Och varje gång började jag dricka igen. i början ganska behärskad men efter ett tag dagligen. Nu sitter jag i Skiten igen. Blir sällan jättefull. Men det blir ofta och i smyg. Precis som många här har jag fantastiskt familj. Jobb Osv... vill må gött Utan bag in box

Tänk på att din inställning verkar lite tveksam och den är jätteviktig om man ska lyckas :) jag skulle fundera åå antabus ett tag framöver och kontakt med aa kanske. Vad tycker du?

emptyoak

Vad innebär antabus?. Det är helt nytt för mig.
Jag är ganska social av mig men just aa möten känns lite svårt. Jag har inte så mycket att berätta. Dricker för mycket och vill ändra på det. Och när är man alkoholist? Tack för dialog

emptyoak

Jag har egentligen inte ställt till med någon skada utåtsett. Folk uppfattar nog mig som rätt städat kille och även min fru har inte märkt alla mängder jag dricker. Jag kan känna sug när som helst. Smyg dricker på veckorna. Känns som att piramidens topp är snart nådd och jag blir avslöjad och det kanske händer nåt idiotiskt på köpet.därför vill jag ta tag i det innan. Har en pappa som inte spottar i glaset precis. Så jag vet vilken egoist en alkoholist kan bli. Och dem känslor börjar jag åxå få. Hämta barn på kalas på en fredag kväll kan göra mig skitarg för då kan jag inte dricka. det skulle kännas pinsamt att ringa och be om antabus. Jag har nu bestämt mig att sluta dricka och det har jag berättat för min fru men har inte varit helt ärligt med allt jag drack bara mest om att jag känner sug efter a. Jag hoppas att jag kan hålla detta löfte om inte ska jag fråga efter antabus. Nu har jag hållt mig nästan 2 veckor tror jag och det känns jobbigt varje dag. Att planera semester utomlands utan a osv...

SaliaAmalia

Du är jätteduktig!! Bara att bestämma sig för att berätta är ett stort och smärtsamt steg. Dit har inte jag nått ännu! Jag försöker i det tysta än så länge. 2 veckor är jättebra! Jag tror på dig!.

Trubbelmakare

Enligt mig är "man" alkoholist när/om alkohol utgör ett direkt eller indirekt problem i ens liv.
Även om man bara dricker på nyårsafton, när varje nyårsafton slutar i katastrof.
Även om man "bara" tar ett glas vin varje dag, när det enda glaset påverkar dig negativt.

emptyoak

Ja vet inte om jag håller helt med dig. I mitt fall har inget hänt ännu. Jag kan inte dricka måttligt, alltså super mig inte skit full häller utan gör allt för att ingen ska märka nåt, dricker "lagom" för att ingen ska märka. Hittills har ingen märkt nånting alltså har det inte blivit problem i form av skandal. Men det är ett helvete att ge fan i att dricka. Finns det hemma så dricker jag annars köper jag. För eller senare tar man en klunk för mycket. För eller senare brister fasaden. Därför tar jag tag i det nu. men det finns ingen i min närhet som tror att jag just i detta nu kämpar för att inte dricka. Fast jag har berättat för min fru delar av problemet så tror jag inte att hon inser mitt riktiga problem

Meredith12

Eller håller du omedvetet en dörr öppen för att gå tillbaka till drickandet igen?
Jag tänker att, även om det är pinsamt att medge beroende i vilken grad det vara månde så har en partner förhoppningsvis så mycket omtanke att hon eller han kan utgöra ett stöd.

Lycka till på den vita vägen!
M

emptyoak

Det handlar mer om rädsla. Jag har bestämt mig att inte dricka. Jag är osäker på hur hon reagerar. Jag tänkte att det är bättre att jag berättar när jag har koll på läget själv och brotten är preskiberat. Jag har trots allt druckit bakom ryggen på henne rätt mycket. Hon vet nu att jag inte ska dricka mer.

Om du läser trådar kommer du upptäcka att de som lyckats sluta dricka har en vilja att ta hjälp för det är oftast inte lätt att klara på hand. Antabus är en medicin som gör att du inte kan dricka. Var livrädd för mitt första aa-möte men ack så skönt. Berätta för din fru att du druckit i smyg och nu vill ta rag u situationen. Ärlighet varar längst

emptyoak

Det inser jag åxå. Jag är bara rädd i början att behöva hantera min relation plus alkoholsuget. Försöker finna stöd här så länge. Ska ta tag i detta åxå.

Har du en sambo som är värd namnet så älskar hon dig för den du är och vill hjälpa dig. Skulle hon bli arg eller sur ja då är det inte mycket att förlita sig på, hoppas du tolkar det jag skriver på rätt sätt. Vi vänder på dig. Om din fru smygdrack och du senare flera år senare kanske får veta detta. Hur skulle du känna dig då? Skulle du inte vilja veta nu och hjälpa till? Du ska naturligtvis göra det som känns bäst för dig.

emptyoak

Jag läste om alla inlägg jag har skrivit för ett årsedan och märker att du har ta mig fasen haft rätt om mig hela tiden. Jag ville nog ha en öppen dörr för att dricka igen vilket jag gjorde . Jag slutade igen och nu är jag nykter sedan mitten av november. Jag har berättat om allt för min fru. Hon tyckte att det kändes konstigt att jag drack bakom hennes rygg men inte arg. Nu är jag inte tveksam utan det är slut med alkoholen . Funderar på att gå på aa möte oxå men hittills Har jag inte hunnit pga. egagemang i andra saker och jobb och familj. Men nu känner jag faktiskt sugen på att gå dit. Det känns bra på många sätt. Jobbigt oxå men ok.

emptyoak

Idag har det varit mycket bättre trots influensan. Är ledig imorgon men ska köra en bekant till flygplatsen imorgon bitti. Får man fråga hur du har hittat hit ?