Hej. Detta verkar vara ett jättebra forum. Vettiga människor och lagom tempo. Bestämde mig igår för att försöka bli nykter. Alkoholen har de senare åren bara skapat oro, ångest och relationsproblem. Även ekonomin tar stryk. Har länge druckit nästan varje helg och förstås mer på semestrar osv. Har ett bra jobb (hantverkare) Är så trött på det men samtidigt jätterädd för ensamheten. Har iallafall 2-3 vänner som jag vet ställer upp men dom har ju familj, så jag vet att ibland kommer det bli kämpigt. Dom är ju upptagna med livet själva vilket är helt förståeligt. Har även en dotter varannan vecka, då är motivationen hög. Känns som veckan med henne utan drickande blir lättast då jag älskar henne så mycket.

Andreas

Shit hoppas allt e bra med dig. Och va smart o ta me sig en flaska olivolja vem nu det var :)

NorthernSoul

Hej. Blev utskriven igår. Med en massa mediciner som jag måste ha resten av livet. Har inte druckit något. Dag 15 snart slut nu. Räknade lite på det och jag har tagit 3 fyllor den senaste fem veckorna. Ett bra resultat för mig. Ett jättekliv. Det normala förr var minst 6 tunga berusningar varje månad. Känner mig jättepigg i huvudet och framåt i tanken. Vill fixa saker som lagts på hög. Tyvärr kostade medicinerna ganska mycket och sabbade ekonomin. Måste ha in bilen på service, tvätta den, byta däck och börja titta på en semesterresa med min dotter till vänner på Irland. Sådant kostar. Vi får se vad mitt försäkringsbolag säger om min infarkt.

rabarber

Skönt att du blivit utskriven. Skit att det kostar så mycket med mediciner - hoppas försäkringsbolaget kan hjälpa dig. Vad bra att du slutat dricka, så är ju inte den kostnaden en del av ekvationen.

Här går det bra. Även om helgen som sagt blir lite extra jobbig. Kommer små sting av sug lite nu och då och även om de går fort över, så är det väldigt starkt just där i stunden. Var ute och sprang i helgen. Första gången på flera år. Det gick oerhört trögt ;) Men jag var rätt nöjd att jag tagit mig ut. Få se om jag lyckas övertala mig själv att göra det fler gånger...

Well - nu är vi på tredje veckan. Tänk.

rabarber

Härligt med promenader och luncher med andra. Och kanske lite skönt att få sova lite middag också? Även om jag förstår orsaken. Det känns som att du håller i det här otroligt bra, NS! Nu när du är hemma, kanske det kan bli svårare än när du jobbar? Och hela det läskiga med hjärtinfarkt, sjukhusvistelse. Du måste varit oerhört rädd. Så än mer imponerad över hur du fixar det här! Superhjälte är vad du är!

Styrkekramar

NorthernSoul

Jag är faktiskt inte så rädd. Mer uppgiven. Har aldrig haft fel på mina blodvärden, kolestrol eller något. Så det känns som det bara är min vanliga otur typ. Idag kommer min dotter igen. Känns som en lätt vecka till framför mig. Har lite lugna men mysiga planer för helgen. Bl.a att hälsa på en 10 v hundvalp. Tidigare i veckan har jag tänkt såhär: " Det vore otroligt patetiskt att sitta och lyssna på indie och dricka bärs själv framför spotify. Så typiskt medelålders män som inte kan hantera ensamhet, sån är inte jag" :)

rabarber

Nu är det snart helg och tre veckors milstolpen närmar sig!

Hoppas du får en fin vit helg med din dotter. Låter härligt att att klappa hundvalpar :) Och att sitta med hörlurar och surfa runt på Spotify ska icke förringas (jag kan sitta så i timmar). Men det går bra med te eller Ramlösa till ;)

Styrka till dig!

Sundare

Önskar dig en fin vecka med dottern o att känslan av uppgivenhet viker undan. Krya på dig. Tycker du låter rätt opatetisk...
Styrka o kram!

NorthernSoul

Har haft en liten dipp i sinnet. Lite apatisk och uttråkad. Farliga episoder om man inte vill köpa 8 folköl och vara seg imorgon.. Detta trots att samtalet till mitt försäkringsbolag som gick över förväntan. Jag får ersättning om bara läkaren skriver tre meningar och en siffra rätt, typ. Jag blir också less på folk som skiter i överenskomna planer. Idag skulle vi hälsat på några och fikat. 30 min innan får jag sms om att det hela blir försenat 1.5 h. Vi är bjudna på middag hos farmor så det går inte, vi fick ställa in. Min dotter kunde lekt med en kompis den här eftermiddagen istället.. Jag blir vansinnig när folk inte har respekt för andras tid och planer. Tycker sånt är viktigt. Hehe, nu blev jag arg här men slutet gott. Dag 20 går bra den med!

rabarber

Jag har också dippat. Idag ett riktigt lågvattenmärke. Jag är trött och seg, fast jag sovit bra. Och som du skriver, lite apatisk. Allt går väldigt långsamt på något vis. Och så är det tråkigt. Kan inte påstå att jag är sugen på A. Det är inte det. Jag kanske bara är låg.. det kan man ju vara ändå alldeles normalt förstås.. ;)

Hoppas ni fick en fin middag trots allt! Här vankas det gryta som har fått puttra några timmar. Apropå att jag väljer att vara långsam idag ;)

Imorgon klockar vi 3 veckor!

