Jag har under flera år bestämt mig för att inte dricka när fredagen kommer, men trillar alltid dit, jag känner inget sug efter alkohol övriga dagar på veckan, men när fredagen kommer så ändras allt.
Detta har blivit ett större problem med tiden för mig, jag kan inte köra bil m.m på lördagen pga att jag är bakis.
Jag har nu insett att jag inte klarar detta själv längre, det kan tyckas konstigt att jag bara känner sug efter alkohol på fredagen.
Vet inte hur jag ska hantera detta, hur ska jag kunna sluta.

Mick

Bra att det löste sig på jobbet för dig. Jag kommer aldrig att ge upp att nå mina mål och jag kommer aldrig i livet att vilja gå tillbaka till mitt gamla liv igen.
Men som vi sagt tidigare så är vägen dit sällan rak, men det går till slut.

Och det var en fullträff där med att spela piano, jag spelar nästan varje dag, det är både roligt och avslappnande med att spela musik ? ?

Sisyfos.
Ja det stämmer bra att man får sitt straff i måendet, jag fick hemsk ångest för att jag bröt när det gick så bra för mig, men nu blir det nya tag ?

Mick

Jag väljer att se framåt, vad som har hänt tidigare är historia, det finns inte längre, att tänka på vad som hänt tidigare gör att man upplever samma dåliga känsla igen och det hjälper inte ett dugg.
Morgondagen är inte skriven ännu, den blir vad vi gör den till och jag kommer att göra mitt bästa för att den ska bli så bra som möjligt ?
Men min självkänsla blir dålig och jag får ångest när jag har snubblat, det tar en vecka eller två innan självkänslan kommer tillbaka, tiden läker och det gäller att inte riva upp såren igen.

Mick

Vaknade denna lördags morgon redan kl 06:00 och var helt utvilad, vilken enorm skillnad det är att sova utan A gift i kroppen.
När jag hade druckit led jag ofta av sömnproblem, jag kunde somna fort men vaknade efter bara några timmar i svettblöta sängkläder med kraftig vätskebrist, och var då ett vrak hela dagen efter.

Sug efter alkohol finns inte ens på kartan trots helg och inget särskilt inplanerat, snedsteget förra lördagen sitter fortfarande kvar i färskt minne och jag känner mig faktiskt äcklad av bara tänka på A just nu.
Men tiden går, veckor blir en månad jag dricker ingen A alls och är inte ens särskilt sugen, man glömmer sitt snedsteg mer och mer och rätt var det är så står man i en lurig situation igen, det är just HÄR som jag tycker det är så svårt, det är här hjärnan spökar, lurar och manipulerar, det är just HÄR jag behöver stöd och hjälp för att lära mig hur jag ska hantera den farliga situationen.

Kan det vara så att man på något sätt måste måste ligga steget före och se till att den farliga stunden inte uppstår?? Jag tror att man behöver jobba med att lära sig att känna igen i ett mycket tidigt skede att detta kan gå fel om jag inte styr åt ett annat håll.

Jag har lärt mig mycket på alkoholhjälpen och mitt liv har förändrats mycket i alkoholfrågan men jag är långt ifrån fulllärd, min sambo tycker att jag är på mycket god väg och dricker A fritt för min skull, och man måste acceptera att man gör fel i början i sin nykterhet, det är inte lätt men det går, det har vi sett klara bevis på.

Ha en trevlig helg alla ?

Leverjag

Så fina och kloka reflektioner. Tror det är precis så att vi måste ligga steget före. Länken till filmen jag la in i min tråd om tips att sluta tog just upp det att inte ge upp utan försöka igen och igen tills man lyckas. Du har ju så tydligt siktet inställt på det du vill uppnå så du kommer dit du vill. Så underbart att läsa ditt senaste inlägg och hur bra du mår nu.

Tack för pepp och fina hälsningar under hela "vår" tid tillsammans här.
Kram, vännen
?

Leverjag

Och tur är väl det för jag är inte alls frisk. Smittad av någon medmänniska. Jobbigaste är att inte kunna träna och vara trög i huvet. Nästan som förr. ? Om nu någon undrar över min ökade närvaro här...

Kan inte folk göra som i Japan och visa hänsyn och bära munskydd ute bland folk?! ? vi svenskar är så hysteriska med hygien i vissa fall men riktigt efterblivna när det gäller andra, tycker jag.

Hoppas allt är bra. Ses!
?

Mick

Tack Leverjag, det kan jag behöva nu i detta trista vädret.
Istället för ont i ryggen så har jag nu ont i nacken istället med lätt huvudvärk, tror jag behöver massage.
Många som är sjuka nu på mitt jobb, beror säker på vädret som svänger fram och tillbaka hela tiden, munskydd skulle säkert vara bra ?

