Heeej!
Äntligen har jag funnit mod att våga skriva här. Har hängt med ganska länge på forumet genom att bara läsa. Ni alla kämpar på så väl och är så duktiga. Jag hoppas jag också kan bli duktig en dag. Har egentligen inte haft alkoholproblem så jättelänge. Haft föräldrar med problem (båda avlidna nu) och är väl insatt i vad alkoholproblem ställer till med. Är 44 år och mitt egna alkoholproblem började för ungefär ett år sen. Varför vet jag verkligen inte. Tyckte nog till en början att det var mysigt med vinet och det blev något att unna sig när man vart duktig. Har alltid tidigare bara druckit vid speciella tillfällen och vid middagar tillsammans med min man. Men någonstans förändrades det och jag började dricka ensam och i smyg. Mitt liv är annars väldigt bra, har en underbar man sedan 24 år, två barn på 22 och 12 år, fantastiskt jobb som IT-konsult, har en etagelägenhet som vi älskar, mannen har egen firma inom bilbranschen, god ekonomi, dottern och jag har varsin häst. Det jag vill komma till är att jag tycker att jag har allt jag kan önska mig och borde vara lycklig och nöjd. Vilket jag egentligen är, men det finns en svartepetter i detta och det är det förbannade vinet. Jag kan bara inte låta bli det. Har gjort min familj så mycket illa på grund av detta. Och ändå fattar jag inte att det är dags att ta tag i det. Eller jo, det gör jag ju, men skjuter hela tiden upp det. Tänker att bara idag och bara ett par glas vin. Men det slutar som alltid med att det blir alldeles för många glas och gör min familj besviken igen. Ikväll fick jag en utskällning av mannen som heter duga. Han kom på mig efter att dottern blivit ledsen på mig. Jag stod och bara tittade i golvet i 20 minuter när han gapade på mig. Med all rätt! Han var så besviken och sårad och hade svårt att behärska sina ord. Jag tog till mig allt han sa och vet att det måste till en förändring, annars är det snart dax för mig att bli utkastad. Jag vet detta så väl, ändå sitter jag här och planerar hur och när jag ska kunna dricka vin imorgon. Hualigen, hur ska detta sluta :(

jas75

Ja att se sanningen i vitögat, det svider. Kanske det kan vara en vändpunkt för dig. Ta en timme i taget. Gör en lista lr skriv här vilka konsekvenser vinet ger. Är det verkligen värt det, att lulla till sig någon timme, en flyktig från verkligheten? Välkommen ☺

Dumbie

Sanningen svider ordentligt minst sagt. Känner inte igen mig själv riktigt. Egentligen borde jag brustit ut i gråt och skällt lite tillbaka, men känner mig lite avtrubbad på nåt sätt. Liksom att jag tycket att jaja, de vet ju om mitt problem, de får väl finna sig i det. Men jag antar att det är ett sätt att försöka förminska mitt problem och förskjuta det.

jas75

Vi som har problem med alkohol, vill ju gärna förminska & förskjuta för att rättfärdiga vårt drickande. Som en trotsig tonåring. Du har kommit långt som reflekterar som du gör. Kämpa vidare nu ☺

heueh

Du har hamnat helt rätt.
Du kanske simmar i ett träsk just nu, men det finns fast mark inom räckhåll. Vägen dit är lerig och svår att ta sig igenom, men många här har gått före dig och kan visa var fotfästen finns och varna dig för de djupaste hålen.

Visst, just nu känns det nattsvart och hopplöst, men det finns ett annat sätt att se på saken:

Det blir aldrig enklare än det är nu! Du kommer aldrig närmre stranden än du är just nu. Idag! Det finns mängder med hjälpsamma händer som sträcks ut här och nu för att hjälpa dig upp!
En alkoholists liv kan synas hopplöst, men när vi blir nyktra är vi på många sätt privilegierade. Vi får en självinsikt och en kontroll över vårt liv som är få människor förunnade. Vi lär oss prioritera och göra vad som är bra för oss. Vi går vår väg genom livet som andra men vi lär oss leta guldkorn bland gruset, plocka upp dem och lägga dem i den del av vågskålen där de väger tyngst.
Livet som nykter alkoholist är faktiskt inte dåligt. Vi har ju vunnit den största segern av alla, den över oss själva!

