Jag sitter här med min dotter på snart 15 månader och jag bara vet att om jag inte slutar dricka nu och för alltid så kommer jag gå under och min dotter kommer få en hemsk jobbig uppväxt. Jag har brutit saker med mitt egna förflutna men har startat en helt ny ond cirkel som min framtida dotter kommer få ha på sina axlar om jag inte gör mitt jobb som mamma och samtidigt tar detta beslut som jag vet är det ända rätta.

Jag har varit inne och läst, vad jag kommer ihåg har jag aldrig skrivit något här men idag gör jag det och jag vill verkligen fullfölja detta.
Har sett många trådar som inte har fått några svar och jag hoppas att det inte händer mig för jag behöver verkligen stöd, och hjälp med svar på alla frpgor jag har. Även om jag någonstans vet svaren.
Jag är rädd för att bestämma mig för att sluta dricka helt men problemet är att jag verkligen inte förstår varför?!
Slutar jag dricka slipper jag ju all skit, all rädsla och jag kommer då verkligen ta steget att vara den bästa jag kan va, samt den bästa mamman min dotter förtjänar.
Jag fattar bara inte, hur djupt går mitt självhat att jag är villig riskera allt för vad, skit och ångest?! Eller har jag ett sådant konstigt enormt ego som gör att jag sätter mig över den verklighet som är att jag Inte kan hantera drickandet?!

Det är som att jag inte känner sug efter det, även om jag ibland kan göra det. Det är mer att jag Bara gör det, och när jag gör det så gör jag det snabbt, mycket och intensivt.

Alltid genom den sociala delen.
Sen jag var 18 i princip men man kunde definitivt se faran i mitt sätt att dricka redan vid 14, 16. Eller Jag kan idag se det om jag ser tillbaka men då fanns där ingen som såg.

Jag träffade min man och vi festade mycket, han hade levt som jag och jag som han. Men ingen av oss ville fortsätta med det, jag var så trött på det.
Ändå kvarstår det faktum att jag på alla 18 år av fyllor ändå inte slutat?!

Vi blev gravida iaf och jag slutade dricka och när hon sen var född och den där ölen vi sa vi skulle avnjuta tillsammans, den var verkligen ingenting jag saknade och egentligen ville ha, så jag beställde den inte men han gjorde. När han hade fått sin så ångrade jag mig och jag beställde även jag min. Men det kändes fel! Fel att sitta där med den ölen och en 4 månaders i vagnen som snart skulle vilja amma. Det blev inga fler där men vi drack fler gånger och mycket och jag tackar gudarna idag för att inget hände!

Min sambo är idag väldigt lugn i sitt sätt att dricka, han gillar kunna avnjuta en eller två eller 5,6 öl hemma till nån match och han förändras inte speciellt mycket. Vissa gånger har jag hakat på ölen och det går inte lura någon, jag dricker inte normalt. Kan tom gå ut i köket och hetsdricka en öl för att iaf få i mig en xtra.
Hemskt!
Det värsta är att jag verkligen glömmer hur det var förra gången jag vaknade bakfull, den enorma sorg, skam, hopplöshet, mörker och smärta alla dessa fyllor orsakat mig, inte bara för spriten och drickandes skull utan just det att jag utsätter mig själv för det.
För jag är inte värt mer än det.
Jag glömmer och jag tror verkligen alltså att jag "denna" gång inte kommer sluta lika illa...?!?! Det är så galet.

Så det är min största rädsla. Läst många trådar här och det verkar som att många bara kan tänka tillbaka på den där hemska dagen och få ny kraft. Min hjärna bara säger eeeh, bara kööör på, vi kör!
Men jag kan och vill inte leva så längre!!

Problemet är att alla dessa år inte har varit tillräckliga för att sluta, varför?!?
Inte ens nu då, när min skatt är här, min dotter som är vårat allt och jag slutar inte...
Det är som att jag ibland inte bryr mig vilket är otroligt egoistiskt och vissa gånger ska jag visa mig själv att jag kan klara det vilket jag oftast inte kan.

Jag dricker inte ofta nu men ändå tillräckligt för att det ska bli för mycket.
Jag knaprade piller under längre perioder, rökte grönt och hasch många år med vissa uppehål och kokain är ju något jag dagligen tänker på. Fortf idag vill jag ringa min kran för jag tänker, varför inte ett gram för att få en dag med lite xtra guldkant på.. jag ringer honom inte så jag måste ju förstå att det ändå är ett stort steg att ta.. men det är så nära.

