Hej!
Mitt ex, mina barns mor dricker för mycket min dotter som är vuxen håller sig därifrån mycket men hennes lilla syster 14 år har inget val. Hon är inte min dotter men står mig nära som om hon vore min, hon kan ringa o vilja flytta när mamma spårar ur men vet själv att hon inte får det bra hos sin pappa och syskon så hon kämpar vidare.
Mamma kan ringa och skälla ut henne inför kompisarna så hon knäcks o börjar gråta o tar sig hemåt gråtandes o orolig för vad som ska ske hemma.
Jag vet inte hur jag ska tackla detta. Jag står mamman nära och kan prata men blir lätt kaos och då blir jag orolig för hennes dotter.
Hon dricker mellan 3 o 6 liter vin per vecka och blir allt elakare mot flickorna så jag känner att jag offrar gärna min vänskap om flickorna får det bättre men vet bara inte hur. Hjälp mig /oss /henne snälla

Jag tycker du ska kontakta som i din kommun. Tänk på att din dotter är inne i en känslig tid samt att skolan är viktig med tanke på betyg så det är viktigt att hon mår och har det bra.