Fy, igår sket jag verkligen i det blå skåpet! Kommer inte ihåg sista delen på kvällen, hur jag tog mig hem. Nada. Måste ha gått hem, har inte använt Visa kortet på taxi. Vaknade i morse, ångest, och med 0.48 i promille. Nu får det bli slut på det här. Ja, mitt skåpsupande! Ja, för det är just det jag gör. Skulle behöva en lång vit period. Men fixar jag det över påsk??? Jag känner sådan skam på hur jag uppför mig, min vuxna son är vansinnig. Jag skäms! Skall man sluta värt, eller minska ner i en period, någon här inne som vet? Får också så himla dåligt samvete på hur jag prioriteter min tid med allt drickande. Förr var jag storkonsument, men nu... nu har jag verkligen problem. Kan det vara bra att ha ångestdämpande hemma, när man tar en längre vit period? Får ont i hjärtat av dåligt samvete :(

anonym11208

Se det som en vändpunkt. Jag tror att det bästa är att ta en längre vit period, och bara sluta tvärt. Jag föreslår att du ser till att inte du inte har någon alkohol hemma över påsk, om du är bortbjuden kan du väl köra bil dit och då kan du ju inte dricka. Sen ska du se till att hänga mycket här på forumet, läs och skriv av dig! Kramar

DagnyLotta

Hej vinärgott! Hm, tänker faktiskt tacka nej till bjudningar i påsk. Grejen är ju det att jag super helst själv, ensam, ståendes i sovrummet, dricker ur ett dricksglas, och halsar.Tänkte jag skall kolla hur mycket jag lagt ner på vin, ved att skumma över kontoutdragen(har aldrig kontanter). Det kommer nog att bli skrämmande siffror. Men jag måste försöka sluta tänka på vinet, det tar överhand i min hjärna. Utan vin i påsk, då kanske jag får skruvat ihop alla möbler jag har köpt på ett stort varuhus. Kanske får jag lite saker gjorde i lägenheten. Jag måste sluta tänka på det där jädrans vinet, som har tagit helt kontroll över mig, den egna kontrollen har jag helt tappad. Tack för dina fina ord:) Klemz

Du är inte ensam om såna upplevelser... Jag har nog gjort mycket värre saker än att gå hem och inte komma ihåg hur jag har tagit mig hem. Ramlade en gång hemma (skåpsupande) och fick en blåtira. Så klart berättade jag att jag var nykter och snubblade, men vem tror på det.
Skåpsupande är svåraste för mig att komma ifrån. Det har blivit en rutin. Jag klarar inte av att bara dra ner på drickandet, om jag har en vinflaska, då dricker jag upp den. Så nu försöker jag samla mina vita dagar.
Jag tänker hela tiden på vin, men det är väl inte konstigt, min hjärna är sjuk.
Hoppas att det går bra för dig. Kram

Andreas

Jag har me gjort helt galna saker på fyllan, alldeles för många gånger. Försök o låta detta skrämma dig o motivera dig till nykterhet. Jag var nykter i 2 månader efter att jag spytt utanför min lägenhet o retat upp grannarna, trodde jag skulle bli vräkt.

Wicca

Tokiga saker har man gjort, huga! När jag hade bestämt mig för förändring så slutade jag tvärt, det va jobbigt för jag va trasig i kroppen av abstinens. Men det va värt det, jag skulle inte fixat att dra ner, jag tömde lyan på alkohol och har inte köpt hem något sen dess. Håller mig sysselsatt, ser till att äta och dricka bra, hänger här på forumet det hjälper mycket. Ju längre tiden går ju mindre tänker jag på vinet, och det är skönt!

Hoppas du hittar något som passar för dig och din vardag så du slipper vakna med ångest och ha sådär ont i hjärtat av dåligt samvete, Kram å lycka till!

DagnyLotta

Tack för fina ord. Här har det gott mest i tetra pack vin, lättare att gömma undan, platta till när de är slut. Hemskt, ett tag fick jag skriva en post it lapp, som beskrev vart de tomma kartongerna fanns. Jag kom inte alltid ihåg det. Det känns bra att veta att jag inte är ensam med problemet med vinet. Det är ju en sak ingen talar om/eller erkänner. Det tog ett tag innan jag erkände det för mig själv, och tänkte dra ner på drickandet. Visst, sure babe, funkade en kväll det. Det är inte slut förrän det är helt jädrans tomt. Men med dagens värsta ågren, så måste jag ta mig igenom det här. Styrkekram till oss!

Det försöker vi nog alla någon gång.
För mig tog det lång tid att inse att det inte funkar. Det är bara så.
Jag dricker tills jag inte orkar mer och somnar.
Inte så kul.
Hoppas att vi klarar oss genom denna dag.

