Tack för ett fantastiskt forum..
Lever med min sambo sedan 12år..men senaste åren har alkoholen blivit mer påtaglig ffa på helgerna..
Det börjas med den obligatoriska fredagsölen som han kallar den..sen blir det kanske en eller två öl till innan vinet öppnas..då kan det bli iaf en flaska ibland två..förr kom även whiskyn in efter det..
Detta ledde till att han blev aggressiv i sömnen, inte visste vad han gjorde och vid ett tillfälle blev jag riktigt rädd då han kastade sängborden i sängen så det nästan träffade mig..
Jag tog då upp detta efter ett par dagar och han hade ingen aning om vad som hänt.. Han blev väldigt skamsen och jag jag bad honom att inte dricka whiskey när jag är hemma eller då jag sover hemma..när jag eller han är borta eller om jag jobbar natt, varsågod..men inte då jag ska vara i samma hus..
Vi kom överens om detta men efter nån månad eller två inser jag att det minskat i flaskorna (har gjort markeringar) och jag har då inte varit iväg mer än jobbat kväll h kommer hem runt 22..
Kom på honom en kväll då han satt med en whiskey framför hockeyn när jag kom ner från trappen efter kollat på tv på övervåningen och påpekade detta...jaha får man inte ens ta sig ett glas när man vill, har ju inte ens hunnit börja tagit en klunk ens, men ja häll ut den då..uppenbarligen en öm punkt...jag sa att vi hade ju kommit överens då jag inte känner mig trygg men om HAN anser att han fixar det så blev mitt svar..la dock till att om det händer igen att han blir aggressiv så vet jag inte vad jag gör, då finns jag inte kvar..
Han dricker ff för mkt enl mig på helgerna..fredag lördag och ev ngt mindre på söndag..men ett par öl och sen vin..jag vet att det slinker ner ett å annat whiskeyglas också när jag inte ser men än så länge har inget hänt..
Dock måste jag ta upp detta då jag inte tycker detta är ok..ffa då jag känner mig otrygg..
Han kommer å lägger sig och luktar nästan gammfyllo..en sötaktig andedräkt som gör att jag bara vill vända mig om..vet inte om detta är vanligt och ett tydligt tecken på beroende...
Men hur gör man..vi funderar på barn framöver men inte en chans så länge han dricker...
Han verkar inte tycka att han har problem..även om han nu lämnat en tom flaska whiskey i sinkartongförpackning i skåpet istället för att kasta den...

Vad göra? Känns som man bara väntar på nästa utbrott och vid minsta tecken åker allt ut!

AliceAlice

När har man fått nog kontra att ni funderat på att skaffa barn. Hur ser du själv på situationen, vilka val är möjliga, både ur din och hans synvinkel? Hur mår du? har du någon att tala med om hur du har det hemma, för mellan raderna kan jag läsa att du känner viss oro/stress. Socialtjänsten har ofta stöd för anhöriga även vissa av organisationerna. Släpp kontrollen, vinn frihet! Av Carina Bång är en läsvärd bok, lätt att ta till sig, för det du utsätts för är inte ok om du inte själv tycker det! / Kram Alice

Kvinna 50

Min gräns var nådd efter 28 år. På slutet sov jag inte i vår säng. Vårt sovrum stank alltid gammfylla, snus var kletat på sidan av madrassen och sängkläderna var jämt i en röra. För typ 15 år sedan hände det också att han pissade ner sig i sängen. Minns en natt när han klev upp och ställde sig i hörnet i sovrummet och började gräva i kalsongerna och tänkte kissa. Jag kommer aldrig att tillåta mitt underbara sovrum att förvandlas till en stinkande fyllekvart igen.
Tänk dig för. Hur många år av ditt liv kan du satsa på honom?