Hej!
Jag är en man på 40år och har insett att jag har problem med Herr A och att jag behöver stöttning och hjälp.
Jag har läst många berättelser här inne och dom berör mig och gör mig ledsen med tanke på att så många mår dåligt och kämpar mot Herr A men samtidigt är det stärkande och stöttande att läsa att man inte är ensam om sina problem och det ger en styrka och hopp.

Min uppväxt var väl inte den bästa med en kontrollerade far som ofta drack och blev våldsam och tryckte ner oss barn och min mor känslomässigt.
Jag var den av oss syskon som inte kunde bara stå och se på när min far betedde sig illa utan jag var rebellen som sa ifrån och slogs för det som var rätt och gjorde så gott jag kunde för att skydda mina syskon och min mor.Detta ledde oftast till att jag var den som fick ta mest smällar och skit men jag minns att jag tänkte då att det kan jag ta så länge dom andra mår bra.Har insett nu i vuxen ålder att allt det som jag tog och bar inom mig när jag var liten skapade en en sårbarhet och destruktiv sida hos mig och det har påverkat mig negativt genom hela mitt liv som dålig självkänsla, svårt att känna trygghet i mig själv och jag är ofta hård och har orimliga krav på mig. Jag har genom åren tröstat mig genom att dricka för att lättare kunna vara i sociala sammanhang,lindra min ångest, må bättre förstunden, få bättre självförtroende,slippa tänka på saker man gjort och saker man blivit utsatt för.Jag är så trött på att ofta välja den destruktiva vägen som förstör för mig själv än att välja den rätta och sanna vägen som ger mig glädje och välmående.Jag skulle bli väldigt glad och tacksam om någon ville följa med på denna resa till ett bättre mående och att man kan peppa och stötta varann i med och motgång här inne:)

Ha en fin dag alla fina själar och glöm inte bort att man alltid är starkare än vad man själv tror att man är (Även jag glömmer bort det ibland haha) Man ska vara rädd om sig själv och sin kropp för är man inte det så var ska då själen bo?

Rädd

Jag tänker på det du skriver att man väljer den destruktiva vägen för att skydda sin sårbarhet men i längden förstör det för en själv. Det är svårt att välja annan väg när man har vant sig vid att ta till Herr A. Jag slår gärna följe med dig en bit på denna väg då man lär känna sig själv, för jag tror man tappat bort sitt sanna jag. Att man inte riktigt vet vem som man skyddat & fortsätter skydda genom att lägga en alkoholdimma över sitt jag.
Jag är också trött på att välja Herr A:s väg istället för min väg. Du skriver fint om att skapa ett hem för själen...
Önskar Dig en fin dag

Zorro

Hej Fredde
Ett öppet och ärligt första inlägg.
Du skriver "Jag skulle bli väldigt glad och tacksam om någon ville följa med på denna resa till ett bättre mående och att man kan peppa och stötta varann i med och motgång här inne:)"

Jag hänger med! :-)

/Z

Anni

Jag hänger gärna med på din resa. Jag försöker skära ner, men jag har hittills inte lyckats. Alls!
Jag tror det skulle vara bra att ha en sparringpartner. Jag tror det är lättare om man har någon att kämpa ihop med. Jag funkar så i alla fall.
Idag ska jag ha en nykter dag. Jag har en halv flaska vin hemma. Tanken är att jag ska åka hem efter jobbet och hälla ut det i vasken.
Klarar jag det.
JA!

