Hej!!

Det är med viss tveksamhet jag skriver här. Har ju nämligen inga problem med alkoholen, förutom att jag druckit dagligen de senaste åtta månaderna.

Nu har jag varit nykter i elva dagar och känner mig på G, jag har städat bort alla burkar och flaskor som ligger överallt (otroligt vilken fantasi man har när man gömmer) Känner mig trött och orkeslös, kan inte ta mig för någonting, men ångesten är borta och det är värt min högra arm.
Huvudvärken kommer och går, ena stunden mår jag jättebra och vips så mår jag skit. förut hade jag fullt upp med att planera mitt drickande så vad fan ska jag göra nu? Minns med sorg att jag drack i bilen på väg hem från jobbet, tog en enslig grusväg så jag skulle hinna få ett litet rus innan jag parkerade bilen på uppfarten, sen fortsatte givetvis drickandet tills jag kände att jag kunde somna. Ut och in i garaget hämta något i bilen,slänga sopor för tredje gången,promenad med hundarna... Herregud vad man har hållit på för att kunna dricka osynligt.

Nu hoppas jag att min håglöshet försvinner inom de närmsta åren så att jag kan komma ikapp med lite projekt här hemma, sen har jag ju lite relationer att bygga upp, främst med mina kompisar, de tror att jag hatar dem, har inte vågat svara när de ringt och har alltid haft ursäkter när de velat grilla och umgås.

Det finns mycket mer att skriva men jag vill inte blöta ner min fina Mac,, är så känslig kan inte se på tecknad film knappt om det är lite sorgligt, hoppas detta fenomen släpper inom en snar framtid...

Ett stort och viktigt steg att börja skriva här!
Det är en skön känsla när man gjort sig av med flaskorna (även om det kan dyka upp nån extra välgömd någon gång som påminnelse om hur det var).
Orken och initiativförmågan återvänder tycker jag. Förstår inte alls nu de val jag gjorde när jag drack och det behov av att dricka som jag kände, men jag vet ju av erfarenhet att steget tillbaka är ganska lätt så det gäller att vara på sin vakt. Du har gjort ett bra val, stå fast vid det. För mig tog det uppemot 2 mån innan livet återvände ordentligt. Mådde väl hyfsat innan, men då hade jag också fått många goda nyheter, men den verkliga glädjen kände jag nog först efter 2 mån. Och den livsaptiten är guld värd.

Pantani piraten

Jag verkar tro att detta ska bli en enkel match? Men nu har jag suttit här och funderat sen kl nio imorse, kan inte tro att det är sant? Tänkte på julafton och Julölen jag brukar köpa. Ölen jag köper är uppskattad av familjen och det pratas om smaken och karaktären, denna jul ska jag inte dricka och det känns konstigt, eller kan man dricka på jul? Kan man dricka någon gång ibland? Det har ju inte funkat de tre sista gångerna efter uppehåll på cirka tre veckor, så det går nog inte denna gång heller?

Gud vad jag brottas med mig själv,pratar hela tiden högt med min spegelbild och får ju givetvis de svar jag vill. Men kan jag lita på den där orakade fyrtioåringen? Nej,, förmodligen inte

Pantani piraten

Ursäkta att jag svär,,
Men jag sover inte så bra, när jag väl sover drömmer jag om alkoh och vaknar med ett ryck. Har även börjat snusa hysteriskt och jag dricker enorma mängder citronvatten,, springer på toaletten i tid o otid Tur att golvet är tåligt.
Börjar fantisera om att det ska slå runt i huvudet, ser mig själv sittandes med A-laget nere på byn skrytandes om mina fyllebravader.. Har ju ingen ångest, men jag fantiserar mycket om framtiden, och har väldigt svårt att se mig själv som helvit,, jag är ju en sån fantastisk rolig människa när jag dricker,
T.e.x,, fyllekörning,slagsmål,spyor,sexistisk ja listan kan göras lång..
Nu ska jag ta en jävligt lång o jättevarm bastu?

Pantani piraten

Underbart att vara nykter, kunna sitta i soffan och titta på tv.
För fjorton dagar sen så hade jag garanterat sovit för ett tag sedan.
Humöret svänger lite ibland men jag kan skärpa mig och behålla kontrollen.
Har även tränat lite och det kändes bra,

Pantani piraten

Har faktist haft bra energi idag, mår skönt men det sitter en konstig känsla i mellangärdet och jag tror den kallas sug.
Svårt att förklara känslan!!! Vet inte hur jag ska beskriva den??
Kan någon beskriva suget?

j_r

Härligt att läsa att det går bra för dig!
igår föll jag efter två månaders uppehåll.

Är arg och besviken på mig. Men nu är det så, går inte att göra ogjort hur mkt jag än vill. Genom att läsa din tråd fick jag lite hopp igen. Jag kommer klara det här och även du. ?

