Hej!
Jag startade en tråd i att förändra sitt sätt att dricka men kom på att jag ju faktiskt har påbörjat min resa som nykter (alkoholist?!) och därför borde ha en tråd här också.
Eller det är här jag borde va och jag skulle vara tacksam för alla råd och hjälp som ni vill ge, annars så nöjer jag mig med att skriva och läsa för nu får det fan va nog.
Men det skrämmer mig, det faktum att jag redan börjar glömma. Eller är den glömskan nödvändig för att ens komma upp ur sängen, städa upp, fixa mat till mitt barn, leka med henne, träna.. ja, leva?!
För jag kan ju inte stanna där i ångesten och sorgen och skammen av allt, jag är ju fortfarande har, jag lever och det har väl även jag rätt till.

Men okej, lite mer konkret. Det Är ju själva glömskan som kanske är vår värsta fiende många gånger. Jag dricker nu för tiden inte så ofta. Men i många år var det all fokus i mitt liv. Närmare 20 år. Varje eller minst 4 dagar i veckan, annars var man bakis och käka pizza. Självklart har jag levt, rest, alltid jobbat och så men mitt inre har bara varit ett fritt fall, ett långsamt självmord och kanske är det fortfarande det..

Jag vet inte hur jag ska göra för att bara få leva ett normalt lugnt fullt liv med min man och mitt barn men jag känner nu att min bitterhet börjar ta över, jag söker efter lösningar Överallt förutom hos mig själv och lägger skuld på min partner mer än något annat.
Det är Jag som är problemet?!
Och jag blir bitter för att alla verkar vara sorglösa medans jag bara försöker och försöker göra det bästa jag kan med mig själv, jobbar dagligen med mig själv, terapi och träningen och försöker va en bra partner och mamma men känner till slut att jag inte får något tillbaka och blir så förvirrad.

Inte av min dotter men från min partner, så ja...

Skit samma, jag skulle nog kunna skriva tusentals rader men ska låta bli.
Jag vill så gärna hitta andra här som jag kan relatera till, ge stöd och få stöd utav.
Jag undrar ni som dricker mer sällan, är det inte svårare att sluta helt då, svårare att räkna dagar?!
Räkna dagar känns bra men om man tabbar sig då, måste man börja om?!

Jag vill va nykter men det är på ett sjukt sätt en stor sorg att inte Jag kan dricka normalt och därför för alltid måste ställa mig utanför en typen av att vara social.
Men samtidigt, jag vill aldrig mer ha en fylla. Men dem kvällar när vi druckit två öl, pratat och haft trevligt sen gått och lagt oss... men å andra sidan, satt inte jag, har jag inte alltid då suttit och tänkt på mer och hoppats på att någon ska komma med kola som en ide eller vilja fortsätta hela natten.

och jag minns min relation till mitt alkohol i hela mitt liv när det var som värst vilket var nästan alltid konstant,när jag fick total panik om jag visste det skulle ta slut osv osv, som jag läst så många andra här skriva....

Ska pausa lite nu ja.
Detta är alltså dag tre, igår sket jag i träningen som sagt, för att se Sverige spela em.. men idag Måste jag dit, jag måste ta det steget så att jag kan lämna skräcken inför om någon sätt mig eller inte, vilket jag redan vet att många gjort men var det någon jag kände?!

Helst vill jag bara stanna här i soffan, skriva och läsa allas rader här.. men livet måste levas.

Jag är så glad för att denna sida finns och för alla starka människor här som vågar vara ärliga för även om man är anonym så känner jag är det inte alltid lättare att vara ärlig.
<3

Tempdrive

kvällens träning närmar sig och jag är nervös. Vill hela tiden banga men jag vet att jag kommer gå dit. Det är som en bekräftelse att någonstans är allt ändå som det ska. Men samtidigt är det inte det.
Har det inte alltid varit så efter alla fyllor man gjort bort sig på, man plockar upp, kollar av, löser och går vidare. En ny chans en till en till en till.. hur många?!

