Jag och sambon har två mindre barn. Jag är beroende av alkohol och dricker nästan varje eftermiddag/kväll. Jag vet att jag behöver hjälp och jag vill söka hjälp men jag är så rädd över vilka följder det kan få. Om jag kontaktar en beroendemottagning för råd och förklarar min situation, anmäler dom då till soc för att vi har barn? Någon med erfarenhet?

Vitmosssa

Vad jag har förstått gör vissa anmälan bara av att man söker sig dit. Inte där jag går dock, där har de varit tydliga med att orosanmälan kan upprättas men det är om jag skulle utebli från flera besök & de får uppfattning om att jag är illa däran och inte kan ta hand om barn. Att du söker hjälp betyder ju att du tar ditt drickande på allvar och att du vill förändra ngt. Finns det en stabil sambo tror jag att behandlaren tar hänsyn till det. Jag tror det skulle bli väldigt många orosanmälningar om de inte hade lite is i magen! Men jag vet inte säkert, kanske du kan ringa och fråga?

Jagkanintesluta

Tack för ditt svar! Jag kanske kan kontakta dom och fråga, så får jag veta säkert... Hmm

Nyttan

Om du är rädd för detta är sannolikheten stor för att din famillj är i stort behov av hjälp. Ta kontakt med beroendemottagningen.

Jagkanintesluta

Jag har ju tänkt att jag har det i mig att kunna sluta dricka själv. I mina graviditeter har jag inte druckit en droppe... Sist av allt vill jag söka hjälp, just för att det känns som att det blir så offentligt då. Jag är ju inte stolt över mig själv precis. Barnen tar inte skada mer än att de ser att jag dricker. Tror jag. Eller jag vet inte.

Vitmosssa

Tycker oxå att du ska söka hjälp. Jag upplevde det som en enorm lättnad att prata med en utomstående, lyfta på locket och berätta precis som det är. Lite av skammen försvinner när man sätter ord på det. Det är inte farligt och behandlaren har träffat massor som du & kan bekräfta dina känslor! Gör det! För din & familjens skull!! Lycka till!