Hej!
Ikväll beslutade jag mej för att googla om mitt problem! Och då hamnade jag här.
Jag är en man på 39år och är gift med min kärlek sen 2,5år tillbaka.
Vi har inga barn tillsammans men jag har en son på 6år sen tidigare oh hon har en son på 5år och en dotter på 6år.
Jag älskar dem alla och vi har det fantastiskt. Vi hittar på en massa tillsammans med barnen, gärna i naturen.
Min fru är så omtänksam och underbar❤️.
Men så till mitt problem!
Jag har problem att när jag dricker så har jag väldigt lätt att få i mig för mycket, jag har ofta minnesluckor när jag druckit.
Jag kan säga saker till min fru, elak saker som jag inte fattar hur de kan komma ur min mun. När hon berättar dagen efter vad jag sagt så skäms jag och känner ånger och skam. Jag dricker inte så ofta, kanske 12-15ggr om året. Aldrig när vi har barnen hos oss vilket är varannan vecka. Jag har försökt tänka flera ggr att denna gång så får det bli max 3-4öl. Det har funkat någon gång, men allt som oftast såblir det mer.
Nu är jag trött på att såra den jag älskar. Frågan är om jag själv hade stannat kvar om det var vice versa.
Hon är verkligen mitt livs kärlek och vill verkligen leva å bli gammal tillsammans med❤️
Så hur gör man? Finns det några val eller det kanske bara finns ett? Sluta helt med alkohol? Precis som jag gjord med mitt snusandet den 11januari 2016! Bara la av efter ha snusat i 21år.
Måste man gå med i någon grupp typ AA? Eller det kanske finns personer här som man kan skriva med och hjälpas åt?
Tacksam för alla svar.

Välkommen, läs här och skriv av dig. Det hjälper långt. Man måste inte gå på aa eller behandling, det avgör man själv. Huvudsaken är att du vill sluta dricka, ta en dag i taget och försök förbereda dig på hur du ska göra när a kommer in i bilden, som fester osv. Det är väl bra om din fru kan stödja dig oxå, åtminstone under den första tiden. Dvs inget a hemma osv. Lycka till

spacebabe

Jag blir så rörd av läsa ditt inlägg. Tänk om min älskade hade samma intellektuella tänk som du. För er finns det hopp. Du förstår att du sårar. Det är en så frisk insikt att jag önskar er alla lycka i världen. Min man blir tvärilsken och undrar i första hand hur jag kan bli sårad av att han dricker.
Du behöver sluta dricka helt. Nu. Både för din skull och för hennes. Ni måste börja om från början och det omedelbart. Drick något annat. Det finns så mycket gott att dricka till maten och i solstolen. Trocadero och Loka crush är fräscht och gott (!) jämfört med sunkiga alkoholhaltiga drycker och ska ni må bra igen måste du/ni börja där.
Ta hjälp och har du anlag för alkoholism kanske du kommer få svårt kan dricka sunt igen men är det bara en olycklig med tiden allt mer o mer ökat drickande kanske du kan hitta tillbaka till ett fint sätt att dricka. Vad sägs om att i framtiden kunna ha det till att på fredagen dricka fredagsglas vin med frun? Romantiskt och gott. Det är min högsta dröm gällande alkohol att det fanns i mitt liv iaf.
Du lyckades med snuset. Imponerande vilja. Någon min man aldrig ens skulle tänka tanken på tyvärr.
Du kommer lyckas med det här också. Alla gånger!

Kille1977

Tack för ditt stöd spacebabe??Jag har bestämt mig för att sluta helt med alkohol nu. Kommer inom tid att prata med mina närmaste vänner och familj om mitt beslut. Kommer bli lite halv jobbigt kanske men i slutändan så blir det nog bra. Min pappa är alkoholist, så jag har säkert ärvt den fina genen? Tänker man efter så vad fan är alkohol jämfört med sin familj å kärlek till kvinnan i sitt liv! Det ska vara ett lätt beslut. Men jag vet ju att jag kommer få kämpa i vissa situationer. Försöka ha en vacker bild i mitt huvud som man plockar fram å tänker på då. Hoppas du kan prata med din man och han förstår hur du känner med hans drickande. Har han mina "fina" egenskaper å säger massa elaka saker? Vad som fick mig att tänka var när min fru sa att jag hade sagt att hon har ett kallt hjärta? Hon är den mest underbar kvinna jag vet och så omtänksam som sätter oss i familjen i första hand. Jag är ju som sagt bara 39år och har förhoppningsvis lika länge kvar att leva. Hur länge har du haft det så som ni har det?
Värmer att du tog dej tid att svara mitt inlägg❤️

