Ja precis som rubriken lyder. Jag skulle ju aldrig hamna här! Det har jag lovat mig själv sen småbarnsåren. Nu är jag här personen utan självkontroll när väl alkoholen kickar in. Jag blir självisk tänker bara på mitt eget rus. Det gör att jag får de som står mig närmst att må dåligt. När fyllan släpper får jag ångest och tänker nästa gång ska jag dricka som man ska, men så blir det inte så ofta. Jag vet att jag aldrig helt kunnat hantera alkohol på ett sunt sätt. Var ständigt den som tonåring som blev för full något man gladeligen skämtade om. Men nu som vuxen, respektabel skämtas det inte längre. Nära vänner o familj har reagerar på att jag inte slutar i tid. Jag har egentligen inte problemet att jag måste dricka ofta. Men när jag dricker så tar det överhanden, tanken kan vara 3 glas vin men det blir mycket mer. Så är jag full, gör bort mig på olika sätt. På senare tid har jag upptäckt att jag också finner anledningar till att det ska vara legitimt att dricka alkohol, vilket i sig är en varningsklocka. När jag är full finns ingen morgondag eller moral. Jag hatar det och de val jag gjort på fyllan. Ångesten är total ett PAR dagar sen kommer rösten, det går bra
nästa gång. Så sitter jag där med vinglaset. Ibland går det bra men på senare tid oftast inte. Jag håller på att supa bort allt som är värt något!

Det passar inte in med den jag är nykter o de värderingar jag har. Det stämmer inte med den bild jag visar upp på jobb, andra sociala sammanhang som inte är fest. Jag har ständigt varit rädd för att komma hit när fasaden spricker när folk upptäcker vilken hemsk människa jag är (som full). Nu är det nära att hela fasaden spricker. Vad har jag då kvar, jag har tappat halva ansiktet vill inte tappa hela.

Jag måste göra förändringar! För mig själv och därmed mina nära, partner, barn och vänner. Inte slentrian dricka bara för att "fly bort in i dimman" som bara lättare kaoset för en stund. Måste hitta annat som ger samma omedelbara "sköna" känsla som vinet till en början ger mig.

Tampas med frågorna kan jag någonsin dricka normalt eller kommer jag aldrig kunna det?

Vi närmar oss en helg, en av de första på länge där jag ska vara helt nykter! Jag behöver ER hjälp för att hitta tillbaks till allt jag är förutom fylle-kärringen jag blir när vinet kommer fram!

Med samma fråga trots att jag så väl vet svaret! Uussh vad hemskt det är att inte komma loss!

Med samma fråga trots att jag så väl vet svaret! Uussh vad hemskt det är att inte komma loss!

Observatör

I kampen! Fredagskvällen brukar bestå av vin, första glaset skänker ett lugn i kroppen. Det andra och tredje också sen kommer känslan av berusning. Där någonstans tar alkoholdjävulen tag i mig. Ibland besegrar jag den och stannar andra gånger dricker jag mig så full. Blir en person jag inte tycker om. Gör saker jag inte vill stå för. En person som varken sätter min partner eller mina barn främst. Det enda som betyder något där och då är fyllan och känslan av att jag inte bryr mig. Jag avskyr det men älskar det en konstig kombination. Hatet över vem jag blir är nog störst men ändå gör jag om samma sak om och om igen.

Denna fredagskväll är utan vin! Fredagarna är värst. Vanan att ta vin o att det är legitimt att göra så gör att det blivit väldigt få helt nyktra helgkvällar de senaste åren. Men jag ska och vill prioritera mig själv och min familj framför vinet. Kunna känna och njuta av helgen trots att jag inte dricker vin. Vill slippa känslan av att det inte riktigt är helg bara för att jag inte druckit vin.

Bara den här veckan har otalig tid lagts på att mota bort tankarna på alkoholen som jag normalt skulle intagit i helgen. Jag har jobbat med mig själv i att försöka komma ihåg och behålla känslan av hur mycket jag hatar den jag blir när alkoholen tar över. Försöker bibehålla lite ångestkänsla för att inte såhär fort tro att "nog ska du unna dig ett glas eller två det är du värd". Jag vet ju att det oftast inte slutar där.

Jag måste hitta strategier, göra annat för att inte hamna i samma gamla mönster.

Jag kommer skriva och skriva för att påminna, peppa mig själv. Kan vara rörigt och ostrukturerat men det får det vara.

Trevlig helg till er, ikväll gör jag valet att låta bli vinet!

Tänkte som du om helgen, men det blev en vana att inte dricka efter ett tag. Så skönt! Och så skönt att vara pigg, dels på kvällen, dels dagen efter. Man blir ju en mycket mer effektiv människa på kuppen. Lycka till! Och starkt jobbat!

Observatör

Att vakna utan diffus huvudvärk, unken smak i munnen samt slippa lägga pusslet hur kvällen avslutades igår. Har dock sovit illa inatt, drömt mycket skumt. Men som ni säger man blir mer effektiv, en lång promenad, tvätt och städ är redan avklarat. Skönt!
Nu är det lördag, ska åka på en tillställning där jag brukar dricka men har valt att köra så det blir inte problem att avstå. Anar dock att jag kommer få tankar i huvudet om hur trevligt det skulle vara med lite alkohol som alla andra. Varför körde jag och så vidare. Ska då tänka på ångesten som kommer dagen efter då jag gjort/sagt saker jag inte borde. Hoppas det räcker för att kunna njuta av en nykter tillställning. Komma ihåg att jag gjort ett val av en anledning!
Efter ikväll är det första vita helgen på länge! Men en lång väg att gå, jag menar en helg är ju i sammanhanget ingenting.