I lördags var jag ute och det var hemskt, för jag blev hemskt full. Jag ramlade framför massa folk och jag vet inte vem som såg mig.
Jag spydde i sängen i hinken min man fick hämta till mig och ja. Han är inte typen som tröstar och/eller som matar än med sin egna missär, han älskar mig, han vill mitt bästa men mycket är upp till mig och han skulle liksom aldrig lägga sig i.
Jag uppskattar hans sidor och han är ärlig. Han håller med om att det blir för mycket och helt fel.

Och nu har jag äntligen startat denna tråd. Tack den som orkat läsa mitt svammel som det nu känns som men jag tänker inte radera tan postar det som det är.
Känns som jag blottar mig helt ändå inte men jag måste göra detta, börja någonstans.

Jag hoppas verkligen på svar och stöd men samtidigt förväntar jag mig inget alls...

Idag är iaf min andra dag nykter, jag är 35 idag, snart 36. Det är dags att leva lite på andra sidan nu!

Tempdrive

Nu är det tredje dagen efter min storslagna fyllenatt och jag har mer ont lite överallt än sen för två dagar sen eller igår..
Det är väl inte helt otippat jag ramlade mer än en gång och nu kommer blåmärken fram, högra röven och låret värker, armbågarna har skorpor.
Det känns sjukt jobbigt att gå till träningen idag som jag tar väldigt seriöst och inte veta om någon där vet, har sett mig.
Tänkte innan att dem kanske stänger av mig men det är väl knappast sannolikt. Igår stannade jag hemma men Sverige spelade j och det ville jag inte missa.

Svar eller inga svar här så känns det bra ju att skriva här vetandes att det inte är endast till mig själv.
Det slår mig att mitt första inlägg är sjukt rörigt, varken ut eller in och ja då får det va så men märker hur så många andra här inne verkar så enkelt kunna förklara sitt missbruk, ta beslutet att sluta och ja... jag förstår att så enkelt är det ju inte men jag kan inte minimera mig så pass att det låter logiskt någonstans.

Känns som att jag kommer komma in här och skriva titt som tätt... och fortsätta läsa, även om det är ett hav av text=)... Jag måste få någon slags klarare bild i det hela om vad jag måste göra, klarar jag ens av detta på egen hand eller kan jag fixa det?!
Jag vet att det inte kommer bli jobbigt för mig på ja, hur länge som helst kanske.. det är det som är skrämmande... att jag kan gå så långt utan att dricka men efter en tid, månad eller många fler så behöver jag och Kan inte ens reflektera hur glasen fördes till min m, helt enkelt ren j'vla reflex.

Där för är det just på dem stunderna jag måste fokusera och gå ner i varv... jag måste lära mig Veta när den där triggern kommer igång.
Jag behöver ingen anledning till att dricka, jag bara gör det så jag antar att allt är anledning till att dricka.
jag vet att jag dricker för att bli full nästan alla gånger jag dricker och dem gånger jag nöjt mig med mindre och haft det trevligt har jag tänkt, e jag kan också, jag är också normal..

Det värsta är vem har sett mig, känns som om jag inte kan visa mig i denna jävla stad längre.

<3

Mia-Pia

Ibland kan det dröja lite innan man får svar. Jätte bra gjort av dig att du vill ha en förändring! Skriv och läs här vad andra går igenom. Jag tänker att du är en beroende människa precis som jag är.
Jag tänker också att du skulle behöva hjälp av tex antabus? Samtalsstöd för att få hjälp att lägga upp en plan?
Det allra viktigaste är din dotter.
Stor kram!

Tempdrive

Stort tack för svar. Känns okej att svar kan dröja men samtidigt nu när jag läste ditt så satte det igång känslor jag inte var beredd på.

Varför tänker du att jag skulle behöva hjälp såsom antabus, eller vad är det jag skrev som får dig tycka det!?

Jag känner att Det verkligen skulle va ett steg som på riktigt skulle definiera mig som alkoholist, mycket skrämmande.
Vet att beroendekliniken finns, jag har redan varit i kontakt med dem men då mer för att jag rökte...

Tror ni det är svårare att sluta när man dricker mer sällan och antabus... vad innebär det egentligen?!

Jag inser nu idag, bara tre dagar efter min senaste katastrof fylla och mitt första svar jag fått här att jag nog borde stanna på denna sida så mycket som möjligt för att verkligen hålla mitt fokus på det som är viktigast och verklighet och det är att jag har problem och verkligen vill och måste sluta!

