Under årens lopp har jag gått in på den här sidan. Inte så ofta men ibland. Jag vet att jag dricker för mycket och jag vill sluta, men samtidigt tycker jag att jag är "värd" att må bra. Det är kul och skönt att vara lagomt berusad. Ibland är det skönt att vara ganska full.
Jag dricker aldrig när jag ska jobba dagen efter och har aldrig gjort. Men jag dricker för mycket på fredag och lördag. Jag har svårt att låta bli de där "sista" glaset/glasen. Det blir aldrig nog.
Jag har haft återkommande depressioner under åren och jag äter antidepressiv medicin. Då ska man helst inte dricka alkohol eftersom medicinen kan förstärka alkoholens inverkan. Men jag dricker ändå och tycker inte att jag känt av att jag skulle må sämre p g a kombinationen alkohol-medicin. Fast vad vet jag? Jag har ätit medicinen i många år nu och har vant mig.
Jag dricker inte för mycket varje gång jag dricker alkohol, men det är otroligt svårt att ha en vit helg, även de gånger då jag inte känner mig som mig själv igen förrän på onsdagen och verkligen bestämt mig för att nu ska det bli en alkoholfri helg! För när fredagen kommer är all ångest borta och då känns allt bara kul och trevligt.
Jag har opererats och behöver gymträna tre gånger i veckan. Då funkar det inte att dricka för mycket på helgen.
Det kan också vara så att "för mycket" är att ö h t dricka alkohol. Att jag borde avstå även om jag bara tar ett par-tre glas.

Jag är egentligen inte dum i huvudet, men jag känner mig korkad som sabbar för mig själv. För jag mår psykiskt dåligt av att dricka för mycket. Av att hela tiden planera för hur jag ska dricka till helgen, att känna suget, att det alltid ska vara så förbannat laddat, att känna att jag inte vill avstå.
Jag vet att alkohol kan förvärra depressioner. Jag vet att man helst inte ska kombinera alkohol med den medicin jag äter.
Ingen på jobbet har nånsin pratat med mig om huruvida jag dricker för mycket, och jag tror inte att någon misstänker att jag känner så här.
Men JAG känner så här! Att jag dricker för mycket och att jag inte riktigt kan styra det när jag väl börjat. Och det borde väl räcka?

Helgalkis. Vindunksalkis. Det är jag det.
Förr i världen skulle jag aldrig ha druckit om jag var ensam hemma, men det gör jag nu. För att jag är "värd" det. Och det är ju så lätt när man har en dunk!
Jag använder verkligen alkohol som belöning efter veckans slit. För att det hör till, helgkvällarna blir roligare. Fast dagen efter blir jag nästan alltid sjukt passiv och gör ingenting av allt det jag hade tänkt göra, även sånt som normalt känns roligt.

För snart 20 år sen slutade jag röka. Då var jag inbiten feströkare och trodde det skulle vara jättesvårt att sluta med kombinationen alkohol och tobak, men det var lättare än jag trodde och jag har inte dragit ett bloss sedan dess. Varför kan jag inte styra mitt alkoholintag på samma sätt?

LillPer

Din historia och problematik är min på pricken lik.
Äter dock inte antidepressiva men borde äta något för jag är bara för mycket av allt oftast.
Som sagt, allt du skriver kunde jag sagt själv och jag försöker också stå emot varje helg men när fredagen kommer blir allt sig likt igen.
Man lägger grunden till detta beteende under ganska många år och för att ta sig ur detta kidnappade tillstånd av vår hjärna krävs helt enkelt järnvilja och att man talar med sig själv om för och nackdelarna. Sedan om man lyckas en helg går allt lättare för varje helg som går.
Till slut blir det en vana att vara utan och en befrielse.
Man vet allt för väl hur illa man mår dagen efter.
Lycka till och styrkekram till dig!

LP

träningstanten52

Du vill ju förändra och må bra! Fortsätt med att skriva och reflektera över vad du gör och hur du mår och vad du ska förändra!
Börja med en sak eller kanske flera. Tipsen hitta du i trådarna!

Kras

I dag mår jag riktigt bra. Och den här helgen ska bli vit, oavsett vad som händer. Icke en droppe!
Egentligen vill jag inte behöva sluta helt med alkohol. Men jag vill kunna begränsa mitt drickande. Bli av med slentriandrickandet. Är det ens möjligt?
Nu behöver man förstås inte börja den här resan med att bestämma hur man ska ha det för alla framtid. Det verkar inte vara en framgångsrik metod vad man än tar sig för. Men att bestämma hur man ska göra på fredag och lördag borde vara möjligt!

Mia-Pia

Tror precis som du! Ta steg på vägen! Det visar sig längre fram hur du väljer att göra!
Bra beslut om helgen!

Som du säger, man måste inte bestämma sig för all framtid. Men du gör klokt i att reflektera och dra ner. Jag var in på de här sidorna väldigt tidigt i min dryckeskarriär... Men jag lyssnade inte riktigt till min egen oro. Och jag är heller inte så dum i huvudet i övrigt ?. Du är lite smartare än jag om du stoppat i tid.

Kras

Nej, det har inte blivit någon förändring eller förbättring. Jag vill så gärna ha vita helger men det bli aldrig av. Söndagarna ägnas aldrig åt något vettigt, på måndag och jag seeeeg och har ångest, på tisdag ångest, på onsdag börjar jag känna mig som mig själv igen, på fredag är det glädje och helgen är här och "bara dela en flaska vin och kanske ta en liten knapp till kaffet". Men precis som vanligt dricker jag mer än jag tänkt, jag sitter framför datorn till klockan 03 och dagen efter har jag en del minnesluckor.
VARFÖR KAN JAG INTE TA MIG SAMMAN?!?!? Jag tycker att jag är "värd" att få slappna av med alkohol. Men är jag verkligen "värd" att må skit flera dagar efteråt??