Jag har funderat idag igen på framtiden, jag tänker mycket på hur det kommer att gå för mig med alkoholen, jag vet vad jag vill men vet oxå mycket väl hur svårt det kan vara, jag tänker t.e.x på hur det kommer att bli till semestern, sommar och fint väder med grillning m.m, sånt har alltid varit förknippat med alkohol.
Man ska ju ta dag för dag men jag kan ändå inte låta bli att tänka och bli bekymrad.

Nåja, jag får väl försöka koncentrera mig på tiden här och nu.
Jag tittade på Youtube klippet du hade lagt upp med tipsen, mycket goda råd där som jag tagit till mig, intressant med att minskat socker intag och att inte äta skräpmat bland annat minskar sug efter alkohol.
Sånt hade man ju inte en aning om innan, det finns nog en hel del man kan ändra på som påskyndar ett minskat A sug.

Stor krya på dig kram får du ?

Leverjag

Unna dig massage och att inte tänka så långt fram. Du kan unna dig massor av undergörande massage nu för pengar du sparar! :-) Skönt att semestern ligger en bit bort och då får du/vi känna hur det känns då. Det tror jag är en bra strategi. :-)

Visst var det bra tips. De sammanfattar det viktigaste. Tror att många inte tänker på en del av dem...

Tack. God natt! ?

Mick

och blir veckor, helgerna kan ibland kännas trista på kvällarna utan alkohol, men är ju övergående, jag kan under några timmar på fredag / lördag kväll sakna alkoholen då det i så många år varit nästan rutin på att dricka.
Jag vänjer mig långsamt av med helgsuget märker jag, men det kommer att ta tid.

Jag märker oxå att jag äter mer, det är visserligen bra att äta ordentligt när man är alkoholberoende men jag har sista tiden börjat äta lite för mycket, jag börjar stiga i vikt och är ofta hungrig, jag mår bra och det kanske bidrar till ökad aptit då kroppen numera är avgiftad från alkohol.
Det kan kanske vara så att kroppen söker andra tillfredsställande ting, i detta fallet mat och sötsaker.

Saker som jag lärt mig sen jag bestämde mig att jag skulle sluta dricka var att speciellt i början så blir det ett stort tomrum den tid man brukade dricka, detta tomrum måste fyllas med något annat, en aktivitet eller liknande, bara det får tiden att gå, det kunde kännas hemskt av bara tanken att leva utan alkohol.
Att förändra sitt tankesätt var viktigt, med tiden så förändras den i takt med att man läker, här gäller det att bita ihop och låta dagarna gå, och det blir garanterat bättre.

Som det skrivits många gånger här på alkoholhjälpen innan, att se till att inte vara hungrig, törstig och se till att inte stressa hjälper mer än vad man tror.

Ovanstående små enkla tips har hjälpt mig ganska mycket, det kanske fungerar bra för någon annan oxå ?

Leverjag

Tycker det var kloka tips och de hjälper även mig! :-)

Vi vänjer oss, fyller tomrummet och hittar en ny väg, tror jag. Härligt att du är kvar. ???

Du kommer säkert stöta på patrull och då gäller det att du har verktyg. Vad bra att du gör något åt detta och att det går bra. Nu tar vi en vit helg till nu när vi är på G.

Mick

Ja, patrull stöter vi på förr eller senare, jag tänker att det lär bli extra besvärligt när sommar och semester kommer, det talar mina tidigare erfarenheter om, men jag får ta tjuren vid hornen när den tiden kommer, nu gäller det att koncentrera på nutid.
Ja aeromagnus, nu är det helg och nu kör vi en vit helg till ?

Leverjag.
Håller helt med dig, tomrummet blir lättare och lättare att hantera och fylla ju längre tiden går, små nya rutiner smyger sig sakta in och ersätter den gamla dåliga.

Jag läser din tråd varje gång jag är inne, du är verkligen duktig och har kommit långt.
Var rädd om dig och puss på dig oxå ?

Mick

Sedan den 8e november har jag druckit alkohol 3-4 ggr, och för att vara mig är detta mycket bra och en stor förändring har skett.
Men ibland kommer det toppar med mycket starkt sug, hade igår eftermiddag och nu idag, dessa toppar kommer nästan alltid på helger eller andra lediga dagar, dom kommer något mer sällan nu än tidigare, som tur är så lugnar det ner sig ganska snart.
Är rädd för att en sådan topp ska få mig att falla, då slutar det med stor säkerhet med en fullständig blackout om det är starksprit inblandat.

Senaste gången jag föll så fanns det inte ens på kartan efterföljande vecka något begär efter A, men det är när det gått en lite längre tid som det börjar bli besvärligt.
Jag mår bra och blir sakta bättre men är orolig för suget som helt oväntat plötsligt dyker upp, det gäller att inte inbilla sig att man kan dricka bara lite, men hjärnan är lurig.