Jag vill inte ha fler chanser, den enda chans jag vill ha nu är denna enda som är kvar och det är den jag ger mig själv. That´s it! Men måste ändå säga att det på många plan känns hopplöst. Hur ska man klara detta resten av livet, varje dag?!
Just nu är det idag som räknas och det får duga.
<3

Tempdrive

Nu har jag efter mitt senaste och förhoppningsvis sista fylleslag styrt upp mycket som är vardag. Administrativa grejor som måste fixas för att hösten ska flyta på så smidigt som möjligt för mig och min dotter, samt sambon så klart.

Ja, så jag håller masken och fortsätter framåt. Gick och tränade men det kändes som att Alla visste om min lördag, som att alla jag möter var där när jag ramlade omkull och beställde mat och jag vet inte vad. Alla vet, alla föraktar och hatar mig och jag själv fortsätter kämpa mot strömmen, hävdar desperat min plats att få finnas lika mycket som alla andra.
Men det är svårt, så jävla svårt.

Idag känner jag mig mycket sorgsen. Att komma hem, låsa om sig och få logga in här känns som en befrielse. Trodde att det var ett specifikt inlägg som fick tårarna att komma men tydligen så är det alla inlägg som når fram, rakt in i hjärtat idag=)
Jag gråter Aldrig. Jag är den som alltid ska resa mig och lösa och fortsätta framåt men jag vet att jag bär runt på så mycket.
Det kvittar, för jag Lät det hända En Gång Till och det känns som allt är försent nu.

Det känns som att alla lever enkla sorglösa liv och att jag bara låtsas för att överleva. Inga vänner och inget socialt liv. Lördagen skulle handla om vänskap, en paus från mamma livet då min man skulle ha mysig kväll med vår dotter och jag skulle få va fri för några timmar. Komma hem, smyga in, pussa på dem och somna tryggt och lycklig i vår säng. Kanske lite smålullig men ändå välmående.

Istället klunkade jag i mig två 7.2 or innan jag drog ut och sen var det bara fritt fall fram till tre på natten då jag redan haft flera luckor under kvällen som jag föll in och kom ur. Vet inte hur fan jag lyckades cykla hem men jag är glad att jag överlevde. Fastna inne på vår toa där min sambo fick hjälpa mig tll sängen, fick spy i hinken och ja... fuuuuuuuck!

Allt jag hade byggt upp innan det for ut genom fönstret. Ändå, lika bra det hände för annars hade det hänt förr eller senare. Det är ju inte som att jag var frisk fram tills den lördagen.

Jag önskar bara att skammen kan lägga sig. Att känslan av att alla kan se rakt igenom mig och att dem som jag bryr mig om kommer lämna mig.
Dessa huvud spöken.
Jag vet inte vad jag ska göra av mig själv, hur jag ska börja om men jag antar att det bara är att ta en dag i taget.
Att vara ute bland folk nu är en plåga ändå är dagens måsten avklarade, dottern har fått leka med kompisar och jag kan nu bara va här hemma, läsa här och ... kolla EM.

Tempdrive

Det är ju dag 4! Oavsett den enorma rädslan för att falla tillbaka så är idag iaf dag 4 som nykter.

Jag började med att räkna dagarna som nykter och det känns ändå betryggande. Innan lördagen så gick mina dagar och veckor vansinnigt fort fram, kändes ofta som att jag hunnit leva ett helt liv under en vecka eller en dag... en dag ett liv typ.,
Nu efter lördagen skulle jag bara vilja hoppa fram fem år men levt dem. Istället räknar jag dagarna långsamt.

