Kära vänner, för ett par år sedan trodde jag aldrig att jag skulle skriva här. Ångest och oro har följt mig ca 20 år men självmedicineribg med alkohol har kommit det senaste året. Jag vill inte mer! Jag inser att jag måste ta itu med mina ångestproblem och har tid hos en KBT terapeut i slutet av veckan. Min stora rädsla är den fysiska abstinensen som jag inte riktigt vet hur jag ska klara av. Kan någon snälla ge mig en stor cyberkram

LenaNyman

Här är jag. Och känn; här är min kram. Och medan vi står här och cyberkramas vill jag säga välkommen till dig. Gott att du väljer livet! Gott att du inte vill mer!

Svårt att säga nåt om abstinensen men den går att ta sig igenom, absolut. Har du druckit mycket och länge så ring 1177, det kan vara bra så här till att börja med.

Du är så väldans varmt välkommen hit - jag kramar dig fortfarande och nu är det en vi syns snart-kram!

/LN

Nu väljer jag livet

Tusen tack fina du LenaNyman, jag kramar tillbaka! Idag är en riktig skitdag men beslutet är taget och jag tar en dag i sänder.

Bra att du hittat till forumet. Här finns mycket tips och intressanta personer. Vi hjälper varandra mot ett bättre liv. Styrkekram <3

Karin01

Vad stark du är som vill åstadkomma en förändring. Vi hejar på dig. Kram!

Nu väljer jag livet

Idag lyser solen och jag känner mig iofs lite skakig och yrslig med en fruktansvärd värk i nacken och ryggen. Förstår att det är ganska vanligt de första dagarna så jag väljer att inte fokusera alltför mycket på alla kroppsliga symptom. Hur som helst känner jag mig så definitiv i mitt beslut att nu får det vara nog av okontrollerat drickande. Tror faktiskt att det är största anledningen till att upprätthålla min svåra ångest. Vad har ni andra för erfarenheter dels av kroppsliga men även psykiska besvär? Ha en fin dag!

LenaNyman

Jag var väldigt ostadig, skakig och svampig i hjärnan. Det höll i sig några dagar innan det gick över.

Du gör det bra, Nu väljer jag livet! Snart kan du se tillbaka på dom tuffa första dagarna. Ha en fin dag du också!

19lina88

Önskar att jag va lika modig som du så jag kunde söka hjälp. Ska bli nykter från och med i morgon hade jag tänkt, igen. Hoppas det går bra för dig :)

Nu väljer jag livet

Det verkar inte ta så fasligt lång tid som jag befarade, mår betydligt bättre idag och har sovit riktigt bra inatt utan att vakna med svettningar och ångest. Har gått en lång promenad ikväll och sitter nu med en skål yoghurt med bär och ett glas ramlösa. Känns så mycket fräschare än det jä....la vindrickandet! Vill nu peppa alla andra som vill göra en förändring - DO IT! Det är så underbart skönt att känna att man är på rätt väg även om det är lååångt kvar och jag har mina ångestproblem att tampas med. Kram på er?

Nu väljer jag livet

Har jobbat intensivt hela veckan, jobbigt i början men gått bättre och bättre. Ikväll har jag ätit en fantastiskt god middag och druckit 1 glas vin - 1 glas!!!! Så gott och skönt att stoppa där. Nu ska jag gå och lägga mig för att vara pigg inför en jobbdag imorgon. Kram till er alla som liksom jag kämpar med total eller delvis nykterhet?

Nu väljer jag livet

Jag mår inte alls bra och är inte alls stolt över 1 glas vin. Jag mår skit och hatar mig själv just nu.

LenaNyman

... hatar dig själv just nu.

Jag läser båda dina inlägg för kvällen och tycker du är imponerande ärlig. Så ärlig, faktiskt, att jag blir stolt över dig.

Tänk, så olika det kan vara, eller hur?

LenaNyman

Är det känslan av ett misslyckande?
Ett sug efter mer?
En obestämdbar rastlöshet?
Känner du dig ensam, arg, besviken, ledsen - vad händer?

Nu väljer jag livet

Jag tror att det är en kombination av allt det du skriver. Jag har så länge varit den perfekta kollegan, vännen, makan, dottern, mamman, svärdottern mm. När man själv inte mår bra blir det ofantligt svårt att upprätthålla allt det där....

LenaNyman

... att skyffla in kol för att hålla ångan uppe på ett tåg i uppförsbacke. Om du kan, tänk(!) på att det du tänker bara är tankar. Tillåt dig att skita i dina tankar och din tankeproducerande hjärna ett tag. Koppla bort den där evighetsmaskinen.

Nu väljer jag livet

Ja, det blir mitt mission nu. You take care? Tack!

SkåneTösen

Jag har alltid haft problem med ångest och kan säga att alkohol är den absolut sämsta medicinen. Har varit nyketer lite mer än 80 dagar nu och det är mycket mer hanterligt nu. Ångest har jag ju till och från men inte den helvetiska ångest jag får efter ha supit.
Jag tycker du ska prova att vara helt nykter ett tag och ta ställning till om ditt mål är att vara nykter eller lära dig dricka rimligt senare.
Var inte så hård mot dig själv.

Kramar från Skåne.

Nu väljer jag livet

Jag testar total nykterhet nu! Kram