Jag har under sensommaren fått en del rejäla tankeställare och uppvaknanden och känner att alkoholen påverkar mig på mer och mer negativa sätt. Framförallt tycker jag att det är ruskigt obehagligt och läskigt när jag gång på gång tappar kontrollen över hur mycket jag dricker och blir jättefull. Det har hänt oftare och oftare senaste året.

Läskigt är oxå att jag nu såhär en vecka in blrjar tänka att "jag kanske överdriver mina problem" och "kanske jag skulle kunna klara av att dricka med måtta nu". Nån stans fattar jag att det alkospöket som spelar mig ett spratt och att jag om jag skulle falla för suget så skulle jag trilla tillbaks i gamla mönster igen. Men hur får man kraft att stå emot så starka spöken?!

Livrädd för att hamna där och bli den människa som jag absolut inte vill vara på något plan av mitt liv.

Tar en dag i taget och väljer helt bort alko just nu för att jag nån stans fattat att jag just nu inte kan vara kompis med den....

Pantani piraten

Det är försent,, gå vidare och se det som ett jättelitet steg bakåt och ta istället tre framåt.
Nu är du på gång så låt inte detta förstöra något.
Du kommer förmodligen att vakna och känna dig pigg, trots de där glasen.

Ladda om och kämpa?

Vichis

Hur gör man?
Lever i ett liv, jobb och sammanhang där alko är ständigt närvarande . Hen finns i varenda samnanhang jag finns i. Affärs luncher, jobbsammankomster, famljetröffar, middagar, fredagskvällar all the fucking time!!!
Hur fan ska man tackla det? På 2 månader har jag druckit 4 ggr varav en det gått åt hvt.?
Hjälp!!!

Pingis

Helt klart är det svårt när den sociala normen är att det är naturligt att dricka. Det är det inte, skrämande att det blivit så. Det borde vara tvärt om. Jag säger att jag slutat och dricka när folk frågar, får sällan följdfrågor faktiskt. Mer att känslan att folk tycker att det är starkt. Har klarat ett år och faktiskt tre år nykter tidigare i mitt liv. Nu har jag trillat dit igen i helgen. Men det kommer att ordna sig och jag får lära mig något av det.
Det går alltid åt helvete när jag dricker 100%. Note to self. Drick aldrig alkohol

Pantani piraten

Att man som alkoholist letar efter alkohol och att man upplever att det finns överallt i alla situationer, det finns ju i många sociala sammanhang men jag tror att man blir mer uppmärksam som AH..
Vi får försöka att rikta fokus åt något annat håll, eller så gör man det till en sport och utsätter sig för det.
Vi kan ju inte sluta vara i det vanliga livet.
Till slut borde man tycka att det är lugnt när man står öga mot öga med alkohol,, kanske man skrattar åt den och fnyser
Vad har du att komma med???