Hej!
Jag är ny här på forumet.Jag är gift och har barn och arbete. Allt ser "någorlunda" bra ut utifrån. Vet att folk märker det men ingen förutom maken har sagt något rätt ut.
Kom hem i fredags efter en utlandssemester med all inclusive, inte bra. Dessutom blev det handlat i tax free. Inbillade mig själv att det är bra att ha om det kommer gäster. Eller hur., Lurade bara mig själv,
Min plan var ju att ligga hemma i sängen och skaka lördag söndag. Redan fredag kväll stod jag med ett glas rosé i handen. Sedan fortsatte det lördag. Söndag morgon vaknade jag av ringklockan och där stod en anhörig och sa till mig att nu måste det sluta!
Jag har försökt flera gånger själv men jag klarar det inte, fick ringa chefen och berätta hur det låg till,jättejobbigt.
Kontaktade på mån VC och Beroendemottagning utan resultat så jag tog beslutet att åka till Beroendeakuten. Skit läskigt ställe.
Blev iallafall inlagd med dropp och vissa mediciner. Kom hem igår med lite lugnande som gör mig trött. Idag har jag varit på Beroendemottagningen och fått antabus men inget annat. Fick reda på att det är arbetsgivaren som ska fixa med de psykosociala åtgärdena. Känns lite sådär eftersom jag vet att han inte är så snabb. Känns som jag hänger i luften.
Har iallafall en läkartid på fredag. Känner mig rätt skakig. Tänkte om det är någon som är i ungefär samma sits.
Sorry för ett långt inlägg

Ja det är många som sitter i ung samma sits som dig. Jag själv tex, men jag ringde min vc o fick tid en aterapeut som dom har där. Tycker det låter konstigt att din arbetsgivare ska ta tag i alla länkar, om det inte är ett beh hem du vill till förstås. Annars finns ju både öppenvård , aterapeter och vc tillgängliga , utan arbetsgivarens medverkande. Låter konstigt att du bara blivit hemskickad. Kontakta beroendenott igen o fråga om ev öppenvård osv. Lycka till på din resa. Kram

Neo 69

Det Beroende mottagningen hjälper till med är den medicinska biten men inte om jag vill vara med i ett 12-stegs program. Det är arbetsgivarens skyldighet.Trodde att det var det de (BM) skulle hjälpa mig med. Vill ju ha hjälp snarast,det var ju därför jag åkte direkt till Beroende akuten.

Neo 69

Har tidigare gått hos en kurator och läkare. Kuratorn har tidigare jobbat med personer med problematiken. Men jag känner att jag måste ta till det tunga artilleriet nu.

Neo 69

IOM att jag sökte som jag gjorde så måste de meddela soc för att jag har barn under 18. Jag kan förstå det och förstår att även de behöver få hjälp,men just nu orkar jag inte riktigt med det. Koncentrerar mig bara på att hålla mig nykter. 2 dagar idag. Antabus och blåsaimorgon,har gett mitt medgivande att de fårskicka den infon till soc. Hur har ni andra gjort med kollegor och vänner,har ni berättat?

Neo 69

4 dagar har passerat och är säker på att det blir 5 idag. Var till läkaren igår,1 timme tog det. Han var suverän! Fick sedan antabus av läkaren och fick blåsa,allt ok. Sedan har jag ju haft funderingar på vad jag ska säga till mina kollegor eftersom jag varit hemma. Har nu bestämt mig för att berätta. Det blir så mycket svårare för mig att ge mig tillåtelse att få ett bakslag. Var och pratade med chefen och på måndag ska vi försöka hitta någon slags rehabilitering. Festival i vår stad denna helg,tänker inte gå dit. Ska göra något som är bra för själen. Så glad att jag hittade hit, känner att jag verkligen inte är ensam i min situation ?

Lena72

Menar rent fysiskt, planerar att sluta helt! En lång process men orolig för det fysiska. Självklart psykiska blir tufft men det andra oroar mej ifall barnen märker?

Neo 69

Barnen mår sämre när jag dricker. De har sett min abstinens på morgonen speciellt när vi var utomlands. Min dotter tom kommenterade det vid frukost. Så de är glada att jag äntligen gör något och inte bara säger det.
Hur jag mår? Det har varit en jobbig vecka på alla plan. Känner mig fysiskt svag men tror att det blir bättre med sömn. Fick även hjälp första dygnet på sjukhuset med den värsta abstinensen vilket jag är väldigt tacksam för. Mina muskler är stela fortfarande har fått lugnande som inte är beroendeframkallande skakar i händerna ibland.det psykiska börjar komma ikapp,många tankar snurrar. Hur kunde det bli så här? Ska jag aldrig mer få ta ett glas vin? Men det är nog bra,senaste året har jag bara tänkt på hur jag ska få hem alkohol. Känner så väl igen mig i andras berättelser här på forumet.
Lena 72 för min del handlade det om att överleva och det gör jag inte med alkohol. Du får ta en dag i taget som de flesta här. Man behöver inte vara så drastisk som jag. You go girl!
Trevlig lördag ?