Att räkna dagarna är nytt för mig, tänkte att eftersom jag dricker mer sällan nu så handlar det väl för mig mer om att Bara sluta. Men Ikke!
Det ska räknas och med varje dag jag kan bocka kan jag närma mig gravens sköna vila, under tiden ska det levas!
Är övertygad om att räkna dagar stärker oss i målet som nyktra!
Känner mig mindre sorgsen nu när jag skriver mina sista rader för ikväll men tankarna lär inte vila för det.

Önskar alla en fridfull kväll och den bästa vilsamma natten ni kan få!

Tempdrive

Jag bara scrollar ner snabbt till varje nytt inlägg jag ska göra. Orkar inte läsa mitt intro.
Idag, daga nummer fem och idag känner jag mer styrka istället för sorg.
Som att alla misstag man gjort och allt som är svårt trots kommer falla på plats och lösa sig bara jag vågar tillåta det hända.

Många år så tog ju människor och händelser aldrig slut vilket gjorde det så lätt att aldrig riktigt stanna upp och reflektera. Man kunde bara hoppa till nästa sten med människor och kretsar och ja, börja om. Men med åren så bränns broar och stenarna sjunker och man börjar inse att kanske var allt inte så självvalt ändå men det går inte göra det mer ogjort för det. Bara till att stå sitt kasst.

Jag vet att jag dricker för hela min barndoms sorger, för att stilla min ångest och rastlöshet. Jag känner frihet och styrka när jag dricker men med åren så har det mer och mer blandats ut med besvikelse inför mig själv och en bitter smak av det faktum att vara medelålders och snart i mål av att vara det man för tio år sen skrattade åt.

Känner inte att jag får ner några konkreta rader idag, det vill säg inte. Men jag gläds åt att idag är nr 5, att jag idag har har en bra dag med min dotter, att hon själv drog upp sina byxor idag bland annat och att vad jag kan se det lilla jag hunnit läsa av er andra att många har en bra dag.
Imorgon är det fredag, min man kommer hem, kanske kommer han under helgen dricka öl kanske inte, det berör mig inte. Ännu är det för tidigt för mig att snea. Men inte desto mindre anledning att vara uppmärksam och vaksam.

Peace out så länge.

Hej Tempdrive,

och välkommen hit till forumet. Roligt att du hittat hit. Forumet kan vara till en verkligt bra hjälp för dig. Fortsätt gärna och skriv här.

Skickar styrkekram till dig

Tempdrive

Tack för välkomnandet Muränan.

Idag är lördagen så gott som glömt och när min syster på andra sidan skype från ett annat land knäppte upp sin öl tänkte jag eeeeeeh, vad är det jag ojjar över. Kolla, hon kan sitta där med En öl medan mina systers söner springer runt och har sig, tända sin cigg, njuta av den ölen och sen är det bra.
DET kan jag med! Och när jag ska dit och hälsa på, då kan jag ju inte va nykter?!
Gick så bra på träningen också, verkligen känner hur jag börjar utveckla tekniken och det flyter. Träningen tillsammans med kosten är däremot definitivt en anledning till att skippa krökat.

Mmmh.... Jag påminner mig själv om alla hemska hemska stunder jag haft tillsammans med krökat och jag tvingar det spelas upp om och om igen. Jag frågar mig själv om och om igen Varför vill du inte bara erkänna det?! Varför vill du inte bara erkänna att du missbrukar och måste lägga ner och Varför är tanken utan så himla svår att ta in?!
Jag tror helt enkelt det handlar om stolthet. På något vridet sätt. Jag har kämpat med mig själv så många år. För att ens komma hit jag är idag, levande. Jag har ju egentligen allt jag vill. Så varför skulle inte Jag även kunna ha den där ölen då och då. Eller är det som att allt som är så bra, när det är som bäst måste testas för att se om jag kan ta det lite längre och förlora allt, tills den dagen jag faktiskt gör det?!
Kan va så att jag aldrig riktigt tror jag förtjänar något gott i mitt liv och att mitt självförakt går så mycket djupare än vad jag vill inse.
Och på det, så oerhört nonchalant av mig att varje gång tro att jag ska övervinna fyllan, narcissisten i mig vaknar till liv och tänker Inte Jag Inte.