Observatör

Gick bra! Njöt av en härligt dag! Dock har jag vaknat massor inatt med ont i magen pga läsk och ostbågar som jag njöt av istället för vin igår. Men positivt iallafall ingen huvudvärk eller vinsmak i munnen idag heller. ? Hoppas även ni andra hade en skön och nykter lördag.

Mia-Pia

Känner igen mig i Vad och hur du beskriver det! Skriver precis som du så att jag inte ska glömma! Har läst på lite kring beroendeproblemstik och inser att en viktig del är att se upp med ex stress.

Ha en fin dag!

Observatör

Snart Stundar konferens med jobbet och då brukar det bli vin till maten. Vid dessa tillfällen har jag alltid skött mig. Funderar och klurar på hur jag ska göra denna gång. Skippa alkoholen helt eller unna mig något glas. Jag står fast vid att ej festa eller dricka ensam, slentrian dricka men funderar som sagt på hur göra i dessa sammanhang. Är det någon av er där ute som lyckas välja speciella tillfällen och dricka normalt då och ej återfalla i slentriandrickat som jag absolut inte vill?

Mitt enda råd är att avstå under en längre period. Det går lika bra med läsk. Jag tycker det är dumt att utmana ödet så pass att man riskerar att dras ned. Dina inlägg visar ju att du tydligt inte litar på dig själv och alkohol. JAG skulle iaf valt att inte dricka. Nu är du nykter och den värsta abstinensen/suget eller hjärnspöken har släppt. Man sover illa i början men det brukar släppa. SÅ kör för en vit månad så kommer du se än fler positiva bieffekter.

Ja, både lyckats och misslyckats måste jag svara på det. Tror att man tjänar på att ha en längre tids nykterhet i bagaget när man testar. Sen har det fungerat lite olika för mig. Med nån gång ett begär att dricka på ett sätt som jag inte gjort tidigare. Annars har det fungerat bra. Nu är det stabilt igen och jag drack vin häromdagen med vänner. Utan besatthet, utan att reflektera över hur jag skulle få i mig mer. Normalt helt enkelt.
Sen har det för mig handlat om att inte dricka för ofta, inte hemma, inte så mycket varje gång.
Tror att det beror lite på hur drickandet har sett ut om det är en bra idé eller inte. Vissa får en sån kick av att dricka och då tror jag att det kan vara svårt att hålla på och dricka. Jag kämpade länge för att bli beroende och få kicken. Vet nu heller inte om man kan vrida tillbaka klockan. Just nu känns det så. Men bara för en månad sedan föll jag igen i träsket, så jag vet att jag måste vara försiktig. Och så måste man fundera över varför det känns viktigt att dricka.

Observatör

För era svar! Ska fundera hur jag ska göra! Som sagt när jag dricker lyckat så gillar jag mig själv men när alkohol djävulen slår till och jag bara strävar efter mer och mer hatar jag mig själv. Jag tycker ju även om alkoholfritt så om det är smaken jag vill åt funkar ju det också. Men är väl bara inse att det är alkohol djävulen som spökar allt som oftast dvs inte smaken utan känslan att få fly bort/vara bortdomnad dvs bli full som lockar mest. Om det är det jag eftersträvar så ska jag låta bli! Vill ju ej vara så!

Vissa tycker om smaken av A. Själv har jag bara velat bli berusad. Ingen alkohol är godare än kall juice kall cola osv, för mig. Har aldrig förstått mig på rödvin tex. Så jag har inte a-fria drycker som alternativ. Det med att kunna ta 2 glas vin och hålla sig till det en kväll...För min del känns det som rysk roulette. Vill inte riskera mitt nya fina liv för alkohol. Det finns säkert personer som fixar det. Men jag vill inte. Kanske verkar tråkigt att som jag avstå fester osv. Men är det vad som krävs så avstår jag. Jag har nog festat så det räcker och blir över. Du kommer att hitta ditt sätt. Tänk till före bara så ordnar det sig. Svårt att avstå? Minns dom värsta fyllorna du haft, och vad du gjort, det kan hjälpa till att mota sug.

Observatör

Ytterligare en nykter fredagskväll avklarad!
Jag tycker om smaken av rödvin o öl! Men finns dessvärre inte alkoholfria ok alt för rödvin! Nu kör vi iallafall alkoholfri lördag också. Två helger i rad vet ej när det hände sist ???

Observatör

Ännu ej gjort mitt val! Velar helt enkelt. Säkerligen eftersom det ej är arenan jag gjort bort mig på för där verkar spärren finnas. Får uppdatera vad valet blir. Om än är jag glad över ha hållt mig ifrån två helger. Jag går mot mitt mål att inte slentrian dricka uta hoppas kunna välja väl utvalda tillfällen. Om det ej funkar får jag inse att det blir att vara helt utan alkohol. En trist och smärtsam insikt isåfall.

Observatör

Två glas Vin och en öl under em och kvällen igår. Perfekt och lagom! Njöt av vinet på ett sätt jag inte brukar. God mat till.