Fick samtal imorse från en av terapeuterna på beroendeenheten. Hur mår du?

Kort in i samtalet bokas jag in på hans lunchrast. Jag skulle skrika, det gick givetvis inte. Händerna skaka, benen kunde inte va still, min sinnesstämning sa väl allt. Jag höll för andan, under en drunkning. Jag är livrädd för att leva så nära inpå döden, men dödsrädd för döden och pissar på mitt liv - vill klandra min bwroendesjukdomen pojkvän/sambo men jag är minst lika sjuk jag, mitt tillstånd är allvarligt. Hjärtat o pulser slår dubbelt och jag har inte kunnat gråta mer en små skämtar, sväljer skiten.. sväljer alla drömmar och löften, tålamodet jag haft som klassas som odödliga är nu helt borta.

Just nu ligger jag trotts allt i soffan, glor på film håller på att somna av utmattning och maktlöshet.

Om 2,5 vecka åker han in på behandlingshem. Jag längtar även om jag har svårt att lämna min gos, min gris, mitt allt - fast sådan har han ju inte alltid varit.

Igår bröt han ihop och vi alla trodde nu kommer avtändning en, dessvärre var det inte över så lätt. Han grät om vartannat men likt fan hade djävulen fortfarande makten över ångesten, idag har han druckigt folköl o låst in sig hemma. Jag reagerar såklart men säger inget. Det är hans sjukdom nu min är i att bry mig.

Vart så mycket som kan sägas mer.. jag får se hur jag vältrar ur mig.. jag är i sån utmattning nu att jobbet jag flytt till börja missköter, nu är jag hemma på heltid. Men inbokad alanon i helgen, terapi samtal x 2 nästa vecka. Få en sponsor, träffa nya vänner , såna som förstår.

Jag har inte tänkt lämna honom idag, inte imorgon heller min kärlek är där den är trotts denna djävulsdansen o sjukdom. Men tiden visar sig om det förblir så, om vi båda väljer att förändras.

En sak jag lärt mig idag efter jag fick med mig alanon böckerna hem är att mitt liv har jag makt över och ska göra förändra... kommer ta tid men jag måste ge det tid. Ska han tillfriskna från sitt drog o alkohol missbruk måste min drog (han) förminskas stort.

Så bra att du hittat hit och börjar sätta ord hur du har det i livet! Också bra att du har kontakt med mänskor som vet vad det är frågan om. Annars skulle det känts väldigt oroligt när jag läser hur du har det. Om du läser omkring här i andras trådar kommer du att se att du är långtifrån ensam om att ha tappat bort den egna livstråden i kampen att försöka rädda en annan.
Du har förstått alldeles rätt! Det är ditt liv du måste hitta tillbaka till och ta makten över. Tufft jobb men det går och det är värt all kamp! Hoppas du snart hittar så mycket kraft att du orkar börja söka dig tillbaka till jobb och vardagsrutiner.
Jag önskar dig goda möten i helgen! / mt

Livetsliv

Fått svälja så mycket skit sen igår att jag inte ens hunnit annat än andas här, läst Endel men ögonen går mest i kors - så känslolqddad inför ikväll och det jag ser i andra hjälplösa.
Nu när jag ignorerar han i den mån det går, är han inte på mig som en igel har det varit gap skrik o ljud i rummet intill. Allt för uppmärksamhet. Raseriutbrott efter vartannat. Tillslut fick jag nog. Han är nykter ännu men helt klart inte sig själv. Gick ändå in till rummet satte mig framför tvn. Och sa kort o gott : nu fokuserar jag på mig själv precis som du ville, precis som jag vill - jag är maktlös till dig och det du nu håller på med. Nu gör jag mitt och du väljer ditt, ingen mer diskussion förklaringar eller dylikt , vi vet båda vart vi är på väg. Du kan inte rädda mig, jag kan inte rädda dig - så är det med det så nu får det vara slut på allt skrik här om vi ska vistas i samma hus. Han tycktes fatta för därefter var han tyst mot mig och ja i allmänhet.

