Bakfull. Hemma från jobbet eftersom ångesten och skammen är för stor och för att jag inte klarade att ta mig upp i tid. Förmodligen luktade jag fortfarande gammalt vin också. Just en snygg medarbetare.
Skäms som en hund.
Orolig i kroppen. Behöver ro.
Ute är det så vackert frostigt, här ligger jag oduschad och med matrester från i natt på tallrikar nedanför sängen.
Treoglas. Ramlösa.
Hur blev jag det jag föraktade mest med min egen far och med mitt ex?
Värdelös.
Finns här nu.
Hopp i förtvivlan?

Amie

Som jag känner igen det Du skriver!
Att ha blivit det man föraktade mest. Skammen, skammen, skammen.
Jag har inte löst gåtorna ännu. Det jag söker stöd och hopp i just nu är att: vi är så många som sliter med det här. Må så vara att jag känner mig ensammast i världen när jag drunknar i min egen alkoholskam - men vi är många. Och bland oss många finns det många som klarar det.
Som jag ser det måste det innebära att det finns vägar. Det är bara att fortsätta slita med att hitta dem.
Önskar Dig all lycka!
Faktum är att jag önskar oss alla all lycka!

Svartvit

Så mycket ångest, varför utsätter man sig för detta? Gång på gång, trots att man vet vilken skit man sätter sig i. Önskar så innerligt att det bara gick att sluta. Kämpa på, jag förstår hur du känner dig. Kram

Observatör

Skammen att man blivit det man föraktade mest. Hemsk känsla! Ändock kan vi bara göra annorlunda och bryta mönstret. Det är väl inte så bara men för min del ett måste innan jag förlorar allt. Kramar till dig och kämpa på lärarinnan

Lärarinnan

Tack söta ni!
Det finns så mycket igenkänning i detta forum. Läst många av Observatörs inlägg där jag finner många paralleller till min egen tillvaro.
Att ens dricka mig rejält berusad en vardagskväll hade varit otänkbart för mindre än ett år sedan. Gränser är lätta att överskrida när man väl börjat.
Det skulle ju, som vanligt, bara bli "ett glas till maten".
Observatör, du är starkare än du tror! Det här ror du i land.
Vi finns här för varandra och det är jag oändligt tacksam för just idag.

Kramar!

Om du nu är lärare, så är jag det också. Nu gör du så här.
1. Kontakta sjukvård för hjälp och konsultation
2. Häll ut all j alkohol
3. Var inte så dömande utan se det som en lärdom som du måste förbättra

Nyckelpigan

Välkommen hit! Förstår skammen att man blivit det man föraktade ich slogs mot som liten... försök lägga skammen åt sidan just nu, bakom a finns en människa som är värd att må bra. Sök den hjälp du känner är bäst för dig, ha ingen a hemma, som Aeromagnus skriver, läs och skriv här där du inte blir dömd utan får stöd. Du kan och du ör mycket starkare än du känner sig just nu! Styrkekram

höstlöven

Du är den där fina personen som speglar dig i något du inte känner igen. MEN du är den där fina och värdefulla personen. Vi är så många här som kan bära och dela din skam och ångest. Men det är inte vad du är. Du är är en modig och värdefull person. Du tar ansvar och agerar. Wow för dig...

Amie

Hur går det för Dig?
Här går det lite upp och lite ner. Har just idag insett att: skammen är en av de saker som hindrar mig att klara det. Jag måste förbi den för att återta kommandot över mitt liv. Vi måste förbi den, skammen. Det finns ingen skam i detta. Bara vanlig svaghet, vanlig sårbarhet, vanlig mänsklighet.

Observatör

Ja det är helt sjukt hur man flyttar sina egna gränser. Jag drack aldrig något hemma förut en princip jag hade för mina barn skulle aldrig får uppleva att se sina föräldrar berusade om än så en aning.
Det ändrade sig sakta men säkert. Inte bra! Gick emot mina grundprinciper och ledde mot en väg jag svurit aldrig hamna på. Men jag försöker tänka att om det gått att flytta gränsen åt ena håller borde det gå åt det andra hållet med. Återta de principer jag en gång inte bara stod för utan höll!

Jag kämpar så med att denna gång på riktigt ta orden i min mun jag är alkoholist. Det känns ännu inte rätt men jag vet att det är sanningen. För man behöver inte dricka ofta, vara utslagen etc. För mig är det kontrollförlusten som är det tydligaste jag stannar inte där jag tänkt, mycket sällan. Och ja då får jag inse och ta orden i min mun.

För mig som liksom du lärarinnan har ett yrke där man vill föregå med gott exempel även på hur man lever sitt eget privatliv så känns denna förändring än mer viktigt. Att kunna stå för den man är som yrkesmänniska även privat. Snurrigt uttryckt kanske men hoppas ni förstår.

Lärarinnan och ni andra VI ska klara detta. Jag känner mig dock väldigt schizofren eftersom mina tankar far mellan vita och svarta mer än någonsin.

Kram till ER alla och nu gör vi sunda val för oss själva och våra nära!