Hej,

Jag är en man på 39 år, ensamstående men med ett gott socialt nätverk. Jag har bestämt för mig att bli total alkoholfri för resten av mitt liv. Jag tror att hela mitt vuxna liv har gått till detta beslut. Alltid druckit mest, förstört sociala kontakter, förstört med flickvänner, förstört med familj. Jag har dock alltid skött mitt jobb och min träning, har alltid sett ung ut, varit smal, haft enkelt att attrahera kvinnor. Dessutom välutbildad och inte en "a-lagare" Jag har nog ljugit för mig själv i tjugo år.

Sa upp mig från jobbet för ca tre år sedan pga depression pga ett förhållande samt gått in i väggen på jobbet. Sen dess har jag druckit kopiösa mängder. Har dock alltid tränat i perioder, alltid hållti uppe ytan. Men sista året och framförallt halvåret så har jag insett att det inte finns någon återvändo. Till skillnad från många här som inte har någon att prata med har jag varit helt öppen sista månaderna med familj och vänner. Har anmält mig till beroendemottagning och väntar nu på tid.

Tar jag ett glas är det kört, jag har inget stopp. Sen vill jag dricka mer nästa dag. Sen triggar det sexualmissbruk och total avsaknad av gränser. Jag har har en hög social förmåga vilket gör att jag omger mig med folk som tycket om mig och som också dricker, sitter nästan aldrig själv. Men jag orkar inte mer.

Jag ska vara nykter inom en månad och målet är att aldrig dricka alkohol igen för resten av mitt liv. Det förstör så mycket.

Har läst mycket här inne på forumet och läser om alla som har barn. Känns väldigt tråkigt samtidigt som jag tycker att jag tycker synd om mig själv, att mina problem är inget att jämföra med andras. Men, men; allt detta känns väldigt skrämmande men samtidigt är jag väldigt stolt över mig själv att jag "kommit ut" och vågat bett om hjälp.

Detta forum har varit till stort stöd för mig. Ni är alla hjältar.

Sen tycker jag det är förjävligt att det är så förknippat med skam att inte kunna hantera drickat. Det är en beroendeframkallande substans. Tänk vad skada den gör för samhället.

Hälsningar
David

Du har verkligen bestämt dig! Och du tar hjälp ifrån flera håll, bla här. Klokt att göra det när du känner att du behöver det.

Hoppas du får det stöd du vill ha här på forum. Ofta kan det ta en stund innan aktiviteten kommer igång i en ny tråd, det kan hjälpa att själv vara aktiv, både i sin egen tråd och i andras.

Varmt välkommen till forum!

Karin,
Alkoholhjälpen.

Dave

Hej Karin,

Tack för svaret.

Känner igen mig så mycket som folk skriver här. Nu är det helg och med det utmaningen att sköta sig. Pendlar så mycket upp och ner att man blir galen.

/David