Tänk att man låter det gå så långt. Tänk att man låter allting bara falla.
Jag hade ju gått minnesotaprogrammet 2007. Gick på aa möten även om jag aldrig riktigt fastnade. Gick dit och kände någonstans att de här människorna är på en annan nivå. Jag är inte som dom. Jag är ju en vanlig kille. Visst lite minnesluckor och elakheter mot de jag älskar här och där men vad fan de här är ju vrak.

Jag slutade gå på möten. Jag klarade ju att vara nykter. Det roliga var att även om jag var nykter så började mina gamla tankebanor kort efter att jag körde mitt eget race. Och det var jag fram tills midsommar 2010. Då tänkte jag äh vad fan. Några folköl kan ju inte skada. Det kommer inte bli som förr. Det blev det inte heller, till en början. Men efter ett tag så började gränserna att flyttas. Folköl blev starköl, 6 öl blev 10. Det blev shots och minnesluckor. Det blev allvarliga diskusioner med min fästmö. Jag lovade att ta det lugnt så många ggr. Och misslyckades ofta. Men ändå , alkoholist var jag inte. Det tyckte jag själv och många andra. Nej nej. Lite problem bara.
Jag hade vita månader. Varannan vatten. Dricka långsamt. Äta mycket innan. Och jag ska säga det att ibland "lyckades" jag. Ibland spårade jag inte ur. Men hela jag var till stora delar någon annan än den jag känner.
Nu har jag barn . En liten tjej. I förra veckan spårade det ur fullständigt. Vill inte gå in på detaljer av respekt för min familj och ingen har kommit till fysisk skada. Men det jag gjorde mot min älskade fästmö är bortom alla gränser. Jag bröt ihop. Hon bröt ihop. Nu var det dags. Och inte egentligen för min fästmös eller dotters slull även om de självklart är de viktigaste i mitt liv utan för min. Nu är det nog. En dag i taget ska jag klara det. Och jag vet att jag är så totalt jävla maktlös. Hela mitt mönster måste brytas. Det gäller inte bara när jag är full/bakis utan hela tiden. Så jag ger mig. Hands up. Är helt hjälplös. Ge mig kraft!

Så tråkigt att läsa, men det är nog mycket klokt att inte ta till flaskan. Det är jobbiga könslor dom dyker upp när nån går bort och särskilt nån som är ung. Man får förbereda sig på att leva med sorgen helt enkelt. Sorgen, vreden och saknaden. Tycker att könslorna kommer tillbaka med jämna mellanrum. All styrka till dig!

Gunda

Läser om ditt strävande Startandw, med både det ena och andra så nu systers bortgång, ibland händer det mycket kring en. Du är stark och ger hopp åt dem som läser, ja mig. Jag har våndats över att jag ska åka en båtresa på tisdag nästa vecka. Jag vet att det kommer att vara en hel del a på båten, jag har haft ångest, tänkt att ja men jag kan ju bara dela en flaska vin till maten med mannen min. Så har tankarna kommit hur ska jag klara det, jag vet ju att jag vill ha mer.
Nu när jag läst dina rader så känner jag att, varför ska jag dricka, jag har säkert roligt i alla fall utan drickat, jag kan dansa lyssna på härlig musik och njuta av tillvaron.
Tack för att jag fick ta del av det.
Jag tar en dag i taget.

Startanew

Att du känner hopp. Det ska du. Du är här och läser. Du skriver. Inget blir bättre av alkohol om man är en som inte kan hantera den. Man får bara ge upp och inse fakta. Hur klyschigt det än låter: livet innehåller så mycket mer

Startanew

Begravdes idag. Psyket har verkligen satts på prov. Visst det var fint och värdigt men att hon skulle behöva lämna 29 år gammal känns sjukt.
Påväg hem därifrån kände jag : jag behöver verkligen ett par öl. Jag är värd det. Vill försvinna från verkligheten ett tag. Som tur var hade jag inte möjlighet till det. Nu ligger jag här hemma framför tvn. Min fru är höggravid och min lilla dotter sover. Vad fan ska jag med öl till? Bli full o få luckor o vakna med mer ångest? Nej tack. Det fick bli godis o glass. Imorgon blir det träning. Jag vill återigen uppleva 24 nyktra timmar.

Startanew

Närmar mig halvåret nykter. Det känns bra. Just nu känns alkohol avlägset. Men jag vet att suget kan komma närsom. Fokuserar jag på träning och egen utveckling så minimerar jag risken att falla tillbaka. Kommer starta en tråd i vidare livet. Där kommer jag nog vara mer aktiv. Nu kör jag 24 nyktra timmar till

Startanew

Bra att jag inspirerar! Det e en verklig bonus! Vi e alla i samma (mer eller mindre) båt

Uturdimman

Härligt att följa ditt inlägg :) Ser helt klart en fördel med att du hela tiden påminner dig själv om alkoholens negativa effekter och nykterhetens positiva. Jag gör likadant. Varit nykter i snart 16 månader och jag vill aldrig tillbaka till det onyktra livet!!! Känner igen mig i träningen också..det hjälper verkligen att lägga fokus på någonting annat som man tycker om. Blir inspirerad av din historia och jag önskar dig lycka till i fortsättningen. Tror helt klart det kommer gå bra :)

Gunda

Läser din tråd igen. Mycket har du varit med om och ändå klarar du dig, en verklig förebild är du.
Hejar på dig och gläds verkligen med dig.
kram

Startanew

Detta är verkliget ett sunt och bra ställe! Långt ifrån nättroll, hat och facebookskryt. Alla kan vi hjälpa varandra !!