Nu är jag så trött på att ständigt behöva ordna upp alla missöden efter mina regelbundna rejäla fyllor.

I Måndags skulle jag och en kompis ses på stan och käka lite och ta nån öl. Efter ett par timmar så föreslog min kompis att vi skulle åka hem. Efter att vi sagt hejdå till varandra så smet jag in på en annan pub bara för att ta en sista öl. Det blev långt ifrån den sista ölen den kvällen........ vaknade kl 13 på Tisdagen liggandes på golvet hemma. Utan mobil, plånbok och min guldring. Blev så ledsen och förbannad så jag tog en återställare och det hjälpte för stunden. Nu idag har jag inte druckit något. Sitter och skakar lite nu framför datorn.

Liknande händelser har dom senaste åren hänt hela tiden regelbundet. Förra året blev jag stoppad för rattfylla och blev av med mitt körkort. Kommer få tillbaka det nu i vår.

Nu är jag beredd att ändra mitt beteende. Har insett att jag är på gränsen till att gå ner mig fullständigt om jag inte ändrar på mig nu. Detta är nog sista chansen. Är bara 23 år gammal med ett starkt beroende. Har tom fått röda utslag i ansiktet.

Hej och välkommen.

Det är massa som skriver härinne som är väldigt unga.
Vilket är bra. Jag önskar att jag hade fattat när jag var 23,
kunnat ordna upp allt redan då. Fan vad mitt liv hade sett
annorlunda ut idag om jag hade stoppat i tid.

Nu kan jag inte skruva tillbaks tiden utan bara klappa dig
på axeln och säga till dig att - var glad att du tar hjälp nu
och inte om 30 år. Du har ju kommit till en bra insikt
och det är ju att alkoholen tar för stor plats i ditt liv.

Aldrig för sent att ta hjälp men ju tidigare desto bättre.

Varmt välkommen.

Hej Filip
Hoppas den värsta ångesten klingat av. Du är säkert en av de många som läkarna benämner Typ2 alkoholister. Trots att jag är gammal nu räknar jag mig dit. Vi var fast från första supen. Googla gärna på TYP2 alkoholismen och kolla själv om du tycker jag har rätt.

Det jag råder dig till är att ta all hjälp du kan få. Alkoholism är en sjukdom och för sådana som du och jag är den livshotande. Hjälp finns att få på det här forumet, på AA (rekommenderar jag starkt), Länkarna. Kommunens alkoholrådgivning, alkoholmottagningar-beroendekliniker, IOGT-NTO, mfl

Du måste försöka se dig själv som sjuk. Alkoholism är klassad som en sjukdom och av vad du beskriver tror jag du har den. Jag känner alltför väl igen mig själv

vänligen
Ikaros

En hand

Filip. Det är absolut en jobbig situation du befinner dig i. Du är uppenbarligen en skarp ung man, de insikterna du redan har fått, tar många en hel livstid. En del når inte dit alls.

Nu är alkoholen ett stort problem, det inser du ju själv, men nästa steg att är att se dig omkring efter hjälp. Alkoholism är oerhört jobbigt att hantera själv. Ta råden från inläggen ovan. Men inse också att du har redan kommit längre än halvvägs bara genom att vara så förnuftig som du är!

/En hand