Hej,

Jag kan inte påstå att jag dricker ofta eller mycket. Men på senare tid känns det som att jag tappat kontrollen lite. Jag har precis som många andra lovat mig själv att vid flera tillfällen att aldrig dricka något mer, jag är dessutom diagnoserad med OCD (tvångstankar) vilket gör att jag blir extra känslig. I vilket fall som helst så känner jag att jag hatar den personen jag blir när jag dricker: Otrevlig (ibland), flörtig (jag har sambo), eller bara obehaglig.

Jag vill sluta dricka men det är så jävla svårt att hålla sig borta på helgerna när andra vill ut och festa. Är det någon som känner som jag, och finns det några tips som ni/du kan bidra med?

MVH
PP

Jackofhearts

Vi verkar ha liknande problematik du och jag. Jag har också samma diagnos och har också varit inne i ett "helgberoende" med de symptomen som du nämner. Är nog allmänt ganska flirtig med tjejer med självklart kickar det igång än mer när jag druckit, bekräftelsebehovet alltså. Otrevlig kan vi väl alla bli när vi fått i oss lite för mycket, men just obehaglig var spännande. Hur menar du med det? Jag har en "nivå" av fylla där folk jag känner brukar kalla mig obehaglig. Inte massmördarpsykotiskt obehaglig alltså, utan mer personlighetsförändrad. Folk känner inte igen mig alls, är det så du menar?

Här ska du få ett tips, Spola kröken! Skämt och sido, det första tipset man brukar få här är just att inte dricka. Ganska logiskt, problem med spriten, drick inte! Egentligen inte svårare än så. Precis som att hemligheten med att för en överviktig att gå ner i vikt är att äta mindre. Så lätt men ändå så svårt? Anledningen till att det är mitt tips är ju såklart att det är det som ger 100% framgång. Ingen sprit, inga snedfyllor :). Det har även andra fördelar. Du har precis nått till en insikt om att du har ohälsosamma alkoholvanor. Det är bra och det ska du ge dig själv cred för! Försök ge dig själv chansen att få en åtminstone kortare period nykter. En vecka eller längre för att även ge dig förutsättningar att på riktigt inse fördelarna med att vara nykter och fundera hur du vill styra upp det här och vad du har för planer och mål på sikt med ditt drickande. Vill du vara nykter eller vill du sätta upp regler för ditt drickande för att undvika bli överdrivet flirtig, otrevlig och obehaglig (Full alltså)?

En till fråga som jag nyfiket undrar. Blir du som botad av din OCD när du dricker alkohol. För mig är det som att någon stänger av ljudet på radion ungefär. Som ett mirakel. Men, tyvärr är det ju så att alkohol har nackdelar och till slut når vi alla som överkonsumerar till en punkt där nackdelarna tar över och då, när man kommit in i ett problemdrickande och/eller ett beroende är det väldigt mycket ångest förknippat och det är inte jättebra med vår problematik. Mer ångest=mer ocd. Tar du mediciner förresten och vet du om de fungerar med alkohol?

Till sist, välkommen hit och sorry för en väldigt långt inlägg.

Ja det är inte lätt. Försök hitta på något med din sambo på helgen. Skaffa ett intresse eller hobby så tiden kan gå.