Hej! Blev medlem är idag och är på dag 2. Kände att jag vill ha en egen tråd att skriva av mig i.
Har en historia sedan tonåren att dricka för mkt och för ofta. Går i terapi och på behandling på alkoholmottagning. Hittills har det inte hjälpt mig. Jag har knäckt min sambo rejält igår när jag berättat att jag återigen smygdruckit. Har lovat mig själv att vara nykter över sommaren och behöver er hjälp att klara det! Tack alla som delar med sig här! Det hjälper så mkt att inte vara ensam, för jag känner mig så oändligt dålig och ensam...

och välkommen hit till forumet. Att börja läsa och skriva här på forumet har hjälpt mig väldigt mycket. Här har jag tagit del av hur andra gjort och tänkt, samt kunnat skriva om mig och min situation. Det har blivit som ett slags AA.
Jag tror att det kommer att hjälpa dig också.
Vi är ju också olika som människor. Jag har haft ett par långa uppehåll och sedan provat att börja med alkohol igen. Det har inte fungerat. Så nu vet jag att jag inte kan börja dricka igen. Mitt mål är därför att leva nykter, men jag tar bara en dag i taget.

Bra att du har klarat av de två första dagarna. Fortsätt nu och ta en dag i taget, eller en timme i taget om det behövs. Du kommer att må bättre när kroppen återhämtat sig mer från alkoholen.

Vitmosssa

Tack snälla för svar!! Det känns tungt även om jag känner mig så fast besluten på att inte dricka alls under en längre period. Är mkt tveksam till om jag kommer att kunna dricka lagom ngnsin.känns mkt sorgligt då jag älskar berusningen.& smaken av rödvin& öl. Hur länge har du varit nykter nu?

Viljanfinns

Hej, jag är precis där du är nu. Att 'göra slut' med alkoholen är jättejobbigt. Det är verkligen min bästa vän. Men det går inte längre, igår kväll kom dödsstöten. Det jobbigaste är att inse hur mycket jag sårat mina nära och kära. Fy, vad jag skäms... Jag önskar dig all lycka med ditt tillfrisknande?

Vitmosssa

Åh! Detsamma? jag är så glad att jag hittat hit, känns så fint att läsa & få svar av er som är i samma sits. Det är så svårt detta. Har köpt hem godis & teer samt fläderblomssaft som substitut för vinet. Under dagen har jag läst här och tänkt massor på min historia med alkohol och hur jävla befriande det skulle vara att bli helt nykter. Vad mkt annat jag kunde ägna tankeverksamhet, tid och inte minst pengar till! Vad stolt jag skulle vara att kunna säga på middagar att jag är nykter ! Hur många dagar som skulle bli meningsfulla utan bakfylla! Hur mkt mer närvarande jag skulle vara med barnen och hur mkt mer energi jag skulle kunna lägga på dem. Och kanske kunna börja gå långpromenader eller nåt istället.
Och samtidigt, ska jag aldrig mer kunna sitta ner med ett glas och känna den där första sköna berusningen? Känna hur alkoholen fäster från matstrupen ner i magen? Åh vad tråkigt!
Hur många dagar har du hållit upp eller har du inte hållit upp än? Har du tips på drycker att dricka istället? Tack o kram! Vi kan väl stötta varandra!?

Viljanfinns

Min man hotade med att lämna mig om jag inte slutar dricka helt, jag klandrar honom inte. Det var ett rejält uppvaknande, nu tänker jag bli helt nykter. Jag vet att det går, nu kämpar vi på:)

Fem veckor har jag varit nykter.

Detta med att ha gjort dumheter p.g.a. alkohol och fylla. Ja, det har de flesta som har alkoholproblem gjort, och det är en av flera stora nackdelar med alkohol. Det som varit kan man inte ändra på, däremot kan man med förnuftiga val se till att framtiden blir bättre. Och det är att göra valet att vara nykter.

I början på nykterheten är det jobbigt. Man har ångest och kroppen är sliten. Men det blir bättre, man blir friskare och tryggare för varje dag som går. För varje dag man väljer nykterheten.

Vitmosssa

Tack för era svar! 5 veckor pi31415! vad bra jobbat! Viljanfinns, samma här typ, kanske inte uttalat att han skulle lämna och inte krav på total nykterhet, men han satte ner foten rejält och mellan raderna kunde jag höra att det var skilsmässa+ha barnen på heltid han har i åtanke om inte detta slutar(att jag smygdricker, blir för full, ljuger om hur mkt och när jag har druckit). Jag har aldrig sett honom så arg och ledsen och frustrerad och sviken någonsin förut, det gav mig ett rejält uppvaknande, inte som tidigare när jag enbart skämts för att jag varit för full och tänkt"aldrig mer". Jag blev riktigt rädd på riktigt och förstod också på allvar att jag inte bara skadar mig själv(vilket jag i princip skiter i) utan även honom och barnen. Att allt vi har byggt upp under 10 års tid skulle vara bortkastat för vad-att jag väljer alkoholen?? Hemsk tanke…
Vad bra skrivet Pi! det är så skönt att kunna välja! och inte vara slav under alkoholen! jag vill välja nykterhet, det vill jag. Och som många andra önskar jag att jag skulle kunna dricka måttligt. Men jag är rädd för att det inte går.. jag läste i någon tråd om att man kunde läsa här på sidan om första tiden som nykter, vet någon var jag hittar den tråden? eller någon annan bra sida på nätet? Hur känner du dig nu pi? har du mkt tankar på alkohol fortfarande? Mina dagar under framförallt våren, då mitt drickande har eskalerat, har kretsat sjukt mkt kring tankar på alkohol, när jag ska köpa, vad, hur jag ska ta ut pengar för att det inte ska synas på kontot, att åka till olika bolag för att personalen inte ska känna igen mig, smussla med flaskor, slänga tomma flaskor i smyg… när jag skriver detta inser jag hur illa det HAR varit! För nu har jag ju valt att vara nykter åtminstone över sommaren!

Nyttan

När jag läser i trådarna finner jag tröst i att inte vara ensam. Alkoholen gör allt det med oss som du beskriver. Jag skulle också önska en flik om "första tiden".
Min första vecka som nykter på minst ett halvår har just passerat och jag inser nu varför jag skjutit upp beslutet varje gång kroppen skriker av abstinens. Alkoholens makt över mina sinnen tar över ibland med allt det innebär. Att överge alkoholen innebär oro, huvudvärk, sveda i magen, sömnlöshet, trötthet och stundtals koncentrationssvårigheter. Listan kan göras hur lång som helst. Att komma igenom den första tiden är bara steg ett.
Där är jag nu och om jag klarar ännu en dag så når jag snart steg två. För min del innebär det att orka springa en runda och känna glädje över att min kropp svarar på att vara drogfri. Inte mer än så - en dag i taget verkar vara en bra väg att välja. Jag är nykter idag också - dag 8.

Lycka till på din resa och varmt välkommen hit!