Toppen som kom tidigare idag har lagt sig och jag vann denna gången igen över A djävulen, och detta tack vare att det inte finns alkohol hemma.
Vilken pest att det ska ta så lång tid att tillfriskna från ett alkoholberoende, om man nu någonsin gör det.

Trevlig vit helg alla ?

Leverjag

Det hade varit sju resor värre om vi fortsatt dricka! Jag kan inte lita på att jag inte får sug igen. Inte alls. Det är lugnt men när som helst kan man stå inför en ny utmaning. Bra att ha viss beredskap och ta varje ny utmaning när den kommer och njuta av alla dagar nyktert som passerar. Hoppas din hjärna slutar att påminna dig om att vara sugen på helgerna snart. Skönt när det blir lugnt tycker jag.

Tycker du är otroligt stark som fortsätter kämpa för din frihet! Glad är jag att vi följs åt här i forumet.
❤️

Mick

att man inte kan lita på att inte få sug igen, även efter mycket lång tid.
Jag kände en farbror en gång i tiden som var medlem i AA och var nykter i 20 år och fick fina utmärkelser för sin långa nykterhet.
Men efter 20 år hände något, han trillade tillbaka till alkoholen på ålderns höst, vad som gick fel vet bara han själv.
Det hade varit mycket intressant att prata med honom idag, han hade nog kunnat berätta och lära ut mycket i alkoholfrågan, tyvärr gick han bort för ca 10 årsedan av hög ålder.

Jag tycker mig märka att min hjärna spökar lite mer sällan än tidigare, jag har läst om att flertalet nyktra alkoholister vittnar om att det i regel krävs minst 12 månader i nykterhet för att märka av en större förändring, det skulle alltså var först då man verkligen kan känna att en radikal förändring av livet har skett, att alkohol djävulen verkligen har släppt greppet.
Men det går nog väldigt snabbt att dricka på sig beroendet igen även om man varit nykter väldigt länge, man ska nog för all framtid vara på sin vakt.
Så jag förväntar mig att den resa jag har börjat kommer att ta tid, men så får det bli.
Jag tycker du är väldigt stark oxå, och jag är glad att du är med mig på min resa, du känns trygg ?

Mick

Tittar in och säger hej, har inte varit inne här på ett tag nu, jag är fortfarande nykter och en månad har gått nu sen jag snubblade en kväll.
Tycker att det går ganska bra, fredag och lördagskvällarna kan vara lite jobbiga utan öl men låter man tiden gå och fokuserar på annat och lite envishet så brukar det gå, det blir långsamt lite lättare hela tiden.
Trevlig kväll ?

Skönt att höra!
Det blir en vana att vara utan. Jag tycker att det är så skönt på helgen nu när jag upptäcker att jag är nykter, vaken och avslappnad på ett äkta sätt. Och på morgonen... Pigg, körklar och nöjd. Det gäller att jämföra med hur det en gång var tror jag.

Mick

Det är som natt och dag jämfört med innan och jag är utvilad när jag vaknar, det var jag aldrig tidigare.
Att slippa ångesten som bara förlamade mig är så obeskrivligt skönt, man kan ju undra egentligen varför hjärnan ibland får sug efter något som bara förstör livet.
Ha en fin dag ?

Leverjag

Visst är det skönt att känna hur greppet, ångesten, begäret och fixeringen släpper! Minns hur mycket tid det gick åt att tänka på A. En rastlöshet som jag tycker försvunnit till stor del nu. Tack för din hälsning, min vän. Du är go. ?

Hoppas du har en stark och glad dag och jag kommer att tänka att du spelar något vackert på pianot ikväll. ???

Ses! ?

Mick

Piano var just det jag spelade igår det är verkligen avslappnande och roligt ( och jag hoppas det var vackert ?)
Rastlösheten är nog det som släppt mest på mig än så länge och tankarna på A kommer mer sällan allt medans tiden går, även om det går långsamt.

När jag tänker tillbaka på hur mitt liv såg ut tidigare i så är skillnaden mycket stor, nu är det jag som bestämmer över mitt liv och inte alkoholen, tidigare kunde aktiviteter avbrytas i förtid eller rentav ställas in för att jag skulle hinna till systembolaget eller var bakfull, hela min familj mår betydligt bättre av det hela.

Men mer tid behöver gå, tänk att en dag kunna summera ett helt nyktert år, även om allt blivit mycket bättre så finns fällorna där, helt plötsligt kan den där tanken dyka upp att man förtjänar ett glas vin eller öl för att man varit duktig så länge, detta ska vi naturligtvis inte låta oss bli lurade av, svårt, visst, men vi vet att det går.

Det mest positiva är att vi märker att det blir bättre bara man håller ut en tid, att suget, tankarna, fixeringen verkligen börjat ändra sig, det är ju inget som går på en vecka eller två, tiden läker ju längre vi avstår alkohol.

Jag är glad att ha dig som vän här, känns skönt att vi följs åt på vår krokiga väg.
Ha det fint ??