Nu har jag varit helt alkoholfri sedan söndag förra veckan. Dvs nio dagar spiknykter!

Ångesten kommer och går hela tiden. Men så kommer det nog vara ett bra tag framöver. Eventuellt har jag en anmälan emot mig för "misshandel" (inte kan väl lilla jag slå någon på riktigt?) men det vill jag inte tänka på. Jag väljer att blicka framåt!

I skrivande stund är jag på väg mot en god vän i huvudstaden. Vi ska ha ett par lugna dagar och bara ro om varandra. Skönt att slippa undan min egen vardag lite. Lättare att inte dricka då också. Jag har uttryckligen sagt att jag har nolltolerans och inte får dricka en endaste droppe. Så hon letar efter roliga nyktra aktiviteter att hitta på. Några ideer?

Älskar att läsa alla era historier och det känns skönt att försöka skriva av sig lite själv också. Det blir ofta spontana inlägg och kanske inte så välplanerade, men det är väl också tanken- att man får skriva ner sina känslor och dela med sig? Vissa dagar mår man bättre och andra sämre. Tillsammans är vi starkare.

Karin01

Grattis till dina nio dagar!
Jag har nog mest restaurang eller cafétips, men annars är ju Fotografiska mysigt?
Aj då med misshandeln. Minns du vad som hände? Jag blev anmäld för våld mot tjänsteman en gång när jag blev omhändertagen. De hävdade att jag slagit tre poliser. Jag ställde en motfråga om hur det kom sig att jag som väger 55 kg inte låg ned på marken efter första polisen i sådana fall och då blev deras chef väldigt tyst. Jag klarade mig alltså undan den även om jag höll på att skämmas ihjäl över vad jag nu egentligen gjort.

beccabus

Jag minns inte mycket alls.. Ena sekunden var jag inne och dansade i baren och nästa står jag utanför och pratar med polisen som dragit mig åt sidan. Vet inte vad jag sa eller vad jag gjorde. Men har nog ställt mig liknande frågor sen dess- om jag nu slog en vakt och polisen tillkallades, borde dom inte tagit in mig till stationen då? Om det gjordes en anmälan så låter dom väl inte mig springa vidare till nästa ställe?

Det är så himla svårt att övertala mig själv hela tiden att inte dricka. Att ha en "ursäkt" att inte dricka. Nu blev det ett glas igår till middagen ändå fast att jag bestämt mig för att hålla min strikta alkoholfria approach. Bara för att jag är vän med hovmästarinnan så kunde jag inte med att säga nej när hon ville bjuda på ett glas bubbel innan maten. Så nu får jag börja räkna om. Men det är bara att ta nya tag. Jag har ingen ångest över gårdagen utan hade bara roligt. Vilket är ett plus- men gör det små mycket svårare att tacka nej nästa gång det bjuds på drinkar och kalas. Det är verkligen en kamp att hålla sig stark och nykter. Även fast det borde vara så lätt. "Det är bara att sluta dricka".. Det är så mycket mer än bara det.

Fotografiska låter supermysigt verkligen. Idag ska vi laga mat och kolla på så många Johan Falk- filmer vi bara kan innan vi somnar. Också mysigt!

beccabus

Jag drack i fredags. Och kunde inte hålla mig borta i lördags då jag helt enkelt inte brydde mig för ångesten efter fredagen.

Men om man bortser från denna helgen har det gått bra. Jag har jobbat och gjort massa extrauppgifter för att ligga lite på plussidan! Jag har gått till och från jobbet i mina serviskläder för att stoppa mig själv lite. Vilket funkat bra. Jag tog en öl en av dagarna på jobbet efter stängning men gick direkt hem och så testade jag av ett av vinerna en annan dag (det var bara en sip eller två för att testa av det, men sjukt ovärt).
Jag sov rätt så dåligt så har inte tränat så mycket, men har tagit ett par promenader, tänt ett par ljus i kyrkan och solat. Så jag är rätt nöjd fram tills helgen som var nu.

Jag vet inte vad som flög i mig i fredags, varför jag skulle ut och dricka.. Det måste varit något under kvällen som fick mig att vända i dörren och gå ut. Kanske något jag inte ens tänkte på? Och i lördags, det är helt oacceptabelt. Jag skickade massa konstiga sms jag har lite ångest över men det tänker jag bara skaka av mig. Om jag ska ha någon chans att klara mig nu måste jag ta nya tag.

Karin01

Att skaka av dig dem. Du är ju här och du vill ha en förändring och du har styrkan att kliva upp igen efter en helg som inte blev som du hade tänkt.
Vad ska du göra kommande helg?

beccabus

Jag är ledig torsdag, fredag och jobbar lördag, söndag.

Jag är lite orolig inför torsdag, fredag. Känns jobbigast när jag är ledig dagen efter.. Men jag tror jag att jag blev motiverad nog av denna helgens bravader att faktiskt stanna hemma. Jag klarar inte av ett enda pinsamt sms till alltså... Igår gick jag på bio. Det kanske jag kan göra igen, se en annan film. Eller så kan jag fixa och städa lägenheten. Vara duktig och tvätta.. Tråkigt men välbehövligt.

Det är så frustrerande att behöva känna oro inför sitt drickande.. Jag förstår varför men jag förstår inte varför!!

Unicorn

Jag håller med, man kan inte va för hård mot sig i alla lägen utan försöka glömma de och sikta framåt! Så länge man fortsätter kämp för att bli sitt bästa jag måste man ju komma dit tillslut? Jag vill tro de iaf. Jag är precis likadan, kan vänta på en femöring från att ha hemmakväll till att ta taxi till en fest.
Jaaa det känns väldigt trist att se hela helgen gå förbi utan alkohol, men de är väl priset man måste betala..?! Bättre iaf än att vakna med en ångest som tar en v att beta av.