Hej!
Jag är ny här på forumet.Jag är gift och har barn och arbete. Allt ser "någorlunda" bra ut utifrån. Vet att folk märker det men ingen förutom maken har sagt något rätt ut.
Kom hem i fredags efter en utlandssemester med all inclusive, inte bra. Dessutom blev det handlat i tax free. Inbillade mig själv att det är bra att ha om det kommer gäster. Eller hur., Lurade bara mig själv,
Min plan var ju att ligga hemma i sängen och skaka lördag söndag. Redan fredag kväll stod jag med ett glas rosé i handen. Sedan fortsatte det lördag. Söndag morgon vaknade jag av ringklockan och där stod en anhörig och sa till mig att nu måste det sluta!
Jag har försökt flera gånger själv men jag klarar det inte, fick ringa chefen och berätta hur det låg till,jättejobbigt.
Kontaktade på mån VC och Beroendemottagning utan resultat så jag tog beslutet att åka till Beroendeakuten. Skit läskigt ställe.
Blev iallafall inlagd med dropp och vissa mediciner. Kom hem igår med lite lugnande som gör mig trött. Idag har jag varit på Beroendemottagningen och fått antabus men inget annat. Fick reda på att det är arbetsgivaren som ska fixa med de psykosociala åtgärdena. Känns lite sådär eftersom jag vet att han inte är så snabb. Känns som jag hänger i luften.
Har iallafall en läkartid på fredag. Känner mig rätt skakig. Tänkte om det är någon som är i ungefär samma sits.
Sorry för ett långt inlägg

Neo 69

8 hela dagar har redan gått. Det har gått fort och jag känner mig bättre än på länge. Orken börjar komma tillbaka sakta men säkert. Jag inser att jag har dålig kondis. Har tagit de där promenaderna som läkaren sa,de är bra. Känns bra iallafall.

Förra veckan fick jag med mig lite fråge formulär ang min hälsa som jag skulle fylla i från beroende mottagningen.Vi gick igenom dem när jag var och blåste och tog antabus igår. Då säger hon att jag fått ganska höga poäng för vuxen ADHD?!!! Hon säger sedan att en läkare får besluta om man ska utreda det. Vet inte riktigt vad jag ska tycka och tänka om det.

Idag är det en ny dag och jag ska försöka göra det bästa av den. Ha en härlig tisdag!

Grattis till dina 8 dgr. Kanske du använt a som dämpning mot dina adhd symptom. Inget ovanligt isåfall. A dämpar ju stress, ångest och man känner sig gladare och avslappnad. Till en början iallafall, sen kommer ju motsatsen när man använt a en tid.

Neo 69

10 dagar har gått och jag sover hela nätter. Det var verkligen länge sedan! Brukar ställa ett glas vatten på nattygsbordet när jag lägger mig ifall jag skulle vakna på natten och vara törstig. Tror att jag kan sluta med det.
Var på Beroendemottagningen igår,tog min antabus och blåste noll. Vi bokade tider för hela September.
Har börjat ta promenader varje dag,det känns bra.
Igår ringde chefen och Previa, fick en tid där nästa vecka. Hoppas de har något att erbjuda mig ?
Pratade med en kollega och hon hade inte förstått någonting. Jag har alltså mörkat ganska bra. Har haft mycket tankar på huruvida jag skulle berätta till mina kollegor. Men nu vet de,känns lite både och. Jag behöver iallafall inte ljuga om varför jag har varit borta. Sen tror jag inte att särskilt många kommer att fråga något.
Nu iväg på en promenad. Ha en härlig fredag!

Neo 69

Har värsta suget just nu,trycker i mig godis istället som jag aldrig brukar göra. Kan lika bra gå och lägga mig nu?

KalleBoll25

...funkar för mig. Alltså, när suget kommer. Igår (fredag kväll) var det för jäkligt! Bara att gå och lägga sig. Man somnar kanske inte men i allafall...Håll ut!

Jag är också trött och har konstiga krämpor nu (dag 20 utan A). Men det får man ta, eftersom alternativet är sjukdom och för tidig död (om jag fortsätter). Hoppas det går bra!!!

Neo 69

Det gick bra somnade tidigt men det var ingen bra dag igår. Kände mig väldigt låg. Saknade nog À. Kommer det någonsin försvinna? Vad ska jag ersätta den saknaden med?

napalosrot

Gå och sova en stund är en bra strategi. Jag gör det. Jag tycker ett bra sällskap/kärlek/sex tar bort all tankar på alkohol hos mig.

Neo 69

Tänk att det redan har gått 18 dagar. Jag börjar sakta men säkert bli mig själv igen. Det är jag glad för och även min familj. För med alkoholen blev jag en stor egoist. Det har varit mycket den här veckan,soc,läkare och jobb men det känns positivt. När jag kom tillbaka till jobbet har det varit många kramar både från kollegor och kunder (även om inte kunderna vet något).
Många frågor också tex vad händer om jag inte tar min antabus,kommer det komma fram till någon? Missförstå inte nu men det är en ganska relevant fråga,just nu är det ju min trygghet men längre fram om jag faller för frestelsen och tar mig ett återfall. Får någon reda på det? Har bett dem att skriva upp i min juornal att om jag inte dyker upp så får de ringa min man och han i sin tur till chefen.
Previa kommer att kalla mig närsomhelst regelbundet till att lämna blodprov där de kan se min status för de 4 senaste veckorna.
Idag är det strålande sol och det ska villigt erkännas att det hade suttit riktigt fint med lite rosé i solen. Men det får bli en islatte istället.
Ha en toppendag alla kämpar!!!!

Neo 69

Är inne på dag 42 och det går bra ?
Har inte varit aktiv här på ett tag. Har koncentrerat mig på att må bra,fixat håret,lite nya kläder osv. Har gått till beroendecentrum 2 gånger i veckan och tycker att det är skönt. Blåst och fått antabus. Varannan vecka måste jag lämna blodprov för att antabusen kan höja levervärdena. Lämnade blodprov i torsdags och på fredagen ringer läkaren från beroendecentrum och säger att jag måste åka till akuten. Mina levervärden såg inte bra ut. Blev lite skärrad för de har sett bra ut tidigare. Gjorde iallafall som hon sa. Där tog de nya prover, levervärdena var ännu sämre än på torsdagen. Så nu får inte jag ta antabus något mer. Nya blodprover imorgon. Antabusen har varit min trygghet. Gillar att gå till beroendecentrum hur konstigt det än låter. Det har blivit en rutin och lite grann kan jag vara mig själv där. Så vi har bestämt att jag går dit och blåser ändå och väntar på att värdena går ner så får vi se vad plan B är.
Någon annan som har fått sämre levervärden av antabus? Vad har ni då gjort istället?
Trevlig kväll alla kämpar!