Hej alla....är alkoholist och dricker i perioder, kan ha månaders uppehåll men så trillar jag dit igen. Nu har jag haft en period när jjag rest mycket och då passar jag att dricka...varför vet jag inte, tråkigt? Tidsfördriv? Vansinnigt = JA!

Är gift med två barn (10+12) och min fru vet om att jag har problem men inte hur mycket det kan bli när jag krökar på..
Är så innerligt trött på att trilla dit då jag vet att jag inte tål en droppe är oppurtunist och passar på när jag är på tjänsteresa eller frun är borta.

Egentligen vill jag berätta allt för min fru men vill inte göra henne besviken..igen..och det är ångestframkallande att slitas mellan att ljuga och inte vilja göra henne / barnen besvikna

Dag NOLL

Nu vill jag ha ett slut på återfallen för det kommer gå åt helvete annars och min familj förtjänar en närvarande, frisk och nykter far.

Skönt att få läsa om era erfarenheter och metoder, det ger nig hopp om att lyckas

Levande

Ett bra steg att skriva här och ta stöd genom att dela och ta del av andras kamp.
Mitt sätt har ju varit att vara sann mot mig själv, vilja vara nykter för min egen skull inte lägga över det på någon annan.
Att tala med din fru är ett steg och tror man mår mycket bättre om man får det stödet
Så lycka till på din väg

Christoffer

Känns som du har goda skäl och bra förutsättningar att lägga ner a.
Om du dricker av ovan anledningar kanske du skulle börja fundera lite kring alternativa, roliga och meningsfulla aktiviteter istället för att dricka av uttråkning. Jag har läst en hel del på anhörigsidan här på forumet och det har förstärkt/hjälpt mig att inse att effekterna av detta på familj och andra nära personer är så stora att det är ett "litet pris" att avstå a.
Håller tummarna för att du tar hand om dig och ändrar dina rutiner innan "tåget" når sin slutstation!

Anders 48

Hoppas att du har anledning att ändra din rubrik idag - dag 1 är det väl idag, och inte dag "noll". Du fick mer än gärna "kladda" i min tråd - men nu har du ju startat en egen! Känner igen mig i ditt dryckesmönster - jag har gjort ungefär som du under några år. Långa nyktra perioder, och sen några dagars konstant tokfylla. Är trött på det nu - och det verkar du vara också. Fortsätt att läsa och skriva här - jag tror att det kan vara en bra hjälp. Brukar ibland läsa tillbaks i min tråd när jag behöver påminnas om hur det har varit. Räds inte heller för att skriva även om det "går dåligt" - här finns ingen som dömer eller kommer med pekpinnar. Tvärtom! Många av oss har ju "fallit" och hoppat upp på hästen igen. Varje nykter dag räknas - tycker jag, även om man ibland misslyckas.

Lycka till i din kamp för förändring!!!

Jim

Dag 2 får vi väl kalla det då ? Och det känns lätt att inte vilja dricka idag men kroppen blev sliten av sista fyllan...
2-3h dålig sömn inatt, kass mage och svullen lever...men mindre ångest idag!

Har jobbat hela dagen och det var skönt, känner man sig mer värdig när man kan fullgöra sina åtaganden.
Låg flera timmar igår och läste i forumet, fann mycket stöd i andras berättelser!

Nu laddar jag för en bättre natt och att vakna nykter och glad imorgon! Häng i alla, en dag i daget!

träningstanten52

Du heter Jim och jobbar mycket, reser en hel del i jobbet och älskar dina barn. Du vet att du dricker för mycket och att du inte kan handskas med alkoholen...........
Men varför presenterar du dig som en alkoholist?
Sätt en nolla i loggan och känn efter hur det känns, stöd blir bäst om du får det av nån du gillar!