Jag är en 28 årig tjej en beroende tjej av rang. Jag lever de perfekta livet (utåt) jag har 3 fina barn ett 4 på väg bor i vårat hus vi renoverar och med min sambo jag älskar högt! Jag har dock ett problem ett hemligt sådant som ingen vet om lr jo min sambo märker ibland men när jag mår dåligt då dricker jag . Har alltid gjort sen jag iaf var 15. Förr var det mat jag missbrukade så tog bort magsäcken så då börja jag missbruka amfetamin men så sluta jag med det och börja med det som är lagligt de ingen märker om småbarnsmorsan tar sig ett glas vin en tisdag (jag går ju ändå hemma) sen att ja halsar de 4 första glasen innan ja postar mitt 1 (halva) på instagram (vem dricker halva glas) de är ingen som vet. Jag har blivit gravid de har varit min räddning då kan ja inte dricka men då använder jag ist mina adhd medeciner febrilt men nu kan jag ju inte Äta dessa längre då jag mådde så dåligt av dom så valde att sluta men vad jag ist bytte ut dessa.med var alkohol för en vecka sen. Jag har aldrig alkohol hemma och min sambo vet att han köper aldrig något lr dricker sj för han vet mitt problem så han lixom hjälper mig mkt där. Men nu är jag ju gravid i v25 och mår otroligt psykiskt dåligt över detta (hatar å va gravid) passa mina pärons hus då de är på semester där finns MÄNGDER alkohol å när jag mår dåligt dricker jag. Tänkte inte ens på att jag är gravid utan tog ett glas vin (ingen märker) tog 1 flaska (sambon fatta) stannar hemma ifrån jobbet och stöttar mig men tar små smuttar sprit i smyg nu är det de jag har gjort detta 4 gånger nu på en vecka (trots ja är gravid) valde att sluta passa päronens hus igårkväll pg detta å åkte hem (jag stal med mig sprit) jag har ångest över öronen och inser nu behöver jag verkligen hjälp. Varför gör ja såhär? Är inte mina barn värda mer? Behöver stöttning på vägen å veta hur jag ska gå till väga för å må bra utan alkohol.... kram på er

Du har sambo barn och bra boende, livet är till stor del bra på flera sätt. Det som tar mycket energi är att du har känt dig beroende av olika saker i ditt liv, nu har alkoholen tagit allt för stor plats. Dina värderingar krockar med den plats alkoholen har just nu när du är gravid och vill vara en god förebild för dina barn.

Det gör ont i dig och du vill verkligen ha en förändring. Du har nu tagit flera steg mot det, du berättar för din sambo som stöttar och hjälper dig och nu har du också berättat här öppet och ärligt. Det krävs mod att berätta såhär och det ger oss här chansen att ge dig stöd.
Finns något mer som du tänker skulle vara hjälpsamt för dig i den här förändringen?

Jag ser att du skrev för ett tag sen, ibland tar det ett tag innan man får svar och man kan ibland behöva skriva flera gånger.

Fortsätt skriva och läsa här.

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen

Sannalinnea

Jag skulle verkligen behöva få komma till någon och prata om detta för jag bär så otroligt mkt inom mig men vem ska jag dela detta med? Någon proffisionell! Men var vänder jag mig

Anders 48

Visst är dina barn värda bättre - och DU är värd något bättre!! Ta kontakt med en vårdcentral/beroendemottagning! Det kan vara skitjobbigt, jag vet. MEN de är professionella och vet vad de sysslar med! Om du nojjar över journaler och sånt så kan du be att få journalen spärrad (om du går till en beroendemottagning t.ex.). Då kan inte andra vårdgivare läsa den journalen - utan det blir något som du behåller för dig själv tillsammans med kontakten på beroendemottagningen. Det har jag gjort - och för min del så känns det bra och tryggt. Går jag till någon annan läkare så behöver hen inte läsa rubbet - om jag nu kanske söker för halsfluss eller nåt.

Jag önskar dig all styrka att ta hjälp, eller på annat sätt ta dig ifrån den situation du nu har hamnat i. Fortsätt att läsa/skriva här - kanske kan det vara en hjälp på vägen - det är det definitivt för mig. Du skriver så ärligt och rakt på - fortsätt med det. Det kan funka som en dagbok för dig själv att läsa och begrunda längs vägen. Håller på dig!/Anders

Va bra att du berättar vad du behöver för dig själv och för oss. Förslagen ovan är ju jättebra. Om du vill kan du också som ett steg testa att ringa Nationella hjälplinjen, http://www.1177.se/Stockholm/Om-1177/Om-Hjalplinjen/?ar=True 020-22 00 60

kanske kan de efter ett samtal hjälpa dig ta reda på vart du kan vända dig för fler samtal. Flera vårdcentraler ger också remiss till psykolog eller terapeut om de inte har en kurator på plats att prata med.

Klokt att du fortsätter skriva och läsa här.

Varma hälsningar
Rosette
Alkoholhjälpen

Även kanske BVC kan vara till hjälp och där har du kanske redan en kontakt. Eller konrakta en beroendenottagning tycker jag.
Du har redan passerat några gränser som du tidigare hållit, men försöker verkligen göra något åt situationen genom att hindra dig sjölv från att ha tillgång till alkohol. Beroendets makt är stor och du behöver verkligen stöd snabbt nu. Tror att du får hjälp fort om du söker eftersom du är gravid. Vill tro det i alla fall.
Hoppas du får hjälp!