Hej!

Hittade hit efter en stunds googlande på mina problem. Jag har förnekat problemet så länge att jag inte orkar mera. Jag har lyckats hålla mitt alkoholmissbruk i skick det senaste året ungefär. I skick betyder att inte vara full mer än typ en gång i veckan och aldrig då barnen ser det. Med hjälp av mediciner kunnat gå på fest och ta några glas, så det inte ska verka konstigt. Eller tagit bilen etc. Igår trillade jag dock dit igen på firmafesten, kom hem dyngpackad utan jacka och minns inget av taxifärden. Nu orkar jag inte längre. Nu får det vara slut. Aldrig mera. Grym bakis och ångest. Har strulat och stött på arbetskamrater, chefen också och hans fru. Pratat så mycket skit. Jag kan aldrig mera gå tillbaka till jobbet. Hur hanterar man detta? Måste man berätta tex på arbetet? Nog vet ju alla som någonsin sett mig i tagen om det, det syns på 100km avstånd. Tack för att det finns ett sådant här ställe att skriva av sig på.

En kanske absurd fråga:
Mitt trevligaste intresse är matlagning och rödvinssåser min specialitet. Vet någon om man kan laga det på alkoholfritt rödvin?

Min sambo och jag dricker tillsammans vin till maten, sedan slutar han men jag fortsätter. Han stöder mig i det här, det vet jag. Men har inte talat med någon om det ännu.

Irla2009

Hej!
Vad skönt att du har hittat hit. :-)
Och vad bra att din sambo stöttar dig, det är nog viktigt.. Min man stöttar mig så till vida att han frågar om han får dricka. Men han vill inte vara nykter bara för att jag behöver vara det. Så jag känner att stödet är sådär.
Tror att du bara ska gå tillbaka till jobb. Prata med din chef. Stå upp för dig och att du har problem med alkohol. Som arbetsgivare bör han hjälpa dig, det finns ju olika sätt. Är du med i ett fackförbund kan du kanske be dem om hjälp.
En tidigare kollega till mig var tokfull och kom sent till jobbet efter en firmafest. Han gick runt till alla kollegorna, och sa "det blev för mycket igår, förlåt". Alla accepterade det utan att blinka och tyckte han var jättemodig som vågade prata om det. Sen var det inte mer med det.
Du är inte ensam, jag är säker på att du kan klara det.
Det går säkert att göra sås på alkoholfritt vin. Annars får du lära dig att göra en fantastisk bearnaise-sås istället :-)

Lycka till! Jag tror på dig :-)

Rickelina

Tack Irla för svaret, det betyder så mycket att jag börjar gråta.

Bra att du tar tag i problemet. När man inser sitt a-problem och försöker göra något åt det, kan det bara bli bättre. Ta hand om dig...