Jaha, efter att lyckats hålla mig nykter en längre period trillade jag dit igen. Återigen har jag gjort mina nära och kära besvikna. Varför??? Jäkla alkohol, min värsta fiende. Det är bara att börja om igen. Jag tycker verkligen inte om mig själv just nu. Tack för att ni finns!

Viljanfinns

Jag lyckades hålla mig helt nykter i två år sedan var jag vad man kallar en 'periodare'. Jag har druckit mer eller mindre regelbundet i 13 år. Egentligen inga jättemängder men vin till maten nästan varje dag. Det jag avskyr är att vakna upp på morgonen lätt illamående och genast börja fundera över vad jag ska dricka till kvällen. Hur ser det ut för dig?

Vitmosssa

Jag var full första gången när jag var 12 år… sedan började jag dricka i sjuan, regelbundet i princip varje helg. fortsatte dricka minst 2 ggr/veckan, så jag blev full, tills jag blev gravid. Under mina graviditeter är det egentligen den enda tiden jag varit nykter. har aldrig haft en vit period. men har bestämt mig många ggr för att det får vara nog, att jag bara ska dricka typ två glas och enbart på helgen. men det har aldrig fungerat, jag har börjat dricka oftare och mer. hatar också att vakna upp bakfull och ångestfylld.

Viljanfinns

Dag två som nykter, oj vad jag har sovit. Nu känns det som hjärnan börjar fungera igen. När jag läser vad jag skrivit tidigare så förskönar jag min alkoholist enormt mycket. Om jag är ärlig har jag nästan alltid blivit fullast på fester, middagar, gjort bort mig rejält flera gånger. Kompisar har tagit avstånd pga det. Men det värsta av allt är att jag lovat mina barn att sluta dricka men har alltid trillat tillbaka. DET är riktigt illa. Oj, oj, oj om ni visste vad jag jobbar med (vilket jag inte kommer avslöja) vilken hycklare jag varit. Jahopp, nu börjar verkligheten krypa sig på. MEN jag tänker göra en förändring, det vet jag iallafall. Vitmossa, du var så ung när du började dricka. Det gör mig jätteledsen att läsa. Själv var jag runt 31 år när det startade. Nu jäklar ska vi klara det här, det kommer bli svårt. En dag i taget, 1 Tim i taget?

Vitmosssa

Måste erkänna att jag är sugen på alkohol i kvällssolen...? men har ingen alkohol hemma, så det kommer inte gå vilket är bra! Jag har inga direkta fysiska abstinensbesvär vad jag märker, har du?

Viljanfinns

Det enda som verkligen funkar för mig är att inte ha en endaste droppe alkohol hemma. Min man låser spritskåpet och gömmer nyckeln. Nej ingen abstinens ännu (förutom trötthet) men lite orolig är jag över dag 4-7, det är då ett ev. delirium 'knackar på'. Ja jag vet, ett gott vin i kvällssolen..... Men icke!!! Mitt substitut för alkoholen är Cola light, egentligen ska man inte byta ut sitt missbruk men just nu struntar jag i det. Det svåraste är den annalkande semestern men vi ska kämpa på och stötta varandra?

Vitmosssa

Det ska vi!!! Jag har druckit ngn mysko brygd på granskott, citron & fläder nu, rätt gott! Va ngn kock som tipsa på tv! God varm som kall? hela dan har jag läst Britta berggren Ericssons bok "snälla mamma... Sluta dricka". Har du läst den? Hög igenkänning även om jag själv inte tex druckit på morgonen&på jobbet. Men mkt annat av det hon beskriver har ja gjort.

Vitmosssa

Hej! Det var min man som gjorde den, ska fråga! Men i princip tror ja bara han kokade upp granbarr, citron & fläder, kanske lite socker.
Jag mår bra idag, har tänkt då & då på alkohol och om det är så att jag aldrig mer kan dricka. Men jag är glad! Trycker dock i mig godis ist? jag som inte brukar gilla sött utan hålla mig till mitt kära glas!
Det är väldigt skönt att vakna obakis!
Hur mår du idag? När har du semester? Kan du prata med din ev partner om att ingen av er ska dricka? Min dricker inte nu när jag inte gör det vilket underlättar.

Viljanfinns

Idag mår jag inte särskilt bra, förhoppningsvis inbillar jag mig men kroppen är van vid sin dagliga dos alkohol. Hjärtklappning, myror i kroppen, yrsel och nedsatt syn. Fruktansvärt obehagligt....

Du är mitt i en förändring. Verkligen bestämt dig. Härligt! Du mår fysiskt väldigt dåligt just nu, det skulle kunna vara abstinens. Läs gärna om de under vår faktaflik och akut. Många ringer också 1177 om de mår dåligt för att prata med någon medicinskt kunnig.

Fortsätt skriva och läsa här på forumet och att det blir hjälpsamt för dig!

Varma hälsningar
Rosette
Alkoholhjälpen

Viljanfinns

Tack snälla för ditt svar och den fina omtanken. Det gick bra, jag är på banan igen. Ikväll är min första fredagskväll utan alkohol sedan i maj och jag mår riktigt bra. Kroppen strejkar lite fortfarande men det är nu under kontroll. Varma hälsningar från mig?