Men okej, det är fortfarande en nykter dag nr 5 som snart går till vila och även om jag inte ännu har tagit några konkreta beslut i hur hantera det nyktra livet vidare så känns det för tillfället helt okej. Att skriva dagbok här till mig och för dem som väljer läsa räcker gott och väl för nu.

Natt.

Tempdrive

Dag 6.. hahaha, eller mer fnissar för mig själv. Det låter som att man sitter i en fängelsehåla och ristar in dag för dag på väggen men riktigt så är det ju inte. Det handlar mer om mitt förvirrande sinne och risken för att en dag glömma vilken dag jag är på.. Får nog markera i kalendern som hänger tom där på hallväggen.. Någon nytta ska den väl ha.

Läst lite andra trådar och tänkte att kanske har jag placerat mig själv fel här, kanske skulle jag va på förändra sitt missbruk?! Min logik sa mig att jag nu slutar dricka och då Är ju det det vidare livet... Men ja, är det någon som vill flytta min tråd så får dem göra det.

Fredagen, en av mina favorit dagar.. Mannen kommer hem och vi får vara tillsammans en hel helg innan han måste påbörja ny arbetsvecka långt från oss. Sista träningspasset avklarat samt fina mötet med fina psykologen som oftast laddar om min styrka att fortsätta.

Dricker mitt morgonkaffe och snusar min morgonsnus, läser runt här på forumet en stund.
Det är fint läsa här, alla trådar tankar, krafter på alla plan som flödar.
Själv kommer jag från och med idag nog mer se detta som en dagbok typ. Förväntade mig inte mycket svar eller stöd men så här lite gör att jag lägger om strategi. Vilket kanske även betyder att snart ta mer akut beslut irl om jag vill att något mer konkret ska hända med mitt beslut som även innehåller stöd och respons från andra.
Än så länge känns det ändå som att detta räcker, skriva lite varje dag. Och fortsätta läsa, många här är grymt inspirerande och då behöver ni inte ens va nyktra. Det är en av det vackra här i livet att fina själar kommer i alla former.

Hej på dig,

Du funderade på om din tråd ligger fel och jag tänker att du lägger den var du själv känner att du "hör hemma". Noterade också att du inte fått mängder med svar/kommentarer och det kan möjligen bero på att det här i "vidare livet" kanske är flest sådan som varit på forumet ett tag och som skriver i perioder. Också kanske mest med dem som man skrivit länge med. I "förändra mitt drickande" kommer det (och går) nya hela, hela tiden. Där märker jag även att många som finns där är snabbare att svara i nya trådar. Aktiviteten mellan trådarna är lite högre där. Så ur den synvinkeln kan det finnas en idé med att flytta på tråden. Tja, några tankar från mig...

I övrigt vill jag bara säga att du kämpar på bra. Du verkar ha bestämt dig. Heja på nu och kämpa vidare! :-)

Kram till dig

Tempdrive

Ja, jag tror definitivt du har en poäng. Sen kanske det är en viss jargong på hur man skriver som snappas upp mer snabbt för vissa... eller inte. Jag kan ju inte ta det personligt, och det är helt okej om inga svar eller så följer. Jag svarar gärna i andra trådar om jag känner mig kunna tillföra något och jag är väldigt nöjd med att kunna skriva här till mig själv och för dem som tittar in.
Självklar finns det folk här som varit med väldigt länge och man ser tydligt era starka band, även med nya och det är fint. Även alla nysa som kommer och går.. Ja, man vet ju inte själv ens vad det kommer bli av än men för min egna skull hoppas jag kunna stanna ett bra tag.
Men ja, det blir som det blir helt enkelt och det är helt okej.