NorthernSoul

Idag spelar min favoritklubb premiär i fotbollseriespelet. Hade detta varit för två månader sen hade jag nog skaffat barnvakt och åkt till bortamatchen igår, bott på hotell och krökat upp 1500 kr. Kommit hem ikväll med fruktansvärd ångest och inte varit en bra pappa. Jag hade mått dåligt ända till onsdag morgon. Istället har jag haft en lugn helg, ätit med farmor, vi ska nu titta på en liten hundvalp och fika. sen ska min dotter och hennes mormor gå på djungelboken medans jag tittar på matchen på streamingtjänst. Detta nykter med kaffe. Känner mig stark av mina rätta val.

NorthernSoul

Fruktansvärd dag idag. Ändå fick jag flera saker avprickade på min måste-göras-lista. Jag brukar vara nöjd då. Men jag tror det är snuset. Känner inget sug efter Alkohol vilket jag aldrig gjort på vardagar heller. Men nåt fattas, jag tittar efter dosan hela tiden på borden, känner att en snus eller två fan inte gör någon skada!!.. Men nej den finns inte!

RaniLee

och kanske suget efter snus lättat lite. Tufft att både sluta drick och snusa samtidigt. Mysigt att gå och titta på hundvalp med dotter och äta middag. Jag har upptäckt att kaffe är väldigt gott, godare nu än förr :)

Bra kämpat!

rabarber

Heja dig, NS! Som jag skrev i min tråd (det är lite förvirrande det här med din och min tråd - skriver lite här, skriver lite där ;) så är jag så grymt imponerad av dig!

Kör du med nikotinplåster? Det kanske kan lindra? Börja bara inte med nikotintuggumin. Garanterat att få dig "hooked". Take if from someone who knows ;)

Hoppas det blir lättare imorgon. Om du klarat idag med den dipp du fick, kommer du att klara morgondagen!

NorthernSoul

Nej jag kör inte med plåster. Kört lite med lakritspastiller och ingefära bara. Men det är drygt att hela tiden underhålla det och handla sådant. Har fått ytterligare 2 saker avprickade idag. Ska nu planera middagen och fixa lite våfflor och glass till efterrätt. Tack för stödet rabarber och RaniLee!

rabarber

Hej NS! Hur går det med allt? Märker att jag kommit av mig lite gällande skrivandet. Känns inte som jag har något att säga? Vilket är ju konstigt, eftersom jag babblat konstant på det här forumet i över tre veckor ;) Känns som jag är inne i någon ny fas. Där saker "lunkar på". Har inget distinkt sug, "vant mig" på något vis. Och det är ju jättebra på alla sätt och vis förstås. Kanske är så att jag behöver ägna mig åt lite reflektion och vara introvert ett tag.

Hoppas allt är bra och A-fritt hos dig!

NorthernSoul

Det går väl bra. 24 dygn nu va? Jag känner precis som dig faktiskt. En slags lunk har tagit vid och jag känner inte riktigt att jag har nåt nytt att tillföra här jag heller. Det finns så många som uttrycker sig helt fantastiskt och sätter fingret på exakt hur det känns i olika episoder. Jag är inte en av dem. Så jag läser mest istället. Lyssnar in. Snussuget är fortfarande värst. Och vilka mål jag ska ha i framtiden. Det är svåra tankar. Har ju någonstans ett hopp att det ska kunna funka utan hela helgen-fyllor med 10-15 öl eller 2 vinare per dygn. Att bli måttlig. Men, jag skyndar långsamt. Inga orimliga beslut och är fortsatt ren hittills.

rabarber

Eftersom det är fredag, tänker jag lite extra på dig och den kommande helgen. Känns allt stabilt och bra? Hur går det med snussuget?

NorthernSoul

I fredags föll jag för trycket. Mitt favoritlag spelade match och jag drack öl med mina supporterkompisar. Vart som vanligt lite väl sent efteråt. Men jag är inte alls nedslagen. Lördag var nykter och jag sov bra. Idag åt jag sen lunch med vänner på stan, även det nyktert. Sammantaget är jag inte jättebesviken och känner ingen stor skam men visst hade det varit bättre att låta bli. Jag anser att mina senaste 6-7 veckor ändå är ett stort kliv i rätt riktning. En dosa snus har gått i helgen också.

rabarber

Och det är det som är det viktigaste! Du har målet framför dig, det är det som räknas. Trilla kan vi göra lite till mans. Möjligtvis lär vi oss något av detta. Vad var det som fick mig att "trilla dit"? Var det värt det?

Jag tror på dig NS! Och du har gjort en fantastisk resa! Det här vara ett litet gupp på vägen.

Fortsatt styrka till dig!