Pantani piraten

Berg!
Tack för besöket.
Du får bortse ditt misstag o ta nya tag.
Det går att hålla sig nykter, är ju underbart att vakna nykter och få tillbaka livsglädjen.
Man får ju saker gjorda när man inte dricker och så lever man nog lite längre,,
Kör hårt!!!
Flinga!!
Kunde ha förstått att det var så,,
Tack för att du satte ord på fenomenet

Pantani piraten

Oj,,
Hur blev det såhär??
Tror jag lägger skulden på mina släktingar och den svenska skolan, regeringen kan också få sig en skopa av min bitterhet.

Tänk att min pappa sa till mig att vara vaksam med A för tio år sedan, jag tittade på honom som att han vore en idiot.
Jag har örnkoll på mitt drickande och kommer aldrig bli alkoholist, jag har inte ork eller tid att bli alkoh, för det tar en jäkla tid att dricka!!!
Det krävs planering i tid och otid, det är ju som att driva ett mindre företag..
Sen måste man komma ihåg alla lögner o alla löften man sagt och lovat under mindre begåvade tillfällen.

Jag bara njuter nu, så jävla skönt att vara ledig och nykter på samma gång.
Kämpa alla som strävar mot nykterheten, ge inte upp..
Tror jag blir Präst snart??

Pantani piraten

Haft sug idag och huvudvärk.
Botades med en promenad i rask takt.
Eller,, nja suget är kvar men huvudvärken är borta, men det är hanterbart.
Detta går bättre än vad jag trodde det skulle göra. Jag började trappa ned mitt drickande cirka en vecka före totalstopp, nu känns det som det var en bra strategi för mig, dock hade jag lite abstinens under min nedtrappning men sömnen var hyfsad och jag vaknade utan illamående..

Pantani piraten

Hittade mer ölburkar idag,, konstiga ställen ligger de på, tomma och tillknycklade,,, jag hoppade en extra gång på de innan jag skickade dem till sälla jaktmarker

i will fix it

Jag känner så igen i det du skriver. Både det i vilken fantasi man har i form av att gömma flaskor samt att ta enslig grusväg hem och i mitt fall hinna hinka i sig två öl. Det är bara min andra dag som nykter idag och jag har med nöd och näppe klarat det. Jag skickar dig massor med styrka och att du ska klara detta ???.

Pantani piraten

Tack iwfi,,
Jo man har fantasi men inget vett.
Grattis till andra dagen, belöningen som kommer om några futtiga dagar är ta mig fan värt allt, hjärnan skärper sig man får energi och den där ångesten släpper mer och mer..
Kämpa på nu,, och ge för fan inte upp.
Det går att skippa drickat, jag skulle hellre sitta i rullstol än att dricka som det känns just nu.
Det är klart att jag har sug och att humöret svajar, magen spökar och käken är spänd och värker lite, men det kan jag ta

Pantani piraten

Sjutton dagar avklarade..

Men när ska jag sova? Snittar tre timmar per natt och har gjort det i cirka en vecka.
Första nyktra veckan sov jag bättre.
Trött på dagarna men med lite fixarglädje i kroppen ändå.. Pigg från 22:00 till 03:00 eller framåt 4. Somnar och vaknar till och från, går upp vid 8?

Solsken

Är riktigt imponerad av ditt icke drickande, vill egentligen bara säge det!
Fantastiskt bra jobbat och härligt att du delar med dig, det inspirerar☀️??

Pantani piraten

Tack Solsken.
Jo jag känner mig duktig nästan mallig.
Men jag undrar så när det ska kännas normalt. När kan man få sova en hel natt och vakna med aptit? Gå ut och tvätta bilen, sen fortsätta med andra bestyr i trädgården och hemmet!!
Men det kommer väl? Hoppas det inte dröjer allt för länge.

Pantani piraten

Och det är ett jävla väsen på fåglarna.
Gäss som skriker och gapar, de ska snart lämna detta land och slippa mörker,slask,vinterdäck,helljus och barnoveraller?
Men idag blir det en fin dag och jag hoppas på att klipparen startar.
Jag har sovit fem timmar och vaknar med sug i blicken,kraft i arm och råg i ryggen.
Fas två inledd, vet inte vad det betyder än men jag skriver om det när det sker.
Det enda jag vet är att fas två inte innehåller alkohol,sömntabletter eller värkpreparat?

Lena72

Vad du är grym! Jag är på dag 4 av resten av mitt liv?!?! Kan inte ens tänka så! Ser mer som en vit period och hoppas på vägen att jag mår så bra att det blir LÄNGE!
Du skriver fantastiskt kul! (Menar som en komplimang) hi hi
för suget är inte kul! Sitter här o bränns sakta söder.... Just nu är det tufft!
Kämpa på!

Pantani piraten

Tack Lena för de värmande orden.
Jo humor måste man ha annars blir det ju inget skratt. Kämpa på du med,du klarar av suget det vet du innerst inne!!