Men kan man själv flytta sin tråd? Har inte hunnit utforska det ännu.
Tack för att du tog dig tid att svara och för ditt pepp.
Kram!

Personligen gillar jag verkligen hur du skriver. Personligt, rakt, ärligt och från hjärtat. :-)

Om du vill flytta på tråden, så loggar du in på din egen tråd. Överst står det redigera. Klicka där. Då ser du din text. Direkt under den finns en rullista där du kan välja vart tråden visas.

Vad har du för strategi nu för att komma vidare? Hur funderar du? Det som brukar kunna vara svårt är när minnet börjar blekna, dvs. minnet av den senaste fyllan. Då kan det behövas extra beslutsamhet och styrka. Hitta nya verktyg, vägar och alternativ till alkoholen.

Kram på dig

Tempdrive

Tack för att du tog dig tiden att svara och för ditt engagemang=) samt komplimangen.... Jag svarar dig och blandar mina tankar med det.
Men ja, när det kommer till min plan och hur jag tänker runt mitt missbruk, den frågan är svår.
Jag vill inte dricka. Den punkten står klart. Varje gång jag kollar av med min kropp om den Verkligen är sugen på den där ölen, eller vinet eller drinken så är alltid svaret nej. Samma känsla när jag slutade röka cigaretter. Om jag kände sug efter cigg så följde jag hela processen av att faktiskt röka den där ciggen, gå till kiosken och Köpa ett Helt paket för den ynka ciggen jag kände suget efter för att sen röka den, påminde mig om smaken, känslan det gav, slemmet som uppstod, rivandet i lungorna och andedräkten efter. Nej, inte värt det.
Mycket samma med drickandet. Vilket gör det lättare.
Det som då återstår är ju den sjuka rastlösheten som ofta kommer över mig som jag alltid löst med rus. Samt mina dippar som omger mig med mörker, ånger, rädsla och hopplöshet. Men jag går i terapi, jag tränar regelbundet, jag försöker hinna vara kreativ och jag fyller dagarna så mycket jag kan för att göra dem så bra som möjligt för mig och dottern.
Jag ska börja plugga i höst och ja jag har en plan.
Så var hamnar då drickandet och missbruket i det. Kommer det på sidospår för det är en konsekvens av min barndom och spåren av det, eller är det något jag Inte kommer bli av med automatiskt oavsett hur "hel" jag blir. Och hur mycket fokus bör jag lägga på just drickandet och/eller mitt missbruk över lag?!

Jag vet inte. Just nu tar jag bara dagarna som dem kommer.
Jag vill skriva här varje dag, varje dag tänker jag det men något tar emot och nu är det helg igen.

Det är en tomhet som fyller mig och jag tänker att jag aldrig kommer bli hel, kanske blir ingen det egentligen men att bara kunna vara nöjd och någorlunda medel i känslor och humör hade varit skönt.

Jag kommer inte sluta skriva här iaf.

Trevlig midsommar Alla<3

Tempdrive

Jag tolkade rubrikerna på eget sätt när jag startade min tråd, vilket man självklart får göra men efter att läst runt lite så ser jag ändå en skillnad på att förändra sitt drickande (och leva efter det) till det vidare livet efter att faktiskt ha förändrat sitt sätt att dricka och/eller slutat. Därför väljer jag att flytta min tråd från det vidare livet till att förändra sitt drickande, inte att förglömma av respekt för alla dem i -livet efter som kämpat sig dit i mot och medgångar, fortfarande kämpar för sina värdiga liv och som faktiskt har klarat det. Som med riktig eftertanke gått över till det vidare livet och som verkligt förtjänat det.

känns gött.
Känner ingen speciell oro för en nykter midsommar, vilket är skönt. Nej, jag är mer fokuserad på all underbar mat jag kommer sluka i mig.
<3

