Jag har sedan ungefär 1,5 år druckit för mycket och i tilltagande mängd. Nu dricker jag väl motsvarande tre starköl och något/några glas vin varje kväll. Jag brukar ha en vit dag i veckan. Orsaken har varit ett olyckligt äktenskap och nu för en vecka sedan har jag fått klart för mig varför det varit olyckligt och att min fru varit så elak mot mig. Hon har sedan 2011 haft en annan man, varit otrogen.

Vi separerade tidigare i vår.

Jag har haft 0 och ingen motivation till att sluta. Eftersom alkoholen vissa dagar har varit enda orsaken till att jag inte kastat mig framför en lastbil. Jag har känt mig så monumentalt ensam och övergiven.

Nu har jag som av en händelse både fått reda på hustruns otrohet OCH träffat en annan fin kvinna.

Igår lyckades jag avstå helt från alkohol pga träff med nya kvinnan och ett lyckorus som följd. Plus att jag hade tid till en löprunda också. Sen mådde jag bra utan alkohol.
Ikväll ska vi ut med jobbet, så tyvärr blir det väl några glas. Men inte jättemycket. Men egentligen hade jag önskat 0 idag också.

I morgon blir det värre. Jag tror inte jag kan träffa den nya kvinnan då. Jag vet inte hur jag ska hålla mig från alkohol då. Jag har stor oro i kroppen vilket jag antar är abstinens.

Har någon tips på vad jag kan göra för att hålla tillbaka behovet?

mattiasheja

Ja suget är fullständigt borta när jag är med henne. Det är också väldigt lågt när jag varit med henne men sitter ensam sedan på kvällen. En helt annan sak än när jag inte träffat henne en hel dag.

mattiasheja

Ramlade tillbaka igår. Hade kommunikation med soon to be ex wife. Dels bokning av tid hos jurist, vilket var ok. Sen massa fram och tillbaka om sonens födelsedag. Usch. Kunde inte träffa H heller.

mattiasheja

Usch.Ska till jurist idag och träffa den otrogna frun för första gången på nästan en månad. Skakar av nervositet. Ytterligare en orsak att tänka att ett par öl ikväll måste jag nog ha. Hoppas jag får styrka att klara mig utan.

jas75

....tvärtom! Hon är inte värd att jag ska dricka öl må dåligt imorgon. Du är värd så mycket mer, att må bra & vara stolt över dig själv. Förstår att det du går igenom måste vara fruktansvärt, jag tänker på otroheten. Det måste göra ont! Men tänk om det händer barnen något ikväll & du har druckit & inte kan komma. Hur skulle det kännas? Är någon timme i dimman värt det? Styrkekramar ?

mattiasheja

Jag vet. Men just nu mår jag så jäkla dåligt. Men jag kommer försöka. Men det är just en sån där anledning man vet att man tar fram ikväll. Bara ikväll, eftersom...

jas75

Mår du bättre av öl då?? Visst det dödar en stund, men sen då? Nu kanske jag låter hård men är det inte lite av ett svepskäl?

mattiasheja

Ja, jo det var det jag menade med sista meningen. När man sitter där på kvällen så väger svepskälen väldigt tunga helt plötsligt.

jas75

Vad kan du göra då? Ringa nya kvinnan, se nån bra film, frossa i goda dyra ostar, Chirra, carra dricka litervis med ramlösa Ginger ale lr nått annat som du tycker är gott. Ut å springa. Jag tycker det gick lättare när jag slutade tycka synd om mig själv. Det är bara du som kan bestämma & göra ett val. Att vilja vara nykter. Håller tummarna för dig :)

Hoppas det gick bra på mötet! Och det gäller att inte ge efter för de där tankarna. Att man måste ha a, förtjänar a, behöver a. För det är inte sant. Det blir en vana efter ett tag att inte dricka och längtan försvinner. En dag i taget, sakta men säkert nu.

mattiasheja

Puh det gick riktigt bra. Mötet hos juristen kändes jättebra. Jag kände mig inte som den där lilla människan som blivit sviken, bedragen, lurad och förnedrad. Jag kände mig stolt och stark. jag kände mig större än henne. Efter det träffade jag nya kvinnan (jag hade bett henne att träffa mig efter som stöd). Vi hade väldigt trevligt över en middag och kom hem så sent att det mest var dags att gå och lägga sig.
Fast... se bra film, frossa i ost ojojoj det är som att hälla alkoholen rakt ner i halsen haha. Springa och dricka annat typ kolsyrat smaksatt vatten kan funka.
Tack för supporten.

mattiasheja

Tack. Jag är ner i storleksordningen 75% och det är jag rätt nöjd med. Bara någon dag i veckan nu då det blir sådär att jag tar ett glas till för att bedöva mig. Hoppas den dagen försvinner också.

mattiasheja

Det gick bra till igår kväll. Somnade på soffan. Var väldigt missnöjd med mig själv när jag vaknade inatt och när jag gick upp. Två öl och två glas vin efter gräsklippningen (2000 kvm jättehögt). Ingen mat på hela dagen.
Tack Patsy.