Vi är väl alla här av samma anledning och jag precis som många andra har nu kommit till en sån extrempunkt och insett: Jag kan inte dricka alkohol.

en ordentlig fylla med vänner slutar med väldig otrevligheter och jag beter mig som en person som absolut inte är jag, helt utom kontroll.
Det har tidigare blivit dumt på fyllan och jag beslutade då att ta ett uppehåll, vid jul så började jag då dricka lite lätt igen och det har gått bra sedan dess, men nu de två senaste gångerna så har det spårat ut totalt, finns ingen botten och jag slutar inte dricka, allt går på autopilot tills allt kraschar totalt.
Jag sårar mina nära och det finns verkligen inga ord för hur ledsen jag är över det, och det enda jag kan göra för att visa att jag verkligen är ledsen är att ge upp alkohol helt, har spanat runt lite och bolaget verkar ju ha helt okej alkoholfria alternativ, så man slipper köra på vatten jämnt.

vet inte vad jag förväntar mig för svar här, jag är en mycket bestämd person och jag vet att jag kan sluta.. jag har gjort det förut, det är bara på livstid nu.

Jag vill aldrig mer väcka monstret som finns inom mig när jag dricker, jag är en fruktansvärt hemsk person och det är helt otroligt att det inte kommit till det här tidigare.

Jag har också haft uppehåll från alkoholen och försökt börja måttlighetsdricka, med mycket negativa resultat. Så nu har jag bestämt mig för att leva nykter, genom att ta en dag i taget.
Detta forum är bra, här kan man skriva av sig och läsa vad andra har för erfarenheter.
Att man gör bort sig, och ibland sårar andra människor, är bara en av många negativa sidor med alkoholen. Att tänka på all skit som alkoholen ställer till med, gör det lättare att hålla sig ifrån den.

Så nu låter vi bli att sträcka ut handen efter glaset.

gustav 123

Tack så mycket, ja jag har verkligen kommit fram till att jag är en person som inte kan dricka alkohol, det som känns skönt för mig är att jag inte är beroende, dricker inte jätteofta men jag kan inte leva med oberäkneligheten att vilken fylla som helst kan sluta i katastrof pga att jag inte har någon stopp.
Jag hoppas min kära kan förlåta mig..

Nyttan

Här kan du vara dig själv och använda din tråd som det passar dig. Jag ser det som en dagbok där jag även får kloka inspel ibland. Det är en enorm lättnad för mig att få kika in hos andra - jag har länge trott att jag var ensam om mina problem. Jag har nästan slutat skämmas.

Enheltvanligkille

Jag är precis som du en helt vanlig kille med fru och barn. Jag har exakt samma problem som dig och har nyligen också insett att det bara finns ett alternativ, att sluta dricka helt ! Jag dricker inte så ofta, ett 10 gånger per år, och allt som ofta slutar det med total koas, minnesluckor, finns ingen botten! Måttlighetsdrickan fungerar inte, jag höll på i 15 år och intalade mig att jag kan dricka måttligt, men det kan jag inte, det kommer aldrig att gå, ju snabbare man förstår det desto snabbare blir dit liv toppen igen ! Du behöver inte alkoholen, man har lika roligt utan ! ???