/H

Bra gjort att inse detta. Om det är riktiga vänner kommer de förstå och stötta dig. Din familj kommer stötta dig. Håll dig ifrån situationer med alkohol i början så slipper man att falla för frestelsen. Du kommer må så mycket bättre och ha mer pengar och faktiskt roligare.

Kille1977

Ska kämpa! Tackar, betyder mycket att ni tar er tid å skriver till mig. Jag kommer till en början försöka styra min fritid ifrån tillfällen för alkohol. Idag har jag pratat med min närmsta vän om mitt beslut och om varför jag gör det. Han tog det jätte bra å respekterade mitt beslut. Så skönt att prata av sig?

Kille1977

Min vilja till kärlek och lycka till min familj är så mycket viktigare än att dricka alkohol. Så nu när jag bestämt mig så ska jag bara klara det!!
Jag har en stark vilja! Så ni som har en partner/familj, vänner m.m, tänk er för vad som är viktigt i ert liv? Vill ni hellre leva ensamma än med de du älskar och de som älskar dej!!! Tror inte det! Va starka och bestäm er!!!

Karin01

Jag upplever precis samma problematik med alkohol. Lovar mig själv ett max antal glas, dricker bort konsekvenstänket ändå och slutar med minnesluckor och att jag säger helt vidriga saker.
Nu firar jag två veckor utan fyllor och känner ett lugn jag inte känner annars. Jag sårar ingen och jag behöver inte skämmas för något jag sagt eller gjort. Vet dock att det "bara" gått två veckor så det gäller att vara konsekvent.
Nu stöttar vi varandra framåt så att vi alla får känna så ❤️

Kille1977

Tack Karin01❤️
Ja dessa minnesluckor är hemska. Förknippar dem med ångest å skam. Har själv inte druckit en droppe nu på 3veckor. Vet också att det är lång tid. Jag kommer kämpa. Det viktigaste är ju att man själv ser att man har problem med alkohol. Men tillsammans är vi starka??

Kille1977

I helgen ska jag ner till stugan vid kusten med familjen. Det brukar förknippas med god mat och alkoholhaltiga drycker. Men denna gång har jag tänk att köpa med mig alkoholfria öl. Tillsammmans är vi starka :)

Kille1977

11/1-2016 slutat snusa efter hållt på i 22år
10/9-2016 slutat dricka alkohol!
16/8-2016 började med 5:2 diet, minskat 8cm i midjan och 4,5kg. Så nu väger jag som jag ska?

Kämpa kämpa, vi ger aldrig upp

Kille1977

Nu har jag varit med familjen nere i stugan. Inte en droppe alkohol blev det. Jag känner mig så stark i psyket och i kroppen. Viljan finns där. Bara att tänka på allt som man kan förlora för en rejäl fylla. Vill inte spotta ur mig en massa dumma kommentarer som jag ej menar. Kämpa?

Trasigkille

Hej, känner igen mig i allt du skriver. Är 30 år gift med en underbar fru och vi har tre fina barn. Vi har det bra ekonomiskt, fint hus osv men ändå slänger man ut sig dumma kommentarer samt super till det !?
Jag kommer att sluta helt denna gången, bestämde mig för att skära ner det sist men det klarar jag inte av utan måste bli 100% bort. Härligt och höra att du klarar det! Kämpa på

Kille1977

Hel rätt!! Bättre att bara tabort alkoholen ur sitt liv. Vet hur svårt det är att "bara" ta 2öl m.m.
Kämpa på Trasigkille! Tillsammans är vi starka!! Vi motiverar varandra:)

Kille1977

Ny helg, nya utmaningar!! Tänk nu positivt och på familj å vänner! Det är de som betyder något! Utan dem så blir man rätt ensam.
Trevlig helg nu:)