Hej. Helt ny här... har under flera år vetat att jag har problem med alkoholen. Antingen druckit för ofta eller för mycket. Ibland både och. (Perioder har varit lugna) O så va det ju det här med sommar...semester. Men under året har beslutet växt fram att jag behöver hjälp. Jag inser att jag antagligen måste sluta helt en dag, men just nu gäller vit månad och att söka stöd på klinik. Och så att hänga här o se hur modiga alla är som vågat sig hit. Klinik känns så läskigt, men tror att stödet och att bara läsa trådar här kan göra det lättare för mig att våga ta det där steget.
Känner att jag det senaste året gått från att vara lycklig till någon jag var då jag levde destruktivt på andra sätt. Jag har förlorat respekten för mig själv och mina snabba o inte speciellt övervägda beslut att "en öl är jag värd, det va ju fleradagar sen nu" eller "bara idag med, sen får det va bra!"
Jag har hört mina ursäkter för länge nu och att igen efter flera ångestfria år, känns det som ett sånt nederlag att behandla mig själv så här illa. Jag hade ju hittat mitt jag som jag gillade. Och nu är jag avstängd o mest bara trött på mig själv. Dömande tankar mot mig själv blir flera för varje dag.

Semestern är slut. Nu ska jag städa i mitt inre och hitta det som inte ligger så långt undangömt. Hon som gillar sig själv.

Dag 2.

Li-Lo

Vilket generöst första inlägg du skriver. Många har läst! Det låter som att du är redo att förändra en del förutsättningar för att öka möjligheten att vara och "leva" den du vill vara. Skäl som tidigare fått dig att välja att dricka är nu skäl som får dig att avstå. wow.

Det är många här och ibland innebär det att en tråd "tappas" bort och inte får fart. Fortsätt skriv här och va aktiv i andras trådar om du vill. Det är säkert många med mig som undrar hur går det för dig?

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Anique

Tack för ert svar. Lätt att sluta vara här inne när man inte får någon respons.
Men oavsett så har det gått bra. Det blev ett par folköl på en fest i helgen men inget mera. Så ja, den vita månaden sprack. Men det är bara att borsta av sig känslor av nederlag och fortsätta på den planerade stigen. Egentligen var jag inte ens sugen på alkoholen i sig. Det var nog det sociala och att va orolig att inte känna nån på festen som gjorde att jag ville gardera mig med ett par folkisar när jag kom dit. Men det blev inte heller mera än så. Var inte ett dugg intresserad av någon fylla och var noga med att poängtera det för de som erbjöd mig mera och starkare. Inte vakna bakis o inte förstöra dagen efter, eller fastna på festen tills sist för att det ju är såååå kul (när man e full) så åkte hem efter fyra timmar och vaknade utvilad.
Men det var absolut inte i enlighet med min plan... men jag känner mig jättetaggad och de stunder jag blir sugen på en öl går fort över och de är inte många. Jag kör på med vetskapen att jag bör lära mig att inte vara rädd för att vara social utan alkohol med nya människor.
Det är nu 9 dagar sen jag gick med här.

Kaptain of my soul

Så önskar jag att jag klarade att dricka... Bra jobbat!

Pantani piraten

Du klarade att ta ett par folköl, och sen stå emot när folk ville bjuda på starkare.
Det låter som du är hängiven ditt uppdrag och då kan du väl bortse från ditt misstag? Sikta framåt istället.
Du verkar bestämd och målinriktad, så det här klarar du.

Anique

Detta va bara en gång. Och under en vit månad, efter en veckas nykterhet.. så känner mig ändå inte helt ok med det. Men jag valde folköl, för att inte bli (för) påverkad för att göra min typiska grej att släppa alla hämningar o typ aldrig åka hem. Målet är ändå att sen verkligen försöka hålla mig till två öl. Att dricka dem sakta och njuta av den där första lilla avslappningen man får av första ölen. Efter tre vet jag av erfarenhet att spärren släpper. Då jävlar e det partaj och jag klarar allt. Vi får se hur det går... men det är mitt mål.
Ja, tänka om alla skulle göra så från början.. bara dricka två öl för att det händer nåt "konstruktivt" i hjärnan.. istället för att sätta oss i den sits vi är, destruktiva och oförmögna att se vårt värde och potential... allt det där suddas ut i dimmman av lösningsmedlet alkohol. Men det är ju så många faktorer som spelar in, varför vi bär på detta flyktbettennde. Men med alkoholen kan jag inte jobba på det där som gör mig flyktbenägen. Känns mer som att bli mer och mer vilsen i en djup, snårig skog.
Tack för ditt svar. :)

Kaptain of my soul

... Men hoppas att jag i framtiden kommer att kunna dricka just så ibland. Ett-två glas vin, njutningsfullt.
Men nu går det INTE, så det blir inget alls.

Karin01

Jag tycker om hur du resonerar. Så bra gjort att hålla dig till folkölen också.

Anique

Jahapp. Då ska jag och min kille ut i skärgården och hänga med hans familj. Där bjuds det alltid på flytande godsaker.
Jag har ju lovat mig själv vit månad. Men självklart funderar jag på om jag ska få lov att ta max två glas vin. Ska plugga en massa på dagen så tänker mig att jag tar dem sent, till middagen. Sen har jag gått upp vansinnigt tidigt idag för att ha jobbat tills efter midnatt. Tänker att det är bra om jag är trött tidigt o kan smyga i säng om de andra ska sitta o rajrajja.

Men alltså... hittar jag på ursäkter för att få ta lite vin eller känns det sunt? Det är så svårt att veta vad som är vad i detta. Hade ju sagt vit månad. Den sprack ju med de där folköl en. Sen tog jag en (1) öl i förrgår när vi köpte takeawaymat. Den ångrar jag o jag gillade inte ens ruset. Det va bara ett infall. Men är detta ett infall? Eller...
Kom gärna med input.... trevlig lördag där ute.

Varför inte bara säga att du inte vill ha något. Tycker att det är så jävla tragiskt att man ska behöva försvara sig att man inte dricker. Det borde vara tvärtom försvara sig att man dricker.

Som de känns för mig så är det dessa samtal, övervägande och avsteg som gör att jag får återfall. Hela konceptet, jag kan ta ett glas, det funkar nog den här gången, jag struntar i vad jag lovade just nu, tar tag i det efter denna gång. Osv osv. Det är så det funkar för mig och sen är jag på ruta ett igen.