Nu måste der bli av. Trots grillkvällar, lockande utesvingar mm

tålalkohol

Ett par glas efter jobbet skulle jag ju inte ta idag......varför kunde jag inte låta bli, blev bara trött av det....suck

tålalkohol

Och det fanns en liten slatt kvar i vinflaskan.....tar bara den, sen får det vara nog. Det blev inte bara den, och det tillfö mig inget.

tålalkohol

Är intimt förknippad med lite vin....eller.....?

tålalkohol

Sommar och sol.....hur fan ska jag klara det? Och en resa till Medelhavet.....ska det bli min undergång? Dricker varje dag men klarar jobbet ännu (med viss svårighet) .
Min husläkare har remitterat mig till ytterligare en instans, men jag behöver lugna mig NU.

jas75

Vad är det som får dig att dricka? Det kan vara bra att ställa sig den frågan & svara ärligt på den.

tålalkohol

Det är mycket slentrian o vana. Det första glaset sitter så jäkla bra och skulle vilja kunna nöja mig med det. Nu har det blivit en pava idag.....

tålalkohol

Så sitter jag här och smuttar och känner mig inte ett dugg berusad. Första ölen till lunch var härlig, sen märks ingenting, varför inte skita i det då.......fan.
I morgon ett evenemang där vin finns att köpa. Och det håller på nästan hela dagen.
Det känns som jag dricker i panikens tecken INNAN min nykterhet.....vadå lura mig själv.....när blir jag helt ren, det kommer inte att hända, detta blir min död....än sen....

PP

Nej, det kommer inte att "hända". Det är verkligen inte lätt att bli kvitt ett beroende. Har vi inte en uppriktig önskan och jobbar stenhårt så kommer det att komma tusen saker i vägen. Vadå finns alkohol att köpa? Det finns det ju överallt?!
Hoppas du inte tar illa vid dig av dessa frågor, synpunkter. Jag hoppas du hittar motivation att aktivt påbörja en förändring.
Här kan du läsa hur andra gör/gjort. Det och att skriva är en fin hjälp.
Stort lycka till!

//PP

Vilda

Hej! Jag är ny här och blev så tagen av dina rop på hjälp! Jag har precis som du stora problem med alkoholen. Jag kan aldrig tacka nej till alkohol. Jag har familj, hus,barn,arbete och förstår idag att jag håller på att supa bort allt det! Jag måste denna gång sluta för alltid! Jag är livrädd, skakis, ångestladdad, skamfylld, bakis.Sitter och räknar ut om jag kan köra bil överhuvudtaget i dag. Ett av barnen måste skjutsas om några timmar. Det känns som jag har fastnat i en bur där jag sitter naken med en kedja runt halsen. Alla nära och kära står utanför och buar! Du är så värdelös! Du är så dålig! Jag orkar inte ha det så här! Då kommer alkoholen ta mitt liv ifrån mig! Hur har det gått för dig denna helg? Såg att ditt inlägg var från i fredags.

Tempdrive

Hej.
Ny här och ville bidra till din tråd, säga att du ska stanna här oavsett vilket skick du befinner dig i. Jag vet inte hur min jargong kommer vara här inne på forum men jag tror på raka rör och vill så gärna själv bli bemött. Vissa saker kan va svåra att läsa och ta till sig men här och i verkligheten vet vi ändå att dessa ord riktas till oss av en anledning. Vare sig det är av förtvivlan, sårade känslor, eller för att få en att vakna.

För min del uppfattar jag dig som mitt i skiten just nu, eller åtminstone just då dem dagar du skrev. Det som är positivt är att varje dag efter den andra alltid kan bli en bättre dag. Men att starta en förändring, då krävs det en vilja.
Dock, det att du är här inne och skriver säger mycket. En hel del. Jag minns mig själv här inne en dag för kanske 3år sen efter en kanske inte den värsta natten men ångesten dagen efter var en av dem värsta jag känt och jag trodde jag skulle dö på plats. Jag sökte desperat hjälp men med timmarna la sig ångesten och sen fortsatte livet ju... till nästa fylla och nästa...

Jag ber dig iaf att stanna kvar här, som oss alla så är vi lika och det är något fantastiskt att du här kan få hjälp och i din egna takt helt anonymt tforka dina sidor men med hjälp av andra. Du kan komma och gå som du vill men ju mer du är här desto bättre.
För min del vill jag inte ens logga ut. Jag vet inte hur länge det kommer hålla i sig men det kvittar, just nu känns det så himla bra!