Jag har dock hunnit med både disk och tömma alla bänkar i köket som varit överfulla efter en vecka utan ork eller lust när det ser likadant ut ikväll/imorgon.
Jag ska som sagt på alanon ikväll, lite mer än 3 timmars tills jag drar hemifrån. Det enda som känns är att lämna honom ensam här. Då min tillit är på noll, så kommer jag alltid hem till ett olåst hem utan vetenskapen vart han gått. Nu är det inte att han går som skrämmer mig längre, för igenom att få vara ifred stundtals har givit mig både sömn och insett jag måste förändras själv. Mitt hem förfaller och jag har mest skällt på honom för det, jag är inte felfri (vilket jag verkligen fått höra igår o idag) men jag stänger av för sånt han sätter igång med var endast för att va påhoppad o processera sin abstinens. Egentligen vore det nu han skulle åkt in på psyk o avgiftning men där var vi för några veckor sedan o blev hemskickade. Vilket ger en enorm hopplöshet, jag stog där med gråten i halsen o fråga sköterskan där mena du han ska med mig hem o jag ska vårda honom, fyfarao. Jävla samhälle! Det sjuka är att han bett om vård själv men blir avvisad som här ovan vilket leder till fortsatt bruk av allt som gått. Det har varit sprutor, handsprit, alkohol, internetpiller, röka, morfin, amfetamin, subetex ja jag vet snart inte vad han givit fan i. Detta med nära döden upplevelse, människor som säger kasta ut honom på gatan är i mitt huvud "gå o ta ditt liv" nu dödar jag dig. Bottnar sig såklart av mina rädslor. Idag vet jag ändå, att dör han är det inte mitt fel. Även om min dödsångest är så enorm efter att min pappa dog en för tidig död i vintras pga hjärt/lungsjukdom. Där allt kom så fort och oförberett, jag har inte ens bearbetat detta - det fattar jag varje dag, för jag är livrädd för att leva och likaså dödsrädd för att dö så jag står mest stilla och inser inte att inget händer av sig själv.
Jag har nu makten i mitt liv att göra mig fri från skalen o skulden jag bär på, något jag måste. Ska han behandlas så måste jag likväl. Dock är vi på två planhalvor, han säger han vill men när man ser hur djävulen ständigt vinner kampen dör hoppet. Mitt liv är här o nu, ska ge mig sinnesro att vila i att jag duger som jag är, om jag är snäll mot mig, tänker på mig inte på någon annan... Utan här o nu är jag... och jag ska fixa dem verktyg jag behöver och måla skriva lära mig in nya beteenden som får mig att simma och inte vara under ytan och nere på botten utan syre nått mer.

Hörde något på tv igår (dok från USA om missbruk) där missbrukaren fick frågan om han skulle se någon hålla på och drunkna vad han skulle göra då? Rädda honom såklart! Det är precis det du gör just nu, du drunknar och du kan få hjälp.

Jag förstår systemet med att ett behandlingshem inte är något dropin att det kan fyllas mer än vad det finns plats men man undrar trotts allt hur många som hinner dö innan dem hamnar där.

Men som jag läst också: yttre saker jag inte kan påverka, samhället o någon annan. Men jag kan förändra mig själv så jag får leva ett meningsfullt liv för min egen skull. Vilket jobb det kommer bli, jag drömmer jag fixar detta nu - hur var eller när - jag ska ! :)

Förstår din frustration, din ensamhet och dit bryderi. Det är enbart han som kan fixa detta med eller utan hjälp. Viljan, den genuina viljan måste finnas där och han måste göra upp med tanken att aldrig, ALDRIG mer kunna dricka för så är det. Behandlingshem, ja då har det gått långt. Där får han ju hjälp att tända av/avgiftas och vård och hjälp som han så väl behöver. Du måste också tänka på dig själv. Kärlek måste komma från två håll i en relation, inte bara ett håll då är den snart död. Super att du går på alanon så du kan få hjälp med att prata om detta.