Nu förstår jag varför alla skriver "fortsätt läsa och skriva här" för redan tre dagar senare har jag börjat glömma och förtränga det jag kände i söndags och igår... Så jävla sanslöst.

Mia-Pia

Det som gjorde att jag tänkte på antabus var just för att du då inte kommer att kunna dricka alls. Du beskriver känns som ett rop på hjälp i flera led. Ibland är det svårt att skriva så lätt att misstolka.
Jag skrev olika förslag men det är ju helt upp till dig att gå din egen väg.

Lycka till!

Tempdrive

Och tack igen för svar och att du tog dig tiden.

Ja, jag frågade mycket för att allt nu är totalt upp och ner och eftersom min trådstart bara var en fors av ord så hoppas jag med mina inlägg till andra oh svar jag får och av att läsa andras historier sakta men säkert bli mer klarsynt i vad det faktiskt är som händer med mig och hur illa det är!?

För det är väl just det att leva i denna förnekelse samtidigt som man vet mycket väl hur det egentligen ligger till, det gör mig otroligt orolig.
Jag hoppas kunna få igenom min värme här men samtidigt är jag nog väldigt rak på sak, samtidigt är det gärna vad jag själv vill ha, förståelse men raka ord. Så jag tackar dig för det. Tar verkligen inte illa vid mig någonstans.

Hoppas inte bli passiv i denna resa nu men att uppsöka aa och/eller beroende kliniken känns avlägset, just för att jag redan känner folk där och även inte riktigt tror jag inte kan klara detta själv, jag anser mig kunna det. hoppas jag.

Farväl-Las-Vegas

och välkommen!

Jag tycker att du förklarar och beskriver din situation väl. Jag fastande dock för en mening i det du skrivit.

"Jag känner att Det verkligen skulle va ett steg som på riktigt skulle definiera mig som alkoholist, mycket skrämmande."

Den dagen jag accepterade att jag var alkoholist, den dagen startade min resa. Det tog mig dock 20 år att inse och att acceptera. Nu har jag snart varit utan alkohol i 70 dagar och har inte mått bättre på lika många år. Jag såg mig verkligen inte som en alkoholist, jag visste ju hur en alkis såg ut och hen såg inte ut som mig. Men jag insåg också efter alla år att alkoholism kan se ut på så många olika sett. Jag definierar en som inte klarar av att hantera alkohol på ett "normalt" sätt som en alkoholist. Även om den personen endast dricker 1 gång per månad.

Det är min personliga åsikt och det finns förmodligen lika många till som det finns alkoholister.

Hoppas att du hittar din väg och som sagt fortsätt läs o skriv! Själv läser jag mest då jag är mindre bra på att formulera mig :)

Verkligen, lycka till!

Tempdrive

Tack för ditt svar, uppskattas verkligen!!

Jag håller nog med dig men jag tänker att kan man inte erkänna sig som alkoholist utan att ta steget till antabus?! Är det nödvändigt att erkänna sig som just alkoholist, räcker det inte med att erkänna sig aldrig mer kunna dricka normalt?... Frågor som snurrar men jag håller absolut med om att erkänner jag inte det fullt ut för mig själv så kommer ingen förändring ske... Men Hur gör man det då, hur erkänner man för sig själv?!?
Jag vet ju att jag har seriösa problem med hur jag dricker och att jag aldrig kommer kunna dricka normalt...eller?

Jag antar att man kommer märka det med tiden, kanske dumt att tro att man ensam kommer klara av det... Har iaf aldrig sett mig som en person som skulle gå på antabus men ja, kanske är det en bra hjälp...

Tack för din reflektion iaf ocj jag tycker du formulerar dig väldigt bra.
Känner du att du får ut mycket av att läsa här och/eller gör du mer för dig själv privat för att hålla dig nykter?

Krumeluren

Hur går det? Har inte sett dig här på några dagar... Hoppas att allt är bra.
Kram

Tempdrive

Hej krumeluren=) jag är mer aktiv i min andra tråd "en ny som inte vill ge upp".
Ska nog ta bort denna då, det blev ju två trådar som jag skapade. En här och en i livet efter men jag valde att flytta den tråden hit. Ja.
Men jag är här och aktiv. Och det går relativt bra. Fotf nykter och så upp och ner. Tack för att du kollade läget!!!