Tänkte dela med mig lite ur min dagbok. När jag läser min dagbok från augusti-december 2014 så blir jag mörkrädd, äcklad och inser verkligen hur långt nere jag var. Den tidsperioden har varit den värsta av alla...
Att läsa min dagbok avskräcker mig totalt från att dricka så tänkte att jag kunde dela med mig av ett dagboks"inlägg"... Kanske det kan skrämma någon av er andra såpass mycket att ni får styrka nog att hålla er undan en eventuell nästa drink... Värt ett försök iallafall.

Söndag 9/11 2014
Råsupit i 5 dygn. Fått infekterat tandkött. Har katastrofala känslor. Mår så uselt! Tandlossning nästa?

Minns inte när jag köpte 6-pack nummer 2 eller när jag köpte vin igår. Minns att jag köpte ett 6-pack öl 09.15 igår morse, men resten är svart.
Drack i 20h igår nonstop. Totalt 8 öl (halvlitrar) + 1,5 flaska vin. Tror jag? Minns fan inte vad jag köpt. Måste kolla kontot.
Vet att jag la mig runt 0200 inatt. Sängen var obäddad eftersom lakanen och täckena behövde tvättas eftersom jag spytt ner de natten mellan fredag och lördag.
Natten före det sov jag på vardagsrumsgolvet. Vaknade runt 0500 genomsvettig med hjärtklappning från helvetet!
Jag är verkligen på botten. Jag undrar om allt är för sent och jag har kommit dit där det är kört. Att levern är förstörd och att även om jag slutar dricka så är det finitio. Jag har ont i magen, tandköttet och kroppen.. Blåmärken överallt. UGH! Vågar inte kolla telefonen....

Jag mår så bra då jag är nykter så varför är jag inte nykter!!! Jag vågar inte nyktra till för då kommer den satans ångesten!!!
Jag har förresten börjat spy på morgnarna.. Det har jag inte gjort förut.. Spyr hela tiden. Dricker vin eller öl för att "dämpa den kommande ångesten", spyr upp lite öl och vin och sen dricker jag lite igen.... Usch så tragiskt.
Äkta alkisar spyr och super på morgnarna - där är jag nu.

Imorgon är det måndag. På med pokeransiktet och kostymen och låtsas vara frisk och prestera stort.
Hatar mitt liv. Orkar inte längre.

mod60

Jag blir helt tagen av det du delger oss. Att du har rest dig ur detta elände är beundransvärt, starkt och otroligt bra. Jag blir verkligen imponerad :) Fick du hjälp med mediciner eller var du inlagd?? Hur klarade du din abstinens???
Tänker att du antagligen inte hade något val eller hur. Hade du fortsatt så hade det säkert gått riktigt illa. Hur länge har du varit nykter nu???

Ja alkohol är inget alternativ för dig mer eller hur. Inte för mig heller. Visst är det underbart att känna sig stolt och må bra när man vaknar på morgnarna. Fixa livets med och motgångar nykter :)
kram du starka javisst :)

Alkoholist Javisst

Fin kommentar :) TACK! Är dag 15 som nykter idag :)

Nej, jag tar inga mediciner och har heller inte varit inlagd (men jag hade säkert behövt det egentligen).
Faktiskt så var det tack vare mitt immunförsvar som jag blev nykter. Eller snarare avsaknad av immunförsvar. Jag fick lunginflammation och influensa precis före jul (hade druckit bort immunförsvaret). Låg hemma och var helt utslagen i nästan 4 dygn och var sjuk från jobbet... Det blev min "första behandling". Tack vare influensan så var jag för fysiskt sjuk för att kunna dricka.
När febern började lägga sig så höll jag mig nykter 5 dagar ytterligare (så var nykter totalt 9 dagar), sen körde jag en till 4 dagarsfylla och den fyllan hoppas och tror jag blev mitt livs sista. Det var nog min vidrigaste fylla jag har haft (och jag har haft många). Jag bröt faktiskt nästan ryggen och jag förlorade nästan allt jag håller kärt i detta liv :(
Mina abstinenser var helt vidriga efter den här sista fyllan. Skakade, hallucinerade, drömde mardrömmar, spydde och grät om vart annat i 3-4 dygn... Hade ingen vidare tidsuppfattning (nu pratar jag alltså om abstinenserna som kom efter den absolut sista fyllan). Roterade runt som ett kebabspett i sängen och bara kved mig och hade ont i varenda kroppsdel.

Tror att det som räddade mig var att jag bara gav upp. Jag insåg att jag inte har en chans mot alkoholen. Alkoholen hade TOTALT övertag. Jag öppnade mig 100 procent för min sambo, min familj, mina närmaste vänner och AA.
Jag sa till de alla att "nu är botten nådd, det är kört, får jag inte hjälp nu så dör jag".
Jag släpade mig iväg till AA när de värsta abstinenserna lagt sig och sedan dess har jag gått på möten non stop...