DagnyLotta

Tanken på vin finns där hela tiden, som om hjärnan är uppdelad i två läger. Den ena tycker det är underbart skönt att promenera till jobbet med hunden, lyssna på fågelkvitter, se staden vakna, efter en skön natt med god sömn (tog en Propavan igår). Den andra delen tänker på vin/drickande hela tiden, när jag skall gå på Systemet, och vilket, vad jag skall köpa, och inte minst, hur mycket så det räcker hela påsken! Men jag vill ju att min kropp skall må bra, är livrädd för min ångestpuls jag får dagen efter, efter en kväll i skåpet. Tänk om det fanns en "lobotomi light", som tog bort alla tankar om vin. Mitt i ett projekt på jobbet, tänker jag på smaken av rosé vin, som jag sveper två glas av. Väntar en liten stund, tar 1-2 till och känner "vinmoset". Usj, jag vill sluta tänka dessa tankar. Har fortfarande ångest för det som hände i söndags kväll, minnet är som en stor jädrans julkalender. Men har fått det berättat för mig att min son hämtade mig, och körde mig hem. Jag skäms så in i helvete. Han hatar när jag dricker! Jag förstår det! Jag har aldrig sagt något dumt till han, men han skäms över att ha en "fyllemorsa". Jag vill ju inte vara det! Nu får jag räta upp mig, inte gå förbi bolaget på väg hem. Inte igår, och inte i dag heller. Ja, Rabbitgirl, vi klarar oss genom dagen idag. Styrkekramar till oss alla.

Majalena

är att inte köpa så mkt vin till helgen, men sen tänker jag på ångesten som kommer när jag vet att det är slut och då köper jag mer. Detta har eskalerat med åren även fast jag inte vill. Det är inte längre ett lustfyllt drickande, utan allt för och känna lugnet. Vad gör man?

Jag har planerat dagen perfekt! Efter jobbet åker jag direkt till träningen (bråttom), tränar och sitter i bastu en stund. När jag är på väg hem, är systemet stängt :) Vilken otur ;)
Ja, min son var med i december, när jag inte kunde gå själv hem. Han tog med sig min jacka, väska, extra skor som jag hade... På morgonen var jag tvungen att fråga honom var är mina saker och om han har tagit dem... ALDRIG mer.
Vi fixar det idag Dagny Lotta. V ad gillar du? Planera någonting kul och avslappnande ikväll.

DagnyLotta

Målet i kväll är att skruva ihop tv bänken jag har köpt, få ordning på alla prylar med sladdar. I går skruvade jag ihop ett skåp, blev till tider riktigt upprörd, inte för att det var svårt, abstinens eller så, men jag hade så himla liten yta att jobba på. Mellan skåpmonteringen, hängde jag tvätt. La mig kl 22:45, somnade bums( 1 Propavan, 40 minuter innan sänggående). Men erkänner, skulle varit trevlig att avsluta kvällen med några glas vin. Men det funkade fint att vara aktiv hela tiden efter jobb. Hoppas jag kan vara lika duktig i dag, stålsätta mig. Men hjärnan är som en pingpong boll med annalkande påsk. Ena delen av hjärnan planerar inköp, den andra flyter liksom med bara.

Wicca

Bra att du hittade något att sysselsätta dig med igår och kunde somna utan vin. Kom igen och skruva ihop bänken och fixa sladdarna ikväll.....jag hejjar på dig!!!

fiskarn

Jag tycker att jag hör att du inte har bestämt dig för att det får vara nog. Då du är fundersam över påsken. Du måste ta ett beslut för din egen skull, inte någon annans. Sen är det skönt att man kan få stöd som här. Du kan ta kontakt med en vårdcentral, där dom kan bedöma vilken hjälp du behöver.
Känner igen mycket av det du berättar, Fast jag drack öppet men blev likväl lika full. Det är så skönt att slippa all planering inför och all ångest efter.
Har själv varit nykter sen 7 Feb, men tyvärr tog jag ett återfall ti, on denna vecka.Jag skriver tog, för det är ett val man gör. Det ramlar liksom inte ner i huvudet på en:))
Jag fick börja se över mitt tänk och vilja igen och bestämde mig för att fortsätta min nyktra bana. Fast det är påsk:)))
Jag tar ett beslut varje dag om jag ska vara nykter. En dag i taget och ibland en timme i taget.
Det är ibland nästan omöjligt då suget sätter in. Men det går!
Mitt råd är att inte köpa någon som helst alkohol. Vi som är alkoholister är allergiska mot spriten/ vinet. Det är en sjukdom. Man tar död på hjärnceller med varje klunk. Låter säkert snusförnuftigt, men sant.
Fortsätt i detta forum och ta till dig all hjälp som finns här.
Kram.