Han valde spriten. Då det bara är jag som har problem med honom när han är full så borde jag söka hjälp och försöka att lära mig att hantera honom när han är full. Att barnen är rädda och att till slut, efter mer än 15 års förhållande, mina föräldrar sett och hört honom hålla på med mig i fyllan och tro att han slår mig, det är inget han väljer att lyssna på.
Nu är han ju nykter? Varför är jag inte gladare då och mer kärleksfull? Han kan inte ta in att det han gör i fyllan fortfarande gör ont och gör det svårt för mig att lita på honom och hans känslor för mig och att han ska behandla mig på ett respektfullt sätt. Hur orkar man bemöta någon som så totalt vägrar förstå hur han blir när han blir full?

Som medberoende mår man ju oftast minst lika dåligt som den som dricker. Det är ju ni som får sköta det mesta runtikring och det orkar man inte. Att dricka skadar ju de närmsta mer och det tar tid att läka skadan. Så det är väl inte så konstigt att man inte jublar med en gång. Tilliten finns ju inte där och den tar tid att återfå. Bra att du ställt krav. Hoppas du orkar genomföra dessa också. Du har inte gjort fel, du har gjort rätt. Du ska inte behöva lida för att din man har ett missbruksproblem. Han behöver säkerligen hjälp, hjälp som han själv måste vilja ta. Ha motivation till förändring.

Blueeyes

Aeromagnus har helt rätt!
Vi är många som tillslut nått gränsen för vad vi orkar och ställt ultimatum. Nu behöver du genomföra detta. Det är skitsvårt men så värt det i slutet.
Själv är jag inne på dag 19 i egen lägenhet och det känns helt fantastiskt!
Har varit jobbigt speciellt för barnen men nu börjar allt lugna sig och jag vet att oavsett vad som händer melkan mig och alkoholisten så har jag gjort rätt.
Det är en härlig känsla av lugn.

Stå på dig nu!! Kram.

Nickanna

i ett annat hus i en annan stad för han blev fullständigt tokig av ilska över att jag skulle gå. Nog gör jag rätt alltid men det är inte lätt och jag mår dåligt över vad som hände, har ingenstans att vara tills jag får lägenhet om tre veckor men får bo i kvinnojourens skyddade boende då jag kände mig hotad över att han kastade sönder saker där jag var. Hur kunde det bli så här?

Fundera inte på vad du kunde gjort annorlunda eller varför det kunde bli så här. Dessa tankar kan du inte ändra för du äger inte dessa. Din man valde alkoholen eftersom han är djupt inne i ett beroende, en sjukdom som han inte vill få vård för. Det som gör mig orolig är hans brutala sätt och hotfullhet mot dig. Den ska du inte ta. Skickar han sms eller liknande skall du polisanmäla detta. Jag tycker du är jäkligt stark som gjort detta. Du kommer må bättre efter ett tag och det vet du men det är jobbigt nu. Nu måste du fokusera på dig och ditt mående samt barnen. Jag är imponerad av ditt mod och din handlingskraft.

DU HAR GJORT ALLT RÄTT; TVIVLA INTE PÅ DET!!!!

Kram Aeromagnus