Tempdrive

Behöver bara skriva av mig.
Fortfarande nykter men har inte varit speciellt glad på det senaste.
Midsommarfesten med sambons familj. Familj som gillar att dricka, ibland måttligt ibland för mycket men alltid med några som tar det över Sin gräns, vilket gör att man alltid är tillåten att i princip dricka så mycket man vill. Dem glömmer och "förlåter" utan att nämna och påminna, livet går vidare.
Denna midsommar var i alla fall över lag lugn.
Jag kände dock stressen komma över mig när alla var komna och ölburkarna började pysa. Den hemma blandande sangria bålen kom in och jag tänkte att det där är ju i princip Saft! Ett glas av det kan jag ju ta. Men... Om jag gör det så måste jag ju börja om, och jag kan inte heller i min dagboks tråd på alkoholhjälpen säga att jag klarat mig. haha.
Det betyder faktiskt en hel del av att vara aktiv här, så mycket som man nu är det.
Det driver mig tydligen att kunna säga för mig själv, alla er som läser och hela världens folk som kan finna sig hit att jag fortfarande är nykter.
Om jag faller av vagnen en dag kanske jag helt enkelt bara slutar skriva en dag.

Jag skippade drickandet iaf och jag kände mig jävligt nöjd med det. Det var väl bara det att jag igår blev påmind om den där Allt eller Inget grejen. Jag hade ju lätt kunnat ta ett glas bål, en kall öl eller två och jag hade troligtvis stannat där, jo med all säkerhet. Men Det var ju inte själva poängen med varför jag började skriva här och det mål jag vill uppnå. Jag måste helt enkelt ta detta så långt jag kan.

Jag mår inte så bra dock. Känner mig orkeslös, viljelös, känner ingen glädje över mina dagar och det värsta av allt är att jag Inte orkar med att vara mamma just nu. Jag önskar desperat ligga på soffan eller i sängen hela dagen, natten, morgonen lyssnandes på poddar, spela soda crush, kolla på serier, ta ett bad, göra mackor och inte höra något annat mer än det jag väljer tillsammans med den lättsamma trafiken utanför fönstret.
Men det går så klart inte och jag hoppas innerligt att jag gör ett bra jobb på att dölja min riktiga känslor för henne just nu.

Min partner och jag har en sinnes dålig kommunikation och jag känner mig ensam i princip allt. Vet varken ut eller in. Känner mig utan vänner och det hade väl varit okej om det inte hade varit för att jag känner skuld för att det senare kommer drabba min dotter. Om vi blir ensamma, hur fan kommer våra högtider se ut då?! Stackars barn behöva fira allt ensam med sin sjukt hopplösa mamma.
Vet inte vad som kommer hända, hur resten av mitt liv kommer se ut. Jag vet att allt är övergående och att även detta kommer vända igen. Men just nu känns det jävligt hopplöst, mörkt och ensamt.
Så jävla vilsen.

För att dra den röda tråden från dessa känslor till krökat så är det väl just det, i dessa stunder begav man sig uuuut i vimlet och flanerade genom nätterna. Drack och tryckte undan. Det var bara på autopilot allt det där. Dessa känslor, det sinnestillstånd jag befinner mig i nu får mig egentligen inte att vilja dricka, jag känner inget sug men jag vill inte stanna i mig själv mer för det.
Nu kan jag inte fly helt enkelt och det gör mig galen.
Antar att det är nyttigt att få ta tag i den känslan också.

Tempdrive

Oh, så mycket ni alla här med era ord och tankar hjälper mig. Ni anar inte. Jag kan nu snart gå och lägga mig och troligtvis somna. Trots att min sambo är ute i natten och det har hållit mig vaken mot min vilja. Ångest, orolig, ledsen och vilsen. Att han gör detta igen trots vår svacka som byggt på princip samma sak. Det är inte heller lätt att känna sig så jävla ensam i denna kamp. Man försöker bygga upp något och man försöker göra det med sig själv och med den man skapat liv tillsammans med för att livet ska bli bättre men istället känns det som att vi återigen totalt går förbi varandra.