Livetsliv

Hemkommen efter mitt första möte på 1 år. Insett det är där jag hör hemma, där jag kommer fina svar, dela min resa och inre kamp måste ut så jag hittar vem jag är igenom att själv studera och inventera mig själv. Vetat detta sen min utmattningsdiagnos som lede mig in i depression... det har alltid fokuserat på alla andras problem som hamnar i mitt liv och inte MIG. Jag som inget filter har, som klassats som stark med högkänslig som varit är den med det längsta tålamodet, fast inte nu längre...

Kärleken finns fast ja du hör och vet nog när man är aktiv i sitt missbruk av annat är man så upp i det att man glömmer bort vad är kärlek? Jag ser mitt beroende till andra, ständigt fixa dem iaf sett om jag vill eller inte. Gjort många försök i mitt liv, och även predikat de enda ni kan förändra är er själva ... levt i det blå o maktlösa själv och krigat mig fram, fast jag har alltid vetat jag inte kan göra honom varken nykter eller drogfri men har ju inte underlättat ett skvatt att jag gått in i tolerans och gjort ALLT, varit motorn i bilen så att säga... Att min kropp klarat detta vetefan. Hela tiden bedöms att jag kommer återfå full arbetsförmåga Men min pollen trillar ner att nej nu tänker jag inte satsa på annat än mig själv och det är inte att jobba ihjäl mig mer (gå in i flyckt). Jag ska fixa denna resan mot tillfrisknad och ihop lappade av mig... hjälpa andra igenom att bli en förebild. Vill som sagt inte skaffa barn och vara medberoende och låta dem växa upp med en mamma som är beroende av någon annan än sig själv. Jag ska börja leva som jag lär, kommer säkert nu till en början falla i magplask många gånger men jag har insett jag iaf inte är felfri men aldrig fel. Den insikten betyder något, för första gången på väldigt länge.

Livetsliv

Kärlek som övervinner allt möts och ges från två håll.

Han måste igenom i sin resa. Jag i min. Jobbigt att se någon inte kunna sluta på egen hand, men samtidigt viljan att komma till behandlingshemmet, han går på knogar nu och fighter sig igenom det på det visset han anser bäst ((vad jag tycker spelar ingen roll där). Jag kommer känna enorm tomhet när han åker, gråta säkert men detta är enda sättet för oss att bli friska, tillsammans funkar det aldrig - lägger inte han fokus på mig så är det tvärtom... denna onda spiral när man dansar o valsar runt djävulsdansen och den människan som jag önskar få se igen, förhoppningsvis till jul eller troligtvis dessförinnan... men sen är det en livsresa på hemmaplan. Han har ett 20 årigt missbruk i bagaget och vart på behandlingshem förut men i ung ålder, och i o mognad. Nu vet han var 12 steg är och säger i egen vilja hjälp mig, för jag kan inte själv och det syns. Hade man fått tvångsvård folk i Sverige hade han självmant gått med på det tror jag, såpass deppig är han nu att han bara härdar var dag och dränker ångesten med piss öl för att försvinna och låta tiden gå. Jag blir ledsen av miljön och omständigheterna och hoppas dem ringer o säger nån hoppat av sin behandling så han kan komma (helst imorgon) men samtidigt vet jag det är tragiskt att känna o tycka så.. man blir bara så trött på hur tid o systemet funkar.

och att du vet att det ger dig hjälp att komma på rätt spår, det spåret som går till ditt liv där du gör dina egna val utifrån dina behov. Tänk.... vad det kan låta ego när man skriver/läser så här.... Men det handlar ju inte om egoism utan att ta ansvar för sig själv, att lära känna sig själv och grunden i vem jag är.
Fortsätt gå på möten och fortsätt skriva här, för din egen skull! Det blir en bra spegel där du kan gå tillbaka och bokstavligen följa med din egen process. Du har långt att gå, som vi andra, men du är inre ensam! Kram på dej / mt

