Idag har jag tagit ett riktigt beslut efter att 2 gången vakna på akuten och betett mig som ett rent vidrigt svin rent sagt mot mina kära. med både slagsmål och ord.

Har jag bestämt mig att sluta dricka alkohol. Jag fixar inte det och får bara sån ångest och har ihjäl mig själv och andra. Trodde min alkohol hets skulle ge signär man blev lite äldre (är 26) men fortfarande dricker jag 2fl vin som om de vore vatten och bränner alla broar jag har.

Dricker (drack) gärna till vardags efter jobbet men då endast 2-3 glas men ringde runt till alla jag känner (som förmodligen hör att jag var lite berusad) och ville prata om himmel å jord. (lever ensam) känner mig skit patetisk. Har inte så många att prata med så det var väl ett sätt antar jag att få ventilera vardagen? vad vet jag..

Jag måste lära mig att bli nykter och inte gå in i en depression samtidigt. hur gör man?? Finns de andra i min ålder som också inte kan hantera alkohol? liknande erfarenheter? Som flippar ur och blir helt personlighetsförändrad? Vet inte riktigt vad jag vill få ut av denna tråd mer än att var skönt att skriva av sig lite.

Jag saknar den riktiga JAG. vill inte vara ett fyllo.

Li-Lo

Du kan skriva vad du vill i ämnesraden ditt nick syns per automatik. Fint att ha dig här!

Li-Lo
Alkoholhjälpen

Ettnamn

Bra, man måste börja nånstans! Första gången jag började med antabus var genom vårdcentralen. Det varade bara 3 veckor. Sen har det varit flera gånger hit o dit fast mer än ett år senare, och genom en beroendemottagning istället. Men de längsta gångerna har varit 2 omgångar där jag varit ifrån alkoholen i 3 månader. Och under den tiden gick jag 2 gånger i veckan till en beroende mottagning och hade motiverandesamtal med en psykolog samt åt antabus. Det funkade bra just då, men när jag började må bra igen efter 3 månader och började känna att jag hade lärt mig nu så ville jag pröva att dricka igen. Och så vart det på första sidan igen.
Jag har inte lyckats hitta mitt sätt än att komma på andra tankar när jag blir sugen. Målar, ritar, spelar musik osv så har många hobbys, men det har inte fungerat änsålänge för mig.
Hört att flera tycker träning är ett bra sätt att göra annat. Får försöka hitta det som passar en själv bra!
Jag känner igen mig med hur du tänker! Känner mig så mycket mer obekväm i stora sällskap utan alkohol, känns som jag äntligen kan få slappna av när jag fått i mig lite dricka.
Fast det betyder inte att du saknar kunskap eller är dum! Man kan aldrig lära sig saker utan erfarenheter, och jag tycker verkligen du skriver fina ord.

Jag brukar tänka att det inte är svårt att sluta dricka, det är att hålla sig nykter som är.
Kram!

Unicorn

Att måla och upptäcka nya sidor och fokusera helt och hållet på något tror jag är jättebra för att hålla sig från A. Om man inte tränar så är ju de verkligen något som är kanon också. Springa tills man är helt slut eller köra pass på gym eller yoga är något som passar för mig. Dock är ju detta inget som tar fokus från kvällarna på helgerna. Skulle också behöva något kreativt, som måla :).
Jag ska gymnastikkurs, något jag jag gjort tidigare och saknat.
Så fick man en flaska rödvin för en god gärning nyss, "suck" den får jag ställa undan.
Kämpa på trots all negativ du hört under dagen, om du håller dig nykter är de sista gången. Kram

pippis

Tack unicorn för dina ord.
Blir så rörd till tårar att de finns så många som är så snälla och stöttar. Har aldrig haft så här nära till tårar innan. Är de för att de är så mäktigt eller att man faktiskt släpper fram alla känslor denna gång istället för att öppna en flarra? Fatta vad jag gömt under alla dessa år....häll ut flaskan eller ge bort den...kram

pippis

Hejsan! Hur mår ni idag? Jag är inne på min 3:e drogfria dag (från A och nikotin) känns superbra.
Är så himla sugen på vatten hela tiden, why? Gick ner till affären och köpte två små haribo påsar som e sååå gott. Och en alkoholfri glögg om jag skulle saknar att sippa på något mot helgen. vilket jag inte hoppas eller tror. men då bättre att köpa en sådan på ica än något annat förmodar jag.