Jag hoppas du överlevde helgen och att du vet du är välkommen här, fortsätta kämpa känna och erkänna!

tålalkohol

Igår drack jag en öl på en uteservering i solen. Skönt. Och hemma bara ett glas vin! Kände mig riktigt nöjd med det!
Men idag blev det en halva vin och en god bok på en uteservering. Kände att jag inte riktigt hängde med i boken vid sista glaset. Vilket pucko jag är. Jag skulle ju kunna sätta mig vid ett fik o ta kaffe o bulle istället.
Men alla ställena är inrotade i mig. Där jag bor, mitt i stan, finns massor av barer, pubar, restauranger och annat. Det fäller att bryta det mönstret. Och hur kul är det att läsa bok när man ändå inte fattar ngt.....
Tack för era kommentarer.
Känner mig inte lika nere idag.
På måndag blir det Medelhavet i två veckor, hur fan ska det gå?????? Försöka ta det lugnt där och sedan ingen jävla taxfreesprit och sen raketfart till min läkare o begära medicin. Men han har remitterat mig till en klinik men jag har inte fått någon kallelse.
Ja det var dagens funderingar......

tålalkohol

Slutade tidigt (jobbar bara deltid) samma so igår, en halva vin på hemvägen. Men sen fortsatte jag hemma.....och hade lagom energi att fixa lite, städat lite, lägga undan grejor, tvättat lite osv. Drack vad som finns hemma, lite öl, lite konjak mm.
Men jag känner mig inte full, jag känner att jag har mer energi än på mkt länge...... Skumt....
Jag brukar sova vid halv tio, nu kl tio är jag fortfarande alert. Hur många enheter har jag druckit idag.....hmmmm.... Ja mer än 10 iaf... Det enda jag märker är ökad energi hos mig, har inte suttit fem timmar i soffan och skjutit upp allt, hmmmm
Ja, det var min mystiska dag.

tålalkohol

Ja jag sk skärpa mig och jobba på det här. Var här för några år sen och kände mig av och till bra. Men då drack jag inte varje dag. Det för jag nu, med sällan kommande undantag.
Känna och erkänna...låter fint...

tålalkohol

Jag har en dotter som är narkoman. Ständig oro. Men nu har hon klarat att ha lägenhet o slippa bli vräkt ett helt år! Och hon verkar hyfsat redig när jag pratar med henne i telefon (hon bor 40 mil bort).
Men igår hände något....lever hon? Jag vet inte.
Och vad gör jag (som är ledig idag) ......
Orolig och värsta ångest. Fär ej tag på henne varken på nätet eller telefon.....
Dricka......fortfarande ångest men inser att jag inte kan göra annat än bara vänta.....
Suck......

Hej tålalkohol (och ni andra i tråden!)

Vad bra och modigt av dig att du kommit tillbaka hit till akoholhjälpen. Och vad fint och uppmuntrande ni andra kommenterat. Det låter verkligen som om alkoholen fyller både en känsloreglerande funktion för dig och som om mycket av drickandet också handlar om vanor du fastnat i, något jag tror att många kan känna igen sig i. Även om det just nu känns tufft så tänker jag att det är viktigt att påminna sig om att det idag finns mycket bra hjälp att få för alkoholproblem, så det finns alla möjligheter att hitta till ett annat sätt att dricka på. Såsom någon redan skrivit kan det vara bra att fundera ett varv till på vilka situationer som främst triggar dina tankar på att vilja dricka, att du är orolig för din dotter låter exempelvis som en typiskt sådant läge där oro av förklarliga skäl dyker upp och att alkohol där känns som en bra kortsiktig lösning. Går det att hitta andra sätt att hantera oro på? Jag tänker att ett möjligt sådant är att söka stöd från någon annan runt dig, så att du slipper vara så ensam med din oro. Kanske finns det någon vän/släkting kring dig som du kan prata för att lätta på trycket och sätta ord på dina upplevelser?! Önskar dig en fin helg och återigen bra att du kommit hit och delar med dig av dina tankar/känslor,

Miriam, Alkoholhjälpen

tålalkohol

Och sol. Och problem.
Min tanke var att vara helt vit en månad eftersom en tonåring skulle bo hos mig en vecka. Nu blev det inte så. Sist hen var här var jag onykter. Nu vill hen inte komma. När jag fick reda på det började jag dricka igen. Ångesten var svår.
Nu har jag sökt hjälp. Alkoholen ( eller snarare mitt sätt att hantera den) har nu förstört ett par viktiga relationer.
Men ångest och motgångar lindrar jag med alkohol.
Att inte ha alkohol hemma? Där jag bor vimlar det av diverse serveringar . Går jag hundra meter kan jag få en öl för 35 spänn.
Det känns som att jag tar ert långsamt självmord, inget spelar nån roll når jag inte har kvar mina relationer. .....

Du är i en förändringsprocess. Det är sällan en förändring går på en rak linje utan snarare att det snirklar sig som en stig. Det blev inte som du tänkte dig nu när tonåringen skulle bo hos dig samtidigt är du uppe på hästen igen. Sökt hjälp för alkoholen och tillbaka här. Hejja dig.

Varma hälsningar
Rosette Alkoholhjälpen