Hej,
Jag tänkte ha en liten tråd här för mig själv. Se över mitt drickande, vilket är alldeles för mycket, och försöka förändra mitt beteende. Jag vill inte att alkohol ska ha en så stor plats i mitt liv som den nu har nu.

Den här veckan har varit skit. Har minnesluckor men tror att jag har druckit varje dag förutom måndag. Spelar ingen roll vad det är, öl, whisky whatever. Bara det är alkohol så dricker jag vafan som helst.

Jag är ung, i 20års ålder, svårt att bestämma att bli nykter just nu. Vill bara må bättre.

Vet att det är annat som spelar in också, tror att jag är i en liten depression, livet ser inte så ljust ut. Jag har svårt att visa känslor, känns som att jag skriker efter hjälp men ingen hör. Egentligen väntar jag bara på att min partner ska säga "inge mer alkohol nu" men det kommer aldrig och livet rullar på.

Vad vill jag? Jag vet inte. Jag vet bara att jag vill må bättre, och jag mår bättre efter några dagars nykterhet. Ska försöka denna vecka. Verkligen, jag lovar att jag ska försöka.

Svartvit

Vi är i precis samma sits. Jag brukar också dricka typ allt möjligt och det är nog inte någon gång då jag inte fått minnesluckor senaste åren när jag varit full. Precis som du så lider jag av en depression och det tog lång tid innan jag lyckades få hjälp, trots att jag desperat sökte efter det med all energi jag hade kvar. Idag har jag lärt mig hur jag hanterar min depression, vet vad jag ska göra när det känns skit. Min partners jag haft under åren har väl märkt mitt alkoholmissbruk men det är aldrig någon som direkt sagt åt mig att sluta, visst man har fått några hintar om att man dricker för mycket men då har jag bara blivit arg och tyckt att dom inte ska lägga sig i. Så det kanske är av rädsla för att man ska bli arg som dom inte säger något? Jag vet faktiskt inte. Hur som helst, jag tycker detta forum är sjukt bra, man slipper känna sig ensam. Från att ha druckit varje dag, haft minnesluckor och ångest så har jag nu varit nykter i en vecka. Det går både upp och ner men misslyckas man så är det bara börja om. Lycka till, hoppas du får lika stor hjälp som jag av forumet!

X

Får man fråga vad det är du gör när du känner att allt är skit? Jag har under hela mitt liv varit en väldigt glad och positiv människa men de är under de senaste åren som jag har börjar må sämre, det har med en del stora livsförändringar att göra och jag vet att det kommer bli bättre så småningom om men jag vill må bra ändå, även om min situation kanske inte är den bästa just nu.

Mår samma idag som jag brukar, men jag är i alla fall inte bakis och det är ju något. Oftast brukar jag må bättre efter ungefär en veckas nykterhet men det händer ju sällan.

X

Nu har jag ätit havregrynsgröt med blåbär och druckit en kopp kaffe. Jag bor i USA så det är sextimmars tidsskillnad ifall ni tyckte det var konstigt att jag åt frukost vid middagstid ;) jag mår lite bättre nu. Tänkte att jag skulle gå till gymmet, inga förväntningar, bara ta på sig träningskläder och se vad jag har lust med. Jag har haft det svårt att komma ut ur huset den senaste tiden... Vill inte se människor eller bli tilltalad. Känns som att alla kan se igenom mig och att de dömmer mig. Typ att de kan se att jag döljer något? Vet inte hur jag ska förklara. Har utvecklat en liten social fobi känns det som. Men jag försöker tänka att jag har all rätt att vara på gymmet eller varsom lika mycket som alla andra!

X

Tillbaka från gymmet och känner mig skönt avslappnad, som alltid när jag har varit där. En bra sysselsättning när man är sugen på att dricka. Men känner inget sug nu! Har whiskey hemma men får kväljningar av bara tanken just nu.

X

Har inte druckit på 4 dagar, vad löjligt det låter egentligen men i det hela stora så är ju varje nykter dag en bra dag. Nu så har man glömt hur jobbig den senaste bakfyllan var och allting känns förstorat. Nu vill man gärna drick igen, i alla fall för mig. Har inget direkt sug men vet att det kommer. Ska dricka en kopp kaffe. Känner mig sjukt seg i huvudet. Jag sover såååååå mycket, vet inte om det är normalt gick och la mig 11 igår och sov till 10:30 och kunde säkert somnat om men gick upp istället. ÄR ALLTID TRÖTT! Alltid. Ingen energi.

Startanew

Du någonting? Om inte så är det verkligen något att köra på. Får mycket energi. Äh glöm det läste nu att du var på gymmet
Jag har varit exakt som du så många ggr det där att man "förstorar". Sanningen är att det gör man , eller iaf jag inte. Önskar man kunde spara känslan en ångest morgon efter en riktig suparkväll. Man vaknar upp o undrar vad fan som hände. Man vaknar hemma det e bra. Man ligger inte i sovrummet bredvid tjejen ajaj. Mobilen verkar vara där. Har man skickat några dumma sms? Har man skrivit nått dumt på facebook? Har man visakort kvar? Osv, osv. Fatta energin man sparar!