Att köpa två sm haribo påsar och alkoholfri glögg (som jag ej ska dricka idag) är så stort för mig. Annars brukar min kväll vara fylld av cigaretter, och när jag rökt klart stoppar jag in en snus, dricka minst 3*33cl coca cola, lite chips, nån glass. och då är jag 170 cm lång och väger 63 så inte överviktigt men guuuud så min stackars kropp måste må vanligtvis. fy.

Berätta om era framsteg, eller bakåtsteg?

Svartvit

Utan alkohol. Nikotinet håller jag dock kvar vid just nu, ska sluta men försöker ta lite i taget. Försöker gå ner i vikt också så har låtit bli läsk, snacks och godis. Man mår ju så mycket bättre!

pippis

Ja man mår ju sååå mycket bättre. Man känner sig lättare och klarare! Hejja dig!! Godnatt

beccabus

Känns skönt att vi har varandra!! Hur gick det på sjukhuset?

Det värsta jag vet är att höra vad jag gjort dagen efter. Jag hatar det. När min kusin berättade för mig att jag skrikit till min syster att jag inte älskade henne var bland det värsta jag varit med om. Jag ville inte leva längre. Mina systrar är mitt allt och jag kan för allt i världen inte förstå varför jag skulle sagt något så fruktansvärt. Jag har inte kunnat prata med min mamma på tre veckor nu. Jag kan bara inte. Jag mår så dåligt över att jag ringde mitt i natten och skrek och gapa och sa Gud vet vad. Jag är så arg på A. Det är inte jag?! Och att jag druckit mer efter den flippen är helt ofattbart. Hur kan A ha så stor inverkan på mitt liv? Hur kan den få bestämma, styra och ställa över mig? Frustration och ilska är det första jag känner, sedan förvirring och skam.

Jag önskar att alla kunde förstå att man blir en annan människa. Att din familj, min familj inte ska vara så hårda för att det var inte vi som agerade, utan A. Man vill bara sjunka genom jorden. Jag finns alltid där för alla runtomkring mig, utan att döma, varför är det inte likadant tillbaka? Så känns det. Jag har börjat känna mig likgiltig på sista tiden. Som att ingenting spelar någon roll längre. Försöker vara nyttig och köpa juice och superfrukter, träna och se livet från den ljusa sidan men det känns som att jag gett hoppet lite för lösa tyglar för att kunna ta tillbaka kontrollen.

Jag har ingen i min närhet som jag verkligen kan prata med. Psykologen tänkte jag gå tillbaka till men sedan jag missade tiden vet jag inte om jag vill eller vågar mer. Vill inte gräva för djupt för jag är rädd att jag tappar mig själv helt. Har varit med om så mycket sjuka grejer, falska vänner och våldsamma pojkvänner att jag inte kan ta mer längre. Inte konstig jag flippar över när jag dricker. Jag bär på så mycket instängd ilska och sorg att jag inte kan hantera det, och när jag släpper kontrollen över mig själv (som med A) så hittar allt upp till ytan. Och man vet aldrig hur jag reagerar. Jag kan vara tre helt olika personer på en kväll.

Gud vad skönt att få skriva ner lite mer skit.

pippis

Hej beccabus, ååå känner mig igen såååå vad du skriver. Om ändå alla kunde FÖRSTÅ att man blir en helt annan och inte förstår själv vad man håller påmed. Och det där med att man alltid finns för ala och sen när man själv VERKLIGEN behöver hjälp och stöd (pratar av egen erfarenhet av min syskon) då försvinner dom?? jag blir så ledsen för det. Kanske för att dom tycker man är sån idiot förmodligen. Men det spelar väl ingen roll? vi är ju familj och man måste ju hjälpa =(( men jag tror att många som aldrig haft ett beroende av tunga droger som alkohol mm förstår inte riktigt..dom tycker mest det är bara att "sluta". och dömer alldeles för HÅRT. Det har iallfall jag lärt mig utav detta , jag ska aldriiiiig döma någon. ALDRIG!!!!

