Hej alla, då är man ny här sedan igår.
Jag vet inte riktigt vart jag ska börja, men känner att jag vill dela med mig lite av min historia.
Jag har druckit vin sedan jag var cirkus 15 år och jag älskade det på en gång. Helg efter helg kunde jag inte sluta dricka när första glaset var nere. Flera tillfällen blev mina vänner arga över hur jag betedde mig på fester.
Allt eftersom tiden gick började alkoholen ta mer och mer plats i mitt liv och jag var tvungen att "skuffa undan" annat som var viktigt för mig för att få tid till att dricka. Mina vänner uttryckte sin oro ett par gånger men det gick inte in. Jag var förälskad i alkoholen.
Mellan 17-21 har varit perioden då jag druckit som mest. Det blev precis varje helg. Hittade jag ingen fest, ja då söp jag ensam. Som 17 åring. Det är svårt att förstå nu. Under mina fyllor har jag spytt, pissat på mig, gapat och skrikit på vänner och till och med bett folk att slå mig (!).

När jag var 20 (1 år sedan ungefär) träffade jag min nuvarande sambo. Vi hade det jättebra till en början trots att jag drack ständigt. Vi tycker om att gå ut och dansa på krogen och innan vi gått ut har det blivit 5-6 glas vin och jag är alltid måttligt berusad och har roligt när vi är ute. Men det kan inte stanna där, för när vi sedan kommer hem på natten fortsätter jag att dricka när min sambo har gått och lagt sig. Jag lägger mig inte förän klockan blir närmare 5 på morgonen och då ligger jag HELA dagen efter för att jag känner mig totalt överkörd. Min sambo har blivit arg många gånger över mitt agerande och jag lovar hela tiden att jag ska dra ner på supandet.

När vi bott ihop i cirka 4 månader blev jag dömd för rattfylla och blev av med körkortet. Inte ens då gick det upp för mig att "fan, ta dig i kragen och kasta alkoholen åt helvete". Utan det är nu 1 år senare. Efter den här helgens fylla slog det mig bara. Vill jag dö i missbruket eller vill jag leva sunt och må bra. Min hälsa är försämrad och jag är nedstämd och orolig varje dag, tills fredagen kommer, då det är "okej" att dricka. Jag kämpar mig igenom veckorna för att på helgen kunna bli full och bära mig åt fullständigt absurt. Så sent som i söndags, när jag varit kalasfull både fredagen och lördagen berättade jag för min sambo att jag vill sluta dricka, pronto, och han stöttar mig i det. Jag vill ha tillbaka mitt liv. Jag har sårat min familj mer än jag någonsin kommer att förstå och jag vill att jag och min sambo ska vara lyckliga och ha det bra och det kräver att alkoholen ska ut ifrån vår lägenhet och det NU. Det finns inga ursäkter kvar, jag tänker inte kasta bort mitt liv mer, jag har bestämt mig.

misscharlotte

Menar givetvis inte att jag får körkortet tillbaka med en gång, men den här tiden jag väntat på domen och sedan verkställigheten av fotbojan har varit mycket jobbig och jag har mått väldigt dåligt. Nästa år får jag möjlighet att ta om körkortet och jag hoppas för gudarna att jag ska ta mig igenom det här helt nykter.

Förändringen

Starkt jobbat av dig! Att inse att det finns ett problem med alkoholen är ett stort steg. Känner igen mig i mycket det du skriver. Närmar mig själv 4 månader nu och har fått hjälpa utav AA som jag tycker har funkat bra faktiskt! Det är alltid något man kan testa att gå på för att höra och dela med sig av sina erfarenheter och känslor med andra personer med problem. Har själv haft svårt med suget på helgerna, men har försökt prioritera om så att vardagen blir så bra som möjligt istället för att bara vänta på att helgen ska komma. Kämpa på detta fixar du :)

misscharlotte

Känner mig som en ny människa utan alkohol var o varannan dag. Mår bättre i kroppen och känner faktiskt lycka, skrattar mer. Inga tankar på alkohol, inget smygande hemma, och inget "planerande" när jag ska dricka näst. Känns så skönt! Nu har jag gjort 20 dagar av mitt straff. "Husarresten" som jag kallar det. Låter bättre än fotboja I guess. Visst har jag varit lite deprimerad till och från, men jag kommer att ta mig igenom det här. Är så tacksam över all hjälp jag fått och får från min omgivning. Låt det gå fort nu, längtar verkligen tills mitt liv kan börja igen på riktigt..

rabarber

Grattis till dina 36 dagar! Och vad underbart att läsa att du känner lycka och skrattar. Vilken otrolig resa du gjort.

Beundrar dig stort! Hoppas det ska fortsätta på samma härliga sätt!

misscharlotte

Idag har jag varit nykter i 62 dagar. Men igår på eftermiddagen hände det som inte fick hända.
Jag gick på stan och hade precis handlat, allt i vanlig ordning, inget konstigt. Men så var det precis som om en hand drog mig in till bolaget och fick mig att köpa den där j-dra boxen med det goda, underbara vita vinet. Jag har inte druckit ännu, har ännu hållt mig nykter. Men jag är så besviken på mig själv att jag bara vill gråta, slå sönder saker. Har ingen förklaring till varför jag gjorde det, jag hade inte ens planerat att dricka. Men nu så står den likförbannat där. Jag är så rädd att om jag försöker mig på att dricka "normalt" igen så är jag där igen. På ruta ett igen och lovar dyrt och heligt att inte dricka mer. Nu ska jag vara ensam hemma i helgen då min sambo ska åka iväg till en släkting. Det ansvarsfulla hade varit att bara göra mig av med den, det borde inte vara så svårt ...

jas75

Lr gå tillbaka med den då får du ju åtminstone tillbaks pengarna. Känns säkert tufft, men hur kommer du att må imorgon om du tullar lite på den? Jag tror på dig ☺

Är lite nyfiken på din rattfylla. Om du vill dela med dig av erfarenheten hur det gick till efteråt & så. Jag har själv nyligen gjort samma idiotiska beslut att köra onykter. Vi klarar det här :)

Poppe

Förstår din vånda. Tänk på boxen som en dålig älskare!! Den vill dig ont! ?