Sakta men säkert så kommer jag tillbaka :) En stor bidragande orsak är alla ni som skriver i det här forumet <3 Att läsa era inlägg och trådar är guld värt!

Stor kram till er alla som kämpar och tack igen fina Mod för din kommentar :)

Ps. Det som är konstigast av allt är att jag trots mitt sjuka extrema supande faktiskt har klarat göra karriär vid sidan.. En bra karriär dessutom. Förstår inte ens att det är möjligt... Alkoholister är ett märkligt släkte ;)

mod60

Så rätt att bara ge upp och inse att du är chanslös mot a-djävulen. För det kan man väl kalla a. En sådan listig kraft som snirklar sig in i ens liv och bara förstör. Ge nu inte upp utan fortsätt kämpa. ta en dag i taget och tänk hela tiden på vad du får i glädje stolthet och trygghet i dig själv när du är nykter. Gå inte tillbaka till gamla vanor. Någon skrev att det tar ca 6 månader för kroppen att mår bra igen. Jag har varit nykter 22 dagar och det känns jättebra. Man kan ha ett gott liv utan a oxå :)
Ang. ditt imunförsvar så prova ingefära. Googla så ser du vad det är bra för. Jag dricker det rivet med apelsinjuice. Och jag unnar mig cola zero och sprite light nästan varje dag. Något gott får man la dricka MEN utan a.
Nu tar vi en nykter dag i taget och mår så bra som vi förtjänar:)
Bra att du gjort en fin karriär det är kul men kanske det inte hade funkat i längden. Tur du slutat :)

Avslutat konto

Har inte varit inloggad här på superlänge men har förstås läst var och varannan dag. Utan detta forum så vore många av oss totalt förlorade...
Är nu bara tvungen att skriva att jag är otroligt imponerad av din kamp. Vilket helvete du gått igenom... och tagit dig ur...
Håller alla tummar för dig. Och för oss alla andra som kämpar här på forumet. Hoppas på ett riktigt bra 2015. Nya friska tag!!!

Sara_con_experiencia

Hade inte hunnit läsa ditt urdrag, säger igen som andra!
MODIG
KÄMPE

;-)

Alkoholist Javisst

Tack :)
Jag är ingen kämpe. Jag hade inget val. Jag kunde välja: dö eller leva. Jag tror inte jag hade levt ut 2015 om jag hade fortsatt.

Här kan ni få se ett annat dagboksinlägg:
(Vet inte om det här intresserar ngn, men det hjälper mig att skriva av mig och att gå igenom mina gamla vidriga, fylledagböcker).

"2/11-2014.
Jag är så sjuk. Druckit VARJE dag hela veckan. Smygdruckit.
Hällt i mig i smyg. Snott en vinare från jobbet (vi har massa dyra vinflaskor på jobbet som vi fått från förvaltare vi samarbetar med, från kunder etc).
Kedjesupit mig så långt ner nu. Inte tränat en enda gång på hela veckan. Fet! Ätit skit.. Min hud har aldrig varit värre. Jag däckar i soffan varje kväll efter jobbet och somnar med smink på.. Vaknar med igenklistrade ögon och linser som torkat in och skrynklig skjorta med vinfläckar på.
Jag orkar inte prestera eller leverera på jobbet. Ger fan! Skiter i allt. Botten är nådd!
Jag låtsades gå och träna igår då R (min sambo) gick till gymmet. Sanningen är att jag gick till the Bottle Shop (jag bor utomlands) och köpte 8 st halvliter öl. Tog till och med på mig träningskläder och försäkrade mig om att han skulle vara borta 1,5h minst så att jag kunde dricka mina öl i fred.
När han kom hem hade jag druckit 6 öl, 2 var undangömda på mina smarta gömställen (bland plastpåsarna i köket - han kommer aldrig på att leta i botten av plastpåselådan). Frågade om det inte vore gott med öl till middagen, det tyckte han. BINGO! Köpte 8 öl till - gömde ytterligare 2 och låtsades dricka 3 öl i lugnt tempo med honom utöver kvällen samtidigt som jag sprang ut i köket och hetsdrack i smyg. Är han dum eller? Genomskådar han mig inte?! Hur jävla naiv är människan??? Jag måste ju stinka alk?? Jag sluddrar ju?! Mina ögon är glansiga och jag är helt blåst... Jag repeterar mig 2000 ggr per kväll för jag minns inte att vi redan har pratat om detta. Han måste ju seriöst vara korkad!?