Så ta chansen snälla du! Välj att inte dricka idag. Du kommer att må uselt men inte lika uselt som om du dricker. Prova! Jag lovar att det är värt ett försök!

Och hur det än går, fortsätt skriv här. Det kan vara svårt att tro just nu, men här finns många som bryr sig. Verkligen bryr sig.

Solosof

Nu kom faktiskt de där tårarna, från i går kväll. Jag önskar faktiskt att jag kunde gråta oftare. Det är ju lite befriande. Jag skulle så gärna vilja förstå varför jag väljer att dricka, har ägnat många nätter åt den tanken men har inte kommit fram till nåt. Inbillar mig att det ska vara lättare att sluta om jag kommer på varför jag ens började.

heueh

jag tror du är på rätt spår. En terapeut sade till mig en gång:
Se ditt liv hittills som en stor oordnad hög med byggstenar som du ska bygga en plattform av. Plocka stenarna en och en, granska dom noga och lägg dem så på rätt plats i plattformen. När den är färdig, kolla att den är stabil och att allt ligger där du vill ha det. Använd sedan plattformen som ett avstamp till ditt nya liv och se dig inte om mer.

Dumbie

Skapade först en konto som solosof och sen kunde jag inte logga in. Skapade ett nytt som dumbie men på nåt sätt var jag ändå inloggad som solosof.
Kommer fortsätta skriva som dumbie, så ni vet :)

anonym11208

Jag gillar också att dricka ensam och har i övrigt ett bra liv. Jag förskönar alkoholen och tycker att det är mysigt att dricka, dock inte dagen efter och med alla konsekvesner. Häng på forumet, läs och du känner igen dig, det är skönt att veta att man inte är ensam, skriv av dig här. Forumet har hjälpt mig mycket, jag har minskat mitt drickande, jag borde nog minska mer i och för sig, men framåt går det iallafall. Kramar.

Andreas

Forumet har nog hjälpt mig med. Drack visserligen igår, 4 starköl o planerar o dricka nåt liknande igen till helgen. Men det ses väl kanske som måttligt? om jag håller det till det, inte köpt någon starksprit iallafall utan bara starköl. Blir aldrig bakfull nästan.

Dumbie

Är som tur upptagen med att fixa dotterns hår och naglar till skolavslutningen imorgon. Dessutom är vinet slut men hade jag haft hade jag säkert druckit.
Hoppas jag kan klara av att hålla mig borta från systembolaget imorgon.

heueh

är viktigare än allt annat för mig just nu; Kommunikation och Ärlighet. Dom hör ihop, börjar jag tumma på den ena så rasar den andra.

Att din man skällde ut dig tycker jag tyder på att han bryr sig. Kanske du skulle prova lite K&Ä på honom? Säg precis som det är, hur du känner, var öppen och rak hur ont det än gör i dig. Det skulle inte förvåna mig om du blir överraskad. Kanske kan ni göra något tillsammans ikväll som inte involverar vin eller ensamhet? Om än bara sitta i soffan och läsa varsin bok.
Om inte det går, gå bara runt i din lägenhet. Stanna till en stund i varje rum och reflektera. Granska varje föremål, och försök kom ihåg när ni köpte det, hur kul det kändes att hänga upp den där tavlan, ta fram kontraktet och tänk på hur härligt det kändes att äntligen flytta in i drömlägenheten.

Det du måste fokusera på just nu är att hålla dig borta från vinet, till varje pris. Du är på väg upp ur träsket nu, du är på väg att vinna.