Neo 69

Hittade din tråd nu och ser att vi båda är gastric bypass opererade. Funderar på om vi bytt ett beroende mot ett annat. Jag har inte hunnit läsa din tråd helt och hållet än men ska göra det. Vi kanske kan stötta och peppa varandra på vägen mot ett liv utan alkohol?

Lena72

Jag me...
Tjocks op!
Skall det gå så långt????
Slutar röka!
Op mej
Nu alkis???
FY FAN VAD JOBBIGT!!!!

Angående kollegor så säg som det är att du har problem med alkoholen. Ingen kommer klanka ned på dig. Du har gjort allt rätt och nu måste du hålla ut. Bra med antabus. Ta en dag i taget. Oroa dig inte för som för de kommer lägga ned utredningen men de kommer fråga om du vill ha hjälp. Kämpa på.

Jävligt bra!
Känns som att det var hög tid för förändring nu. Och det är så jäkla skönt att inte vara fixerad vid alkohol tycker jag. Det är en stor fördel, förutom måendet. Finns lite utrymme för andra tankar då. Lycka till!

Neo 69

Nu Lena 72 har jag läst hela din tråd. Du kanske inte är där än men rätt nära där jag var för bara en vecka sedan då en anhörig dök upp. Jag kunde inte ens hälla upp kaffe till henne. Jag förstod direkt när hon stod bakom dörren vad det handlade om. Jag nekade inte för jag hade haft samma tankar som du har. Dock hade jag slutat smussla för familjen,gjorde det helt öppet. Ingen idé att mörka det märks ändå. När jag var på sjukhuset så talade jag om att jag är opad och då fick jag en massa vitaminer intravenöst,hade en massa brister. Tar du dina dagliga vitaminer? Jag hade slarvat med dem ( åt inget,vin var min föda förutom när mannen tvinga mig). Tror helt ärligt Lena 72 att det är farligt för dig att sluta tvärt,tror att du som jag behöver någon slags hjälp och den finns där. Det gäller bara att ta steget. Skitjobbigt men skönt när man tagit steget. Stor kram till dig!
Aeromagnus känner mig inte så orolig för soc för varje gång jag blåser 0 och tar min antabus så skickas det till dom. Sen tror jag iofs att de kommer att vilja prata med oss och jag hoppas att de erbjuder hjälp till resten av familjen. För de behöver också få bearbeta det här.
Bra tankar har jag inte haft på länge. Har ofta tänkt att det är bättre om jag försvann. När jag var på väg till sjukhuset grät jag och berättade för min 16 åriga son att jag inte fixar det här själv,då säger han " mamma vi vill bara att du ska må bra igen,vi älskar dig"
Jag har inte varit mig själv på länge. Eftersom jag har sett till att jag inte kan dricka så måste jag nu ta itu med det mentala vilket jag tror kommer bli tufft,vad har jag flytt ifrån?!
Ha en härlig söndag!

Neo 69

När jag var på Beroendeakuten så såg jag riktiga skräck exempel,hur det kan gå om jag skulle fortsätta. Ville inte ta vatten för det var så smutsiga människor där. Undrade vart handspriten var kom på varför det inte fanns någon. Gick inte på toaletten. Ville bara därifrån. Hade jag gjort det hade jag bara fortsatt som förut. Det var det läskigaste ställe jag varit på och jag vill inte dit igen. Det ska jag komma ihåg!

Neo 69

Känner mig svag och orkeslös. Undrar om det är normalt? Med alkohol i kroppen kunde jag köra hur länge som helst men nu har jag ingen styrka trots att min kropp säkert mår bättre idag än för en vecka sedan. Undrar när det vänder?

Bra kämpat neo, jag har druckit vid 5 tillfällen dom senaste två månadernaoch känner mig ff trött, svag och orkeslös. Kan tänka att du ej heller har skött din kost, vitaminintag, fysik osv, så ge det tid och ta hand om dig, så piggnar du till lite itaget. Lycka till

Neo 69

Kosten har jag tyvärr inte skött. Men tycker att det är konstigt att jag är trött nu när jag sköter mig. Visst var jag trött med alkohol. Kanske jag bara körde på med alkoholen och inget kände?!
Ska ta mig ut på en power Walk imorgon enligt läkarens ordination. Snart är den 6:e dagen över.
Oerhört glad för att jag hittat hit,så många kloka människor ?

Märtan

Kost gör massor...

Ät D-vit, 2000IE dagligen, Magnesium, hela B-komplexet, C om man har tålig mage

Undvik raffinerat socker, vitt mjöl och polerat ris... Undvik halvfabrikat och låtsasmat...

Detta gör massor men inte allt... Inga pekpinnar eller dåligt samvete, sov bra, stressa mindre...

Sen är det ju så att när kroppen reparerar sig krävs sömn (anabol fas)...

Kram

Neo 69

Vitaminer måste jag ta livet ut IOM att jag är mag opad. Magnesium fick jag på sjukhuset men funderar på om jag kanske behöver det utöver.Köper man det på Apoteket? Socker fixar jag inte riktigt efter Op förutom i vin då ?
Det får väl ta den tid det tar men märker redan att jag ser bättre ut i ansiktet inte så plufsig.