Jag undrar om jag nått den absoluta botten nu. Jag hoppas verkligen det för jag vet inte hur mycket mer jag orkar. Jag är så ensam med min stora hemlighet: Jag SUPER. Helt otroligt hemskt att formulera den meningen och inse att den är sann. Jag?! Den duktiga flickan. Den goda vännen. Mamman. Jag dricker ensam i hemlighet och det är väl det som är det värsta. Mitt drickande har eskalerat i en rasande fart på senare tid och jag har just räknat ut att jag denna vecka hällt i mig 30 glas vin. TRETTIO. Helt ensam dessutom. Så mycket har jag aldrig tidigare druckit och så här dåligt över mitt drickande har jag nästan aldrig mått. Jag har haft problem att hantera alkohol länge, men det har varit mer av typen ”fullast på festen”. Jag är alltid rolig att festa med och aldrig otrevlig så när jag har gjort uppehåll från alkohol tidigare så har min omgivning inte direkt varit förstående. Jag har varit medlem på alkoholhjälpen i några år nu utan att ha en egen tråd men nu är det dags. Jag behöver stöd och peppning och INTE skäll som någon i forumet tyckte alkisar ska ha. Jag skäller så mycket på mig själv och brottas med mitt självförakt så jag behöver inte mer av den varan. Idag börjar i alla fall min resa mot ett nyktert liv. I kväll blir det inte svårt att vara nykter för jag är så bakis och beslutsam ("jag ska aldrig mer dricka", har vi hört den förr haha) men jag kommer antagligen stöta på sug senare i veckan.

skammen

Hej på er! Sommaren har varit ok, dock tagit några återfall varav ett riktigt jobbigt (kräktes på badrumsmattan vilket jag inte märkte förrän på morgonen, fräscht). Men nu är det nya tag. Är bara så uttråkad! På kvällarna alltså, när suget sätter in. Vad gör folk som inte dricker på kvällarna?

Ja det vill jag oxå veta:-) tänkte iallafall börja träna nu till hösten, kanske nått att fylla tiden med som är bättre. Oxå funderat på en distanskurs i ett intressant ämne. Egentligen är det ju bra o positivt med att ha tid. Tänk på alla tider när man inte hade tid o stressen hängde över en jämt. Tror man måste vänja sig, och liksom smaka på att faktiskt ha tid. Sen kommer inte allt till en på en gång, utan lite i taget. Se tiden an mao. Kram

skammen

Du har så rätt Jullan65, det är ju så det är. All tid vi slösat på dimman, vilken bortkastad tid! (iaf en stor del av den tiden). Jag är lite i husarrest på kvällarna då jag har ganska små barn, kan inte sticka iväg och träna eller gå ut och gå. Att läsa surfa och se film kan jag göra även på fyllan så jag behöver hitta nåt annat. Mindfullnes? Vilken utmaning för mig som alltid är på väg nånstans ?

skammen

Vilken lycka att somna och vakna nykter! Igår kväll kände jag mig euforisk över mitt nyktra tillstånd och även fast nattsömnen inte var den bästa så var natten i alla fall ångestfri. Jag skriver det här för att påminna mig själv om jag får för mig att springa till systemet och köpa en box vin. Aldrig mer dricka i ensamhet! Skammen är för tillfället skamlös :-)

skammen

Åh vilken frustration!
Rastlös
apatisk
irriterad
uttråkad
ensam.
Allt på en gång.
Blä.
Hade jag haft alkohol hemma hade jag druckit upp det på stört. Men nu har jag tack och lov inget hemma (aldrig mer).
Kan man gå och lägga sig kl 18.30?

Heddali

Rastlös, apatisk, irriterad, uttråkad; en träffande beskrivning av mig också utan ah. Samtidigt som jag reflekterar över det så blir jag inte fri från det. Som vinet fyllde alla funktioner och när det är borta så blir tomrummet så svårt att fylla. Jag förstår logiskt att det är en lång process att hitta en ny tillvaro utan ah men kvällarna nu är som gråa oceaner av tid.,.