Fredde

För era fina och stödjande ord det värmer i hjärtat:) Det känns alltid skönt att prata med andra som förstår hur man mår och känner och är i likande situation som en själv så man kan hjälpa varann:) För ensam är inte alltid starkast man behöver varandra för att kunna hitta styrkan att orka plocka upp sin trasiga spegelbild som ligger i tusen skärvor inom en och vägen dit är att man får laga en bit i taget tills speglen blir hel igen. Speglen kommer kanske inte se lika vacker ut som från början med tanke på alla skarvar och lagningar man har gjort, men det viktigaste är att den blir hel igen och alla lagningar man gjort kommer vara en påminnelse av våran egen styrka envishet och kraft som finns inom oss alla bara vi tillåter oss det själva.
Det mesta i livet handlar ju om val man gör i livet och med sina val så kommer det alltid konsekvenser bra som dåliga såna.Som jag sa innan så är jag trött på att ofta välja den destuktiva vägen som urholkar mig på kraft och energi och som bara förstör för mig och den som är ansvarig för det är jag själv och just därför är det viktigt att man försöker bli vän med sig själv och lär sig uppskatta och älska sig själv för när man väl börjar göra det så kommer det vara lättare att gå den sanna och goda vägen som får en att må bra igen:)
Det var valborg igår och jag var sugen på att gå till bolaget och köpa några öl men jag bestämde mig för att inte göra det och nu idag är jag stolt och glad över att inte vara bakis eller att må dåligt, så idag kan jag ge mig själv en klapp på axlen och säga bra gjort och tänka att allt går om man ger sig fan på det och med rätt inställning.Igår blev det en cykeltur ut till klipporna vid havet med min flickvän med en fikakorg och där njöt vi av havets vågor och den friska härliga luften och alla svanar som så vackert och rofyllt simmade omkring i vattnet och alla blommor och växter som blommar förfullt gjorde en lugn inombords och det var som balsam för själen:) På kvällen grillade vi och hade det trevligt och jag drack två glas vin och en öl men inget mer och det är jag nöjd med.Hur var eran valborg och hade ni det trevligt? Ha en underbar dag och ut i solen med er och få lite solbränna på kinderna:) Kram på er

...i din berättelse. Om uppväxten och ångesten :(
Dricker alldeles för mycket vin alldeles för ofta. För att jag inte varit sann mot mig själv. Jag vill vara det nu.
Vi behöver varandra och följas åt!

Fredde

Nu var det några veckor sedan jag skrev här inne och det känns skönt att se att många liksom jag vill förändra sitt drickande att dra ner på det eller helt sluta dricka.Ja vi behöver varann som ett stöd när vi själva känner oss svaga och man känner att suget börjar komma. Själv har jag inte lyckats riktigt för jag dricker i regel 1 gång i veckan mellan 4-6 öl och ibland ett glas röd vin till det. Det jag är glad för är att jag minskat ner mitt drickande om jag jämför med hur jag drack förr för då kunde det bli flera gånger i veckan.Jag är även glad för att jag aldrig tagit en återställare dagen efter även hur jävlig ångesten än varit dagen efter så har jag tänkt att jag får skylla mig själv för som man bäddar får man ligga.Men det är då alla tankar kommer som att " Nä nu ska jag inte dricka på ett tag nu får jag skärpa till mig osv" sen går det några dagar så börjar dom tankarna försvinna mer å mer.Jag vill inte ha det så jag vill kunna vakna och vara pigg och fräsch och känna mig stolt över mig själv och känna att det är jag som har kontroll över A inte tvärtom.Hur går det för alla er här inne som skrivit har ni lyckats avstå från alkoholen och hur mår ni? Ha en fin dag:)

jas75

Gillar verkligen din liknelse med spegeln :) Jag har inte haft några problem att avstå från a. Jag sover gott på natten äter bra. Känner mig som mig igen :) Som innan jag gick in i väggen & fick min diagnos bipolär. Äntligen har medicinerna blivit på rätt nivå efter åratal av testande! Började självmedicinera för ca 2 år sedan med vin mot ångest gick sen över till 3.5or. Aldrig när barnen var här utan varannan vecka när jag var ensam hemma på dagen. Nu finns inte behovet längre. Jag känner mig stark & trygg i mig själv. Nu gäller det att bygga upp tilliten igen. Det kommer ta tid men det är det värt.

Du är på god väg Hejja dig :)