Jag är ny här och känner att jag måste skriva av mig. Jag har sagt att jag ska sluta så många gånger och samtidigt svävat i förnekelse att jag kan hantera detta. Jag dricker ju inte varje dag, det kan inte vara så farligt, alla dricker ju till och från. Men jag måste sluta nu, det här går inte längre. I perioder dricker jag varje dag, och när jag väl börjat kan jag inte sluta. Och nu är det inte kul längre. Kommer inte ihåg vad jag sagt eller gjort. Hamnat på sjukhus en gång efter en blackout. Kan inte öppna den där flaskan vin utan att tömma den. Det är alltid nära till boxen och man ser inte hur mycket som försvinner varje gång man fyller på glaset. Inser att den ångest jag försöker fly ifrån bara växer för varje glas. Det blev riktigt illa efter ett förhållande med misshandel och våldtäkt och spiralen går bara nedåt. Inser att jag är en av de där människorna som inte kan ta BARA ett glas. För det blir alltid ett till...och ett till efter det. Idag är första dagen på mitt nya liv. Hoppas att någon kan ta kraft från det här inlägget och att vi kan stötta varandra. Mina tankar går till alla er som är på samma resa som jag.

Alkisen1980

hej!
sitter i precis samma sitution som du gör just nu, efter en veckas kraftigt alkoholintag så sitter jag här med världens ångest och abstinens.
Har ju gått igenom detta så många gånger, men ändå så faller jag tillbaka i detta helvete... är så trött på det, trött på mig själv, att jag inte kan motstå suget och att jag hela tiden sabbar för mig och framför allt skapar en otrygghet för mina barn... stackars dom... har dom inte boendes hos mig förutom min stora, och jag är nykter när dom andra kommer till mig, men jag förstår hur sviken min stora känner sig varje gång det blir så här... hur ska man kunna lite på en förälder som lovar om och om igen och ändå så blir man sviken och löftet bryts.
Har mått psykisk dåligt i många år, gått igenom ett mycket jobbigt förhållande, med misshandel och hot, alkoholmissbruk, u name it!
Men nu vill jag ha ett slut på detta, jag hade klarat mig i flera veckor, mennu fick jag ett återfall igen :(
Jag har antabus som står i skåpet, men varför jag inte har tagit dom har jag inget bra svar på, antar att jag är så rädd för att släppa min "djävul till flaskan" helt. Men jag vet att jag måste... hoppas att jag kan få hjälp och stöd här och kunna hjälpa andra som siter i min situation.

kakan16

Beklagar din situation och hoppas att allt tar en vändning till det bättre för dig snart! Vi får försöka stötta varandra igenom detta! Jag känner igen mig i känslan du beskriver, att känna att man saknar kontroll och återigen vaknar upp från dimman och undrar hur man lyckades hamna där igen, fast man sagt att man inte ska. Det som skiljer den här gången från mina föregående försök att sluta är att jag är så...otroligt...trött på att hela tiden fälla krokben för min egen lycka. Jag är trött på att höra mina egna ursäkter och har först nu insett vilket problem jag har. Jag KAN inte göra saker med måtta känns det som, det är allt eller inget. Äter för mycket, dricker för mycket, jobbar för mycket, allt är bara för mycket. Och ångesten och traumat sitter kvar och sköljs aldrig bort hur jag än försöker. Nu måste jag sluta skada mig själv och strö salt i mina egna sår. Jag kommer förmodligen att trilla dit och få återfall på vägen, men varje nykter minut är en vinst. Jag hoppas allt det bästa för dig!

Nyttan

Jag finner stort stöd i att bara inse att vi är många som dricker för mycket.
Här kan du vara dig själv och bara för din egen skull.

En dag i taget

kakan16

Det känns bra att veta att jag inte är ensam! Har ej druckit en droppe sedan mitt inlägg den 20e, jag blir starkare för varje dag och känner mycket större tillfredställelse av att veta att jag kan avstå än vad jag fick av alkoholen. Suget har infunnit sig fler gånger än jag kan räkna men jag försöker vara nöjd över varje nykter timme och tar en dag i taget. Kram!