Jag förstår precis den känslan när man skäms över allt man gjort och förstår inte för hela världen hur man kunde göra något sånt. Jag slog liksom min lillebror i magen? vad är man för psyko egentligen ? Jag måste verkligen lägga den där skiten bakom mig. mina familj skulle aldrig förlåta mig igen efter något sånt här om jag dricker igen.

men beccabus, prova att prata med dom, du kommer säkert sjunka igenom jorden igen om man får höra allt eller bli påmind. men det är rätt skönt att lägga alla korten på bordet för då kan de fan inte bli värre sen. eller om du inte ivll prata med dom, prata med en terapeut! hur du kan komma över och förlåta dig själv. det går inte att gömma sig i all evighet ( tro mig jag är expert på att ducka och gömma mig). Det låter ju som att du behöver släppa ut en massa, ( det behöver jag med) fick en tid hos en terapeut om 2 (!!!!!) månader? så avbokade den. tyckte det var alldeles för lång tid fram...

För tar du inte itu med din familj och lever så ensamt kommer du kanske bara bygga på ÄNNU mer i din ryggsäck tills den blir alldeles överfull. Ensam är inte stark. Man behöver hjälp att bära många gånger. Åh vad jag önskar att jag kunde få krama om dig och hjälpa dig. Glöm inte bort alla dina fina sidor hos dig själv. Allt du kan bli. vi är så unga att vi har tid att ändra på oss!! tänk på de som är 20 år äldre? de har de nog ännu tuffare. MEN hjälp dig nu innan det blir ett ännu större problem :( tänker på dig mycket och du har en vän här!!

Unicorn

Vi vill ju se dig lyckas här :). Alla vill bli kvitt ett sitt beroende eller lära sig hantera alkohol.
Jag tror att egentligen så är det de känslomässiga personerna som lätt hamnar i alkoholproblem. Det är så himla skönt att ta några glas och bara glömma vardagen!
Jag ska försöka ha den kvar som ett prov, att hålla mig ifrån den ;). Men jag gillar inte att ha alkohol hemma egentligen om jag inte vet att jag ska dricka.
Kram

Karin01

Tack själv för att du är så öppen och modig plus omtänksam gällande att be andra berätta. Du verkar vara en toppentjej.
Ska vi pakta om att vakna fylleångestfria på måndag? :)

pippis

Tack Karin vad glag jag blir! :D jag har inge alkohol hemma och har inga planer att gå på systemet heller idag. dessutom drar jag till sthlm imorgon för att gå på macbeth och sen kör jag hem på söndag. så jag kommer inte dricka alls och känns inget sug för det heller! middag efter teatern kommer att ske men har redan informerat mitt sällskap (min bästa vän) att jag kommer att avstå alkohol för att det inte gör mig gott. hon var helt okej med det! Jag är så beslutsam nu att hitta nya vägar och sätt att njuta och lyxa och belöna att jag inte ens saknar alkohol. Det enda jag minns e vad den gör med mig. Och skulle jag hinka alkohol igen och min familj fick reda på detta skulle de förmodligen aldrig mer prata med mig. eller skicka mig på rehab bredvid lindsey L.

Jag har haft relationer jag tagit upp denna vecka. Relationer som jag inte pratat med på evigheter. som jag vet innerst inne varit arga på mig pga A. 10 kilo lättare efter att de förlåtit mig och nu skriver som vanligt till mig. Människor förstår oftast mer än vad man tror och de flesta förlåter faktiskt. Det är inte många som sparkar på en som kommer krypandes på knän..... Så mitt tips till alla som går med ångest. RENSA LUFTEN hur tufft det än är. Jag har fått många smällar i ansiktet men det är sååå värt de när de är över. Jag ska bli den jag vill vara. Den starka unga tjej med världen framför ens fötter! sen ska jag vara beredd den dagen jag blir sugen på alkohol. och jag vill inte säga dem orden att jag skall "bli nykterist" även om jag vill det idag så känns det himla läskigt att aldrig mer ska ta ett glas vin. time will tell.

Jag paktar gärna med dig Karin01! En vit Helg var evigheter sedan!
Inne på drogfria dag: 5 just nu.

Hörs på måndag! Eller skriv annars här hur din helg ser ut, eller om du blir sugen. släng allt du har i skåpen hemma!

kramkram