Är det jag eller han som är medberoende?!
Jag känner mig nu i alla fall så mycket starkare ön för bara en halv timme sedan. Det återkommer mycket här att det måste va först och främst för sig själv som man gör dessa förändringar och jag tror innerligt att saker och ting efter det naturligt måste falla på plats. Det bara måste... Just nu känns det bara så jävla läskigt.
Men Jag, Jag måste va stark nu, för mig själv och min dotter. Jag måste sluta kämpa som en hopplös romantiker för en kärlek som helt enkelt Kanske inte är nyttig för mig i längden.
Rädslan för att leva ensam är bara för mycket ibland.

Jag är nog redo för kvällens sömn. Och som avslut på denna dag vill jag påminna mig själv om att jag idag har varit nykter i 14, idag söndag 15 dagar! Även om Ingen i mitt liv irl vet, eller bryr sig eller fattar vikten av Det så vet jag, och ni.

Tempdrive

Ja. Här i min tråd är det som vanligt lugnt ser jag.
Dag 17, lite för att påminna mig själv lite för att tvinga skriva något här så att jag inte tappar lusten helt.
Vilket inte hade var konstigt.

Jag ville skriva om saker bak i tiden men känner inte för det idag så jag hoppar det.
Kanske en annan dag.
Jag undrar iof För Mig Själv som vanligt, hurvida jag är periodare kanske?! iom att det sen min dotter
gått ganska så många dagar, längre tid mellan drickandet/missbruket.

Jag har inget mer idag.

Mia-Pia

Du hänger i och den stora vinsten får du och alla nära! Jag tror på dig!!
Kram

Tempdrive

.. tiden sen mitt senaste inlägg har passerat nyktra och nikotinfria även.
Mitt drickande känns så långt bort även om jag fortfarande kan få stunder av sug men som ganska snabbt rationaliseras bort. Det är bara inte värt det, all tid drickandet konsumerar och den ångesten den föder. Och att slösa tid p en bakfylla. Nej.
Nu skulle nog även tre öl för räcka för att jag skulle bli riktigt full men eftersom min hjärna inte kan koppla till när min gräns är nådd dem flesta gångerna är det inte heller värt att testa.

Det hae varit lätt att sluta, kanske nästan för lätt. Vi har aldrig något hemma, om mn sambo avnjutit nån öl hemma så störde endast lukten från hans mun mig. Hos familj ed middagar är det bara att säga att man inte är sugen ch det sociala är obefintligt eftersom jag endast lagt fokus på min träning, utbildning och familj. Vänner träffar jag under dagtid.

Det var endast nu när en tjej i klassen sa att vi måste ut och fira, öla, om när vi är klara med utbildningen och jag böev heltlställd till Hur gör och Vad säger jag nu?!

MIn första instinkt är att inte följa med alls men nu efter några dagars betänketid så ska jag nog det. Kan ju beställa alkoholfri öl om det nu ska vara så jävla känligt med nyjtra människor, just för att bespara dem öldrickandes folket obekvämheten av en nykter. Eller så skiter jag i dem och tar en läsk.
Men varför skulle jag stanna hemma och isolera mig bara för att jag inte vill dricka?!
Klart att jag bollar med tanken att Jag kan ju dricka en två öl, det skulle va lugn. men snabbt kom den insikten om att i detta fall Är det ju faktiskt allt eller inget, för mig är det så.

Jag stannar här för denna gången. Ska nog läsa lite om alla andra här nu, var så länge sen.

Jaja... måste räkna.. 191 dagar blev det. 191 dagars nykterhet.

Må väl alla fina!

Vad bra det går för dig! Så roligt att det känns bra också!

Hoppas det går bra med firandet. Ha gärna en plan i beredskap, så du inte överraskas av eventuella tankar eller sug.

Kram på dig