Hej, Jag har dejtat en 30-årig alkoholist i ett år. Ett år med mycket passion och skratt. Förutom detta även återkommande lögner kring supande naturligtvis, men även andra grejer. Ibland tror jag att ljugandet blivit ett mönster i hela tillvaron. Jag har varit supertydlig med att jag inte vill bli ljugen för, men vad hjälper det..?

På en fest i helgen blev han fysiskt aggressiv mot mig. Morgonen efter mindes han inte mkt av kvällen, men efter att jag återberättat delar så blev han otroligt ångerfull och fattade verkligen allvaret i situationen och svor att lägga av med drickandet på studs. Nästa kväll ringde han, full och med ångest och var hetsig och ursäktande om varannat. När jag påpekade hans onykterhet blånekade han.

Lögnerna, osäkerheten, och nu även den fysiska aggressiviteten gör att jag inte vill mer. Trots att han går i aljoholterapi sedan 2 månader. Att döma av många inlägg här så verkar det också svårare att ta sig loss ju längre man väntar....

Jag vill ju egentligen inte detta! Jag vill att omständigheterna ska vara annorlunda, men de påverkar inte jag. Kan jag ge honom en chans genom att säga: " Jag vill vara med dig, men om du dricker en enda gång till så drar jag?" Eller är det helt kontraproduktivt för att han då bara skulle gömma det och ljuga ännu mer, alternativt få mer ångest och större sug? Jag vill inte lämna, men måste om det fortgår....

Ursula

Puffen
Du tar upp lögnerna nästan direkt, och det är så det är: ljugandet är det normala i ett förhållande med en alkoholist. Alla projekt och överenskommelser som du gör tillsammans med honom gör du i själva verket bara med dig själv. Du blir ensam. Han gör sina projekt tillsammans med alkoholen.
Du skriver att han är ca 30 år så jag antar att du är i ungefär samma ålder. Vill du ha barn? Vill du ha barn tillsammans med HONOM, alkoholberoende? Tycker du att han passar som pappa? Vill du bli gammal tillsammans med honom, alkoholberoende?
Hans fysiska aggressivitet gentemot dig..vaknar alarmklockorna inom dig? Vaknar dom?
Han tycks vara på gång att göra om det att döma av telefonsamtalet du refererar om. Han har gått över en gräns. Om det handlade om din syster eller din allra bästa vän, vad skulle du säga?
VAD får du ut av honom? VAD ger han dig som skänker dig..det som du inte vill mista?
Du gör helt rätt att 'inte vilja mer'.
Du ska vara rädd om dig, kom ihåg det! Var rädd om dig.
/Med önskan om ett gott liv, Ursula

Leverjag

Lämna. Alkoholist och fysisk aggressivitet. Big no no. Have been there. Slutar bara illa. Det trappas upp och du blir skadad för livet. För din skull och hans. Klipp nu!

Fundera på varför du ens funderar på tanken att stanna. Viktigt. Du har en ljusare framtid om du gör rätt val.

Kram

Puffen

Tack för era svar och er tydlighet.

Jag har en tre-åring, inte med honom, och det finns iiksom ingen möjlig framtid tillsammans så länge det finns alkohol. Det har jag hela tiden varit supertydlig med. Jag skulle aldrig utsätta mitt barn för honom som full.
Jag tror att mitt hopp ligger i att han ska ta sin terapi på allvar, börja titta på sin skapade förljugna värld och bli fri från missbruket. Jag känner dock mer och mer att jag inte kan hjälpa honom i det jobbet. Jag blir less och frustrerad över lögnerna och han försöker dölja sitt drickande ännu mer effektivt.
Jag vet ju vad jag måste göra. Tack för påminnelsen!

Leverjag

Snälla, gör rätt val nu. Din treåring behöver inte heller den känslomässiga berg o dalbana som det garanterat innebär. Det kommer vara en lång väg för din alkoholist. Troligtvis narcissist också. Jag ber dig, inse att det inte är värt att klamra sig fast vid sentimentala och små romantiserade förhoppningar. Säg om tre år OM han då är en annan person kan du ompröva ditt beslut och se om det är honom du vill leva med av alla fina människor på jorden. Tycker du ska tänka mer med hjärnan här. Han måste göra sin resa och du kan inte göra den åt honom.

Förlåt men sett alldeles för mycket av hur det slutar för sådana som dig. Menar väl.
Kram

Han skulle tillbringa helgen med alla sina söner.
Slutade i kaos.Han var så berusad att han inte kunde ta hand om sig själv.Allt de planerat göra tillsammans i helgen blev inställt.
De fick istället ta hand om sin pappa som var så elak.Skrek och gapade åt dem.Snackade skit om allt och alla och som vanligt inser han ingen skuld i allt elände han ställt till med.Ältar och bråkar om saker.
Han har inte ens bett om ursäkt efteråt....
Ja det är så sorgligt att sönerna skall behöva utstå detta från sin pappa.
Alla är nu jätteledsna,besvikna och jag hoppas för deras egen skull att de vågar säga
att de inte orkar umgås med honom när han fortsätter med sitt drickande.
Förut tyckte jag synd om honom.Nu blir jag bara arg och tycker det är så sorgligt för sönernas skull.
Han har ett val att göra i livet om han vill ha fortsatt kontakt med dom.
Nu är det jag som får ta hand om yngsta sonen som är vilsen och mycket besviken och ledsen efter det som hänt. Suck......när ska eländet få ett slut.