag att du kommer att må bättre på alla sätt.

Heja!

Det är nog bra att ha det där samtalet med partnern. Ni är ännu starkare tillsammans. Grattis och bra kämpat.

xoxo

Tack allihopa! Jag känner mig stark och är väldigt glad för alla mina nyktra dagar! :) och väldigt glad att jag pratat med sambon. Idag ska jag fylla på förrådet med a-fria alternativ och ser fram emot ännu en nykter dag!

Holistic

Vad bra att mindfulness hjälper ibland. Jag trodde att du hade missuppfattat vad jag skrev. Jag tog inte alls illa upp. Vad bra. Oj panikångest låter jobbigt. Vad bra att du har pratat med din sambo! Nu kommer det att bli enklare för dig att hålla dig nykter.

Kram

Pingu

Intressant tråd, tänker på de dårar som tror att det går att dricka måttligt igen. Hur skall man då få tillbaka den kidnappade hjärnan? Har själv varit nykter i 3 1/2 månad och mår bättre. Har så smått börjat tänka annorlunda och friskare.

xoxo

Vad roligt att du tycker att min tråd är intressant Pingu:)
Well, jag hoppas och tror att jag ska kunna dricka måttligt i framtiden men förstår samtidigt att det är stor risk att det inte går.
Idag har ännu en alkoholfri dag passerat. Känns bättre och bättre för var dag som går att vara utan alkohol även om tankarna på den är med från morgon till kväll. just nu känner jag mig ganska nere och tycker att livet känns tråkigt och jobbigt, men det känns ändå jävligt bra att inte ha druckit!
Kram på er!

Mick

Jag har saker inte sett dig på ett tag, hoppas allt är bra med dig ?

xoxo

Hej!
Det är okej med mig. Med alkoholen går det rätt bra. ett bakslag igår men det är inget jag tänker sörja över idag! Ny vecka, nya tag! :)
Ja jag har varit mindre aktiv på sistone. kände att jag inte hade något vettigt att säga i andras trådar så det kändes som att det gjorde till eller från om jag skrev eller inte. min egen tråd har ju också varit ganska tyst sen kände jag hur det började bli en prestation att inte dricka, vilket gjorde mig stressad och så.. så då kändes det bättre att inte skriva om hur det gick för mig. Men din omtanke värmer så jag kanske ska ge det ett försök till :) kram!❤?❤?

Tror att man ska vara lite egoistisk här i forumet och skriva när man behöver och orkar. Definitivt också skriva när man dricker även om det inte alltid känns så roligt. Men du är här för din skull och om du skriver så får du lite mer perspektiv. Se det som en process att sluta dricka istället. Lite misstag på vägen gör då bara vägen lite starkare.

farmor

Det är verkligen ingen förväntan från oss andra att du ska skriva eller kommentera i våra trådar.
Att klicka på gillaknappen när man läst är en fin hälsning tycker jag ?

anna123

Har i flera år insett att jag har alkoholproblem men har inte orkat ta tag i det. Skammen är enorm! I lördags blev jag så full på en middag att jag vaknade med minnesluckor och blåmärken över delar av kroppen. Men det var inte det värsta... Det värsta var att min dotter var med på festen och såg mig i detta tillstånd. Det var då jag bestämde mig. Nu får det vara nog! Min förhoppning är att jag i framtiden kan avnjuta ETT glas vin till en god köttbit. Har läst några inlägg här och tycker att den här platsen är den plats jag behöver. Håll tummarna för mig att jag har varit redlöst berusad för sista gången i mitt liv!