Förra veckan var jag i XXX med jobbet.
Jag har minnesluckor från morgonmötet dag 2. Första kvällen blev jag plus 3 andra dyngraka. Dag nr 2 så startade jag dagen med att plöja igenom minibaren. Tog med en vitvinsflaska i handväskan (som "medicin" under dagen). På kvällen var det bara att kliva på det igen och köra på.
Dag 3 så hade städerskan tack gode gud fyllt på minibaren så tog 2 miniflaskor vodka och 2 små Carlsberg och lagade mig innan det bar av mot flygplatsen.
Trodde jag skulle dö i säkerhetskontrollen. Kallsvettig och skakade, yrsel och ångest och klaustrofobi/agoraphobia m.m.m.m.m på en och samma gång. Hoppades kollegorna ville ta en öl till lunchen på flygplatsen men nix.. Så jag sket i att luncha med dom och gick till tax freen och köpte lite miniflaskor som hamnade i handväskan (och dracks på flygplatstoan) tillsammans med en dyr whiskey (en present till min far).

Jag har ingen kontroll. NOLL. Är rädd.

Just nu har jag tagit två recovery öl (blev full igår - otippat. Not). Vill ha 10 öl till.
Åh kan jag inte stoppa nu bara och slippa vakna och vara bakis imrg och slippa reparera.... Vill inte behöva gå på flaskan igen imorgon :-("

spagge

Ser att det var länge sen du skrev det här, men kände att jag måste svara för jag känner igen mig i så mycket... Har pysslat med samma smydrickande och undrat varför sambon inte märker nåt -det måste ju märkas. T.om. jag märker det ju för tusan och jag är ju dyngrak!? Känner också igen det där med att supa till när man åker iväg i jobbet.

Jag lyckades dra i mig en hel del redan på väg till flygplatsen. Sjabblade så mycket när jag väl var på plats att jag missade flyget. Jag måste ju vara på plats nästa morgon! Panik! Det slutade med att jag fick köpa en svindyr biljett till samma stad men en annan flygplats. Fortsatte förstås att kröka både på flygplatsen och på planet, där jag smet iväg till toan och halsade sånt jag köpt på flygplatsen. När jag var framme skulle jag ta mig igenom hela stan i ett enormt tunnelbanenät. åkte fel hur många gånger som helst och vid ankomst började det bli sent. Tog en taxi sista biten, hade naturligtvis inte tänkt på att ta ut pengar och chauffören tog inte kort, däremot kommer jag ihåg att han blev rasande för att jag var så full. Han stannade vid ett torg där jag skulle ta ut pengar. Jag gick naturligtvis vilse och han fick komma och hämta mig där jag irrade omkring. Väl framme vid hotellet minns jag inte mycket, men i säng kom jag. Halsade lite whisky innan jag somnade, utan att ta ut snuset så det var ju lagom fräscht på morgonen...

Morgonen ja... skulle vara på kursen kl 8 men det fanns inte en chans att jag kunde gå dit så tidigt. Skrev till kursledaren och ljög att jag hade bokat flyg för fel dag men att jag skulle komma under dagen. Började dricka igen från whiskyn för att inte gå under av ångest. Proppade i mig tuggumin och begav mig slutligen till kursen. Vågade inte gå nära någon då jag visste att jag måste stinka sprit. På kvällen var det gemensam middag. Alla visste vem jag var -han som hade klantat det med flygbokningen. En tjej sa plötsligt -men jag såg dig på hotellet igår när du kom?! Du kan ju inte ha kommit först idag? Jag panikade och blånekade vilket måste låtit jättekonstigt. Jag kom ju för fan inte ihåg nästan nåt från min ankomst. När jag skriver det här inser jag än mer hur sjukt jag har betett mig (det här är bara en av alla ångest-historier) och att det är helt rätt för mig att bryta helt med alkoholen. Jag har inget val. Kommer så väl ihåg hur jag tänkte på väg till flygplatsen att jag bara skulle ta en öl. Med facit i hand till hur det sen utvecklade sig så vet jag att det bara var en av alla gånger det inte gick. önskar dig all lycka till och en stor styrkekram. Jag vet vad du går igenom.

Tempdrive

Shit, här brast det lite för mig måste jag säga! Fasansfullt. Ditt inlägg där fick mig minnas när jag själv för många år sen var på botten och för första gången på många år bli påmind om hur jag faktiskt mådde då. Många fyllor och botten sen dess och denna gången är den gång jag hoppas jag lyckas. För Ingen människa förtjänar må så. Det är så hemskt så hemskt och jag vill bara gråta nu, tackar dig för det för jag behövde en påminnelse.

Otroligt starkt av dig att vända på det, har inte läst hela tråden men jag hoppas du lyckas fortsätta nyktert och aldrig slutar kämpa!