Snart är det den första helgen i nykterhet och jag är skiträdd. Det är alltid någon som ringer och frågar om vi ska grilla eller ta en bira. Ta EN bira! Har jag aldrig gjort. Jag är skiträdd att mitt liv nu ska bli dödstråkigt. Vad ska jag fylla det med om jag inte har alkoholen? Tänk en parmiddag utan en berusning. Det gäller att stålsätta sig. Inte lätt!

Karolina dalarna

Jag förstår. Gör en plan vad du ska svara ifall de ringer och frågar, jag funderar på att svara att jag är gravid-resten av livet...
Logga in här så kan du få stöd

Lärare40

Hahahahaha...den var bra. Det kan iallafall inte jag skylla på. Graviditet. Däremot så tror jag verkligen på det du säger. Att man måste bestämma sig och ha en strategi för hur man ska säga. Det kommer komma upp skitsvåra grejer. Som igår när min chef kom och sa att de ska minsann fira av mig nu när jag ska byta jobb till en annan skola. Festen den 3.e juni är till dig, sa han. Då får du inte köra bil!!! Tack för den liksom. Hur fasen gör jag nu? Säger som det är? Nääää...inte nu när jag ska precis sluta efter 20 år. Vill inte de ska veta. Fan vad jobbigt nu när jag äntligen bestämt mig. Man kan ju bli sjuk men hur schysst är det då de fixat festen för min anledning. Hmmmmm.... Funderar......

yupyup

Hmm... jag är ju inte riktigt i samma situation. Mina vänner har jag berättat för att jag ska vara nykter, eftersom jag visste att de skulle förstå och att jag på nåt plan tänker att jag gör det både för mig själv och dem runtomkring. Men min familj har jag svårt att berätta för, och vet inte om jag ska göra det. I alla fall inte den här första nyktra perioden innan jag vet hur stort problemet är. Vill inte oroa dem. Och där ska jag på en fest om en vecka. Tänker att jag ska försöka säga att jag inte dricker ikväll med en lätt röst. Försöka att inte göra någon stor grej av det. Problemet är väl om dina jobbarkompisar försöker pusha på att du ska dricka? Är det vad du är orolig för, eller är det vad de ska tycka?

Tänker också att det kanske blir lättare att fylla livet med annat, när det har blivit en vana att inte dricka? Nu är det ju en stor del av ditt liv, så det är ju inte lätt, men när det inte längre är det kanske det blir lättare att upptäcka vad som finns där? Även om det är en jobbig period nu? Kämpa på i alla fall! Hoppas du kan lösa det här

SkåneTösen

Har läst mycket här på forumet och många som slutar dricka bekymrar sig för vad dom ska säga men i slutändan verkar det inte som att folk tycker det är särskilt konstig alls att man tackar nej. Det ifrågasätts oftas inte av omgivningen är mitt intryck.
Att det är dåligt för kroppen att dricka vet ju alla det räcker nog att säga att du helt enkelt inte vill ha.

Det blir inte tråkigt, när jag lyckats hålla mig nykter mår jag oändligt mycket bättre. Lycka till och bekymra dig inte för vad andra tycker det är ditt liv och ditt val.

Lärare40

Tack båda ni. Ni är väldigt kloka. Tror också man tänker själv för mycket vad andra ska tycka. Det jag tycker är jobbigt är att ändra vanan till att fester med personal eller parfester ska vara roliga utan a. Vore en dröm att känna att a är borta ur ens liv och man njuter bland sällskap och tillställningar ändå.
Där måste jag kämpa mycket. Tristessen. Jag är enormt rädd för tristessen. Jag har ju umgåtts med alkoholen så länge . Vem ska jag nu umgås med på fester? Mår illa när jag tänker på det. Tror min ersättare blir träning. Hoppas det!?
Jag känner nästan att jag vill säga nej till tillställningar nu ett tag framöver. Vila och komma igång med min träning.

30årman

Som vi skrev tidigare så tycker jag personligen att det är helt ok att säga nej till tillställningar och senni efterhand då man landat i nykterhet berätta varför man valt bort så mkt eller berätta rakt ut om man vill det.
Har kommit fram till att en stor del av min aproblematik har berott på att jag inte är en mkt social människa, trivs med att vara för mig själv. Så A blev min räddning, då kunde jag umgås med fler även med folk jag knappt gilla...
Festen de ska ha för dig skulle mkt väl kunna bli kaffe och tårta om du vill. En ursäkt kan vara att du har någon lättare sjukdom som gör att du inte kan dricka för tillfället ( om du inte ändrar dig och vill säga som det är förstås )

Jag kör en helt annan taktik. Säger som det är. Är slutdrucket just nu för mig beroende på att jag druckit för mycket under en period. Har denna vecka trots att det inte är länge sedan jag blev vit (9 dygn) varit ute på två tillställningar. Fungerat hur bra som helst. Flera av mina närmare vänner har tom frågat om jag vill att dom skall avstå att dricka. För mig är det i alla fall extremt skönt att slippa slingra sig med en rad lögner som man sedan inte kan hålla koll på.

Du fixar denna helg!

Lärare40

Tack Carl73. Det värmde. Dricka ska jag inte iallafall. Får träna i helgen att försöka ha roligt utan a. Man är åtminstone mkt piggare dagen efter.