Livetsliv

Idag har varit en turbulent dag och jag tappa greppet en aning och inser nu i efterhand att jag kommer ha väldigt svårt för att ge någon kärlek, när jag ser min pojkvän.
Han ligger inne hela dagen, han kliver i regel upp och går upp fixar sig o ut. Idag låg han dock till 17. Vilket inte hör till vanligheten. Så jag kunde ju ha några i min tillsynes tro normala samtal med honom. Till o med ironiserade mitt egna beteende och ja log fast med hjärtklappning i bröstet. Kampen om jag ska ligga och bygga upp ilska och ignorera honom i 2 veckor tills han är på behandlingshemmet och jag kan slappna av.

Han drog ut igår och kom hem onödigt sent, jag vaknar upp halv tolv av att jag drömt om kanyler och skit. Och såg bara döden. Han har inte kommit hem och jag ringer i reflex och bara skriker kom hem. Han babblar o svamlar att jag skulle ringt tidigare, som om jag ska behöva ringa hem honom. Denna förbannade dödsångest, minns jag vakna vid ett tillfälle till och var helt om skakad.
Sen att han ligger på mitt hår så jag vaknar av att bli luggade gånger flera och omkramad på ett obekvämt sätt. Innebar en i rolig sömnlös natt ... Var på samtal på fm hos min terapeut jag haft sen jag diagnostiseras i utmattning 2012. Hon känner mig mycket väl och är eller visar sån oro hon skakar om mig ordentligt men hon märker jag tappar fokus mitt i samtal och fick upprepa saker be mig upprepa det hon säger och jag grepa inget.

Hemma sen insåg jag jag får la vila då. Och inte läsa en massa utan göra. Börja med att prata men insåg ju att prata och läsa är typ samma sak - ingen direkt handling.

Mitt i detta då jag försöker en sån konflikter dag på hemmaplan, vi pratar om just kärlek om hur den kom till om den var under hans missbruk eller om han visste vad han kände och gjorde när vi blev ihop, vilket han mena på han visste sen visste han givetvis sin problematik men ja den har ju alltid funnits där. Var som han dock då ville ha ett normalt liv sen har man ju sett att under våra 3 år ihop har lite mer än hälften varit nyktert och resten aktivt bruk för honom.

Han lyckades lura mig på pengar, delvis var det nog att jag läst dagens text att behandla en alkoholist som en man och inte ett barn trotts beteende.
Han har suttit och druckigt folköl i 4 dygn varvid idag var det starköl han kom hem med, jag bara kände när fy fan jag orkar fan inte med dig. Gick totalt in i mig själv, sen drog han ut igen o skulle bara cykla ja o nu var det faktiskt sista gången han fick låna min cykel nu blev det droppen på berget. Jag sa i telefon att jag orkar nog inte ha det såhär i 2 veckor till, den frustrationen... fjäskandet mot mig och sen är vi där igen i det där umgänget jag fick hem en kille som gjort det värsta blandat all möjlig skit. Något som ledde till att jag kollapsa i min maktlöshet.

Jag vet jag inte kan få han sluta dricka. Jag är inte orsaken till drickandet. Jag måste välja om jag tänker acceptera detta i mitt liv men också mitt/vårt hem för nu vet han ju det är ok att göra såhär utan konsekvenser.... usch på mig själv idag. Jag ska tänka på detta imorgon och lägga allt mitt fokus på bara mig själv. Får va hur egotrippad det vill. jag kommer aldrig bli glad om jag investerar tid åt en som fortsätter sitt aktiva beteende.
Han skulle varit hemma vid det här lagret men nu ringer jag inget mer. Utan jag ger upp och släpper det, jag klarar mig ju ensam trotts jag älskar killen bakom missbruket hatar jag manipulativa beteendet som kommer från en missbrukare och alkoholist,deras ego.. Ska bli likadan fast på ett sunt sätt. Alla begår vi fel, även jag när jag lovar mig jag fått nog, men jag är inte fel.

Hoppas det går bra för dig och ditt liv mulletant ?