Hej! Jag är medberoende till min man som är alkoholist. Nu har han kommit till insikt att han dricker för mycket. Har pratat med sin chef. Nu skall han börja på behandling om några veckor. Genom företaget. Den 27/1 så berättade han detta för mig. Samt sa att nu slutar jag. Jaha tänkte jag. Så nu har han ej druckigt på 6 dagar. Han har inget sug. Ingen abstinens mm mm. Jag fattar inget. Hur kan det vara så?? Han dricker mycket vanliga drickor med socker i. Han äter någon söt kaka. Detta gjorde han inte innan. Han har haft mardrömmar 2 nätter då han skrek rakt ut. När kommer abstinensen? Och suget. Han skall börja med antabus om några veckor. Så jag som läst på mig i flera år om alkoholism känner inte igen detta.
Någon annan som upplevt detta??

Välkommen till forumet. Du berättar att du har en man som har alkoholproblem. Han har själv kommit till insikt om att det är problematiskt och börjat vända sig utåt för hjälp. Han har nu inte druckit på en tid och du undrar hur det kan komma sig att han som många andra gör, inte upplever att det är svårt, abstinens mm. Det är en klok fundering, det är olika för olika personer, för en del som precis startat en förändring kan viljan och drivkraften vara så stark att det till en början känns väldigt lätt och att det blir lite motigare sen, medans för andra är det tvärt om. För en tredje kanske det är svårt rakt igenom. Sen beskriver du att han haft mardrömmar, äter en del sötsaker och att det gjorde han inte innan. Skulle kunna vara abstinens, inget jag kan säga säkert men sådant upplever en del. Om du läser runt här på forumet kanske du ser hur det varit för andra eller fortsätt skriva, ibland tar det ett tag innan man får svar.
Hur är det för dig i detta? Hur mår du?
Varma hälsningar,
Rosette /Alkoholhjälpen

Klart han har abstinens. Alkohol är beroendeframkallande och ger abstinens när det försvinner. Ofta kan socker lindra abstinensen så dfärför äter han sockerrik mat.

Fizzan

Hej Rosette! Du frågade hur jag mår i detta... Jo det känns som min man går på rosa moln. Vi var ute och åt drack Ramlösa till maten. Jag vågar inte ta ett glas vin eftersom min man ej dricker något längre. De satt några affärs gubbar i baren och drack whisky. Ja sa till min man att så satt du för några veckor sedan . Då svarar han mig att han tycker att det ser äckligt ut. Han som älskar whisky. Känns som han blivit hjärn tvättad. Det måste varit så att hans chef ställt ett ultimatum att de märkt att min man luktat gammal fylla på måndag. Att min man måste börja ett program. Som tur är börjar det nu på fredag. En dag i veckan. Min man har gått och blåst varje dag och det har varit ok. Min man känns annorlunda. Han känns känslokall nu. Hade kompisar hemma i helgen och de tyckte att han var riktigt tråkig. Så vi får väl se hur länge han håller detta innan han tar ett återfall. Jag har svårt att tro att man bara kan lägga av helt med alkoholen och dricka söta drycker i stället. Jag låter negativ men jag tror bara inte det,...

Fizzan

Hej! Ja så är det säkert. Han vill inte visa mig något. Så han bedövar med socker. Han är fantastiskt duktig. Men börjar bli lite retlig. Så kanske inte sockret hjälper .

Hej igen Fizzan. Tack för ditt svar! Du beskriver hur processen fortsatt nu för din man, du märker att han försöker samtidigt svårt att tro på att det ska fungera i längden att helt byta ut alkohol mot andra söta drycker. Det låter som du vill se att det fungerar under en mycket längre tid för du ska känna att du kan tro på att det fungerar.
Jag funderar lite över ditt svar, du berättar inte så mycket om hur Du mår utan mest om hur situationen ser ut och hur det är för din man. Det är förståeligt att svara så tänker jag, du har levt i den här situationen länge och det måste vara tufft för er båda, det kan kännas ovant att fokusera och fundera på hur man själv mår. Vad tänker du själv kring det?
Varma hälsningar Rosette