Hej allihop, ny här.
Idag eller rättare sagt inatt typ 03:00, så vaknade jag och insåg att jag är en alkoholist.

Jag har fått det sagt det till mig tidigare, men har slagit bort det att jag inte alls har något problem med alkohol. Men det har jag!

Jag har sedan inatt googlat ämnet alkoholism, jag har funderat på när detta började osv. Hittade detta forum, så nu skriver jag av mig.

rabarber

Fantastiskt att sätta sig ner med barnen och berätta - utan filter som du säger. Du är otroligt stark! Och vilken förstärkt motivation du får av det här nu. Vännerna, ex-frun, barnen. Nu är dom en del av din resa. En otroligt viktig del. Vilka steg att ta! Och du är på dag 2. Än en gång, djupt imponerad av dig.

Och att använda forumet som en dagbok tror jag är jättebra. Det kommer att vara fascinerande för dig att bläddra tillbaks till början sedan när du kommit en bit på väg. Man lär sig otroligt mycket om sig själv. Och tvekar man, har en dålig dag, så kan man läsa om de bra dagar man haft och hitta tillbaks till känslan. Eller läsa om hur det var innan man var a-fri - och därmed få tillbaks motivationen - för dit vill man ju inte igen.

Huvudvärk är normalt att man får. Och du har ju haft en hel del anspänning dessutom de senaste dagarna, så det är ju inte konstigt i vilket fall.

Hoppas den släpper och att du får sova lugnare och skönare inatt. Ser fram emot att få följa din resa.

Toker

Tror löpträning och att mina barn kom hem igen gav mig ett lugn och en normal trötthet.

Skriver på mobilen så får se senare hur "kladdig" texten blir.

Jag har läst mycket här på forumet i olika trådar, det ger mycket tankar och frågor.

Om jag utgår ifrån mig själv så känner jag aldrig något sug efter alkohol på morgonen, inte heller på dagarna. Utan det är alltid först när dagens alla göromål är klara. När jag är klar med allt och kan slappna av för resten av dagen, då som först kommer suget efter en öl eller ett glas vin.

Nä nu måste jag nog lägga lite tid på jobbet istället.

Toker

Känns som det går bättre än vad jag hade förväntat mig, men så känner jag mig så bestämd av flera skäl. Och därtill vet så många fler om detta nu, så nu kan jag inte göra annat än att visa mig själv och alla andra att jag fixar det.

Och detta forum med härligt positivt och pådrivande medlemmar hjälper verkligen mig framåt. Nu känns det som jag kan hoppa över att räkna dagar, jag ser nog min första vecka som nästa delmål.

Suget dök upp runt halv nio ikväll men då hoppade jag i träningskläderna och tog en löprunda, får se hur ben och resten av kroppen känns imorgon ;)

En kopp te på det och en bit brieost, undra om jag någonsin tidigare har ätit en bit brieost på kvällen utan ett glas vin?

Hoppas jag får samma sköna natt som jag fick natten tills idag. Såå jag hoppas på en god natt och även alla andra här ska få en god nattsömn

Toker

Vilken skillnad det är att få vakna upp, utan att kroppen har behövt bryta ned alkohol under nattens sömn. Längesedan jag kände mig så pigg, fräsch och sugen på att ta tag i dagens arbete. Bara det gör att man har en anledning till varför man böra låta bli alkohol!

rabarber

Hur går det för dig? Nu har det gått ett par dagar till - känns det fortsatt bra?

Toker

Tack för frågan rabarber, nu jagar jag första veckan ?, vilket blir din vecka 8!

Det är en enorm bedrift av dig som jag också vill nå!

Känner jag har mer och mer kontroll på suget, kommer på kvällen men jag kan flytta fokus ganska fort.

Men jag tar ju en löpträning direkt när suget kommer, och efter det känns det ännu bättre att flytta fokuset på A.

Löpning fyra kvällar i rad har nog aldrig hänt, så det är positivt på alla sätt.

Det är smart att göra något fysiskt när suget kommer. Som tur är glesnar gångerna med sug ju längre tiden går. Du verkar ha funderat ordentligt på mycket kring ditt A intag, så du har motivation och styrkan med dig :) Familj och vänner likaså, underbart!

Bra jobbat!
Du har verkligen gjort ett imponerande jobb. Tänk vad starkt att berätta för barn och vänner. Nu har du ett rejält ansvar också om du lovat att berätta. Tänkte lite på vän 3 och att han efter kramen pratade om en pungspark.., den kramen ska du vara extra nöjd med för det delas nog inte ut särskilt många kramar där.

rabarber

Fint att det fortsätter så bra för dig, Kloker! Impad! Och tänk vad bra att få extra löpningskvällar på köpet ;) Maraton nästa?

Idag kan jag bocka av 9 alkoholfria veckor. Eller 63 dagar (det låter mer och bättre ;). Känns bra här med. Hade mors dag middag ikväll. Jag bjöd på mousserande till skaldjurspajen. Själv satt jag med min Ginger Beer och var nöjd. Hällde ut det som blev kvar i flaskan. Sånt kan fortfarande kännas lite udda. Eller sorgset en kort stund. Men det går över ganska fort.

Bra jobbat! Fortsätt kämpa på!

jas75

Det är en befrielse att berätta för nära & kära ☺ bra jobbat. Önskar dig en nykter bra vecka!