Jag har ett problem med alkohol, som har växt de senaste åren. Jag dricker inte på vardagar men på helger älska jag att dricka vin. Inte en helg har jag varit vit.

Problemet uppstår på fester då jag inte har en gräns utan blir alltid för full. Detta är väldigt tråkigt då jag ständigt gör bort mig inför allt och alla. Detta har resulterat i att ja nästan alltid är hemma på helgerna och säger nej till fester för att inte vakna upp med ångest dagen efter. Imprincip alla har sett mig kanonfull och jag mår jättedåligt över detta.
Det finns tillfällen när man inte kan säga att man är sjuk utan måste följa med på fest. Min sambo tycker ju detta är väldigt jobbigt och ja tror att han kanske lämnar mig om ja fortsätter. Jag skulle inte klara av det, han är min livs kärlek. Men varför ska de då vara så svårt att vara nykter? Varje v tänker jag att ja ska ha en vit helg, men när fredagen närmar sig går jag alltid till bolaget och köper vin.
På jobbet är de AW varje fredag och alla i min krets älskar att festa och dricka alkohol, men dom kan hantera det. Hur ska ja klara av att varje nykter när alla andra dricker?

Summan av kardemumman är att jag måste sluta, jag vill inte att anledningen ska vara för att min sambo vill lämna mig utan jag måste gör det nu! Min sambo ser ingen framtid med barn om jag fortsätter såhär, vilket är väldigt sårande för mig.

Jag tror att mitt problem kommer ifrån att jag började dricka tidigt och att alkolism finns i släkten. Samt att jag är en känsloperson som funderar för mycket. Just därför tycker jag de är så skönt att dricka vin för att koppla bort alla känslor. Finns det något annat man kan göra för att koppla bort de? Förutom träna.
I tonåren hade jag problem med ätstörningar och tränade för mycket, allt de där är ett minne blott nu men jag tog mig igenom det. Därför tycker jag att jag borde klara av mitt alkoholproblem också. Men på något sätt känns det svårare? Att man ska hamna i livets alla fällor....
Jag har bestämt mig för att gå och prata med en psykolog för att ventilera av mig allt som jag har sparat på. Jag har också för 1000 ggn sagt till min sambo att jag inte ska dricka mera, han tror mig förstås inte men jag måste fortsätta försöka bli en bättre människa.
Jag är superkinkig med mat och äter långsamt, men alkoholen är de tvärt om, jag dricker allt och fort. Det är sjukligt och jag måste sluta nu!

Hej
Du frågade om hur mina alkoholproblem ser ut. Du kan läsa om dem under min tråd "Dipsomania eller periodsupare". Under "dricker jag för mycket"
Hedrad av ditt intresse
vänligen
Ikaros

Karin01

Hur mår du?

På fredag har jag en AW på ett hotell. Vi är bara två personer och det kommer nog mest bli att vi sitter och pratar. Hon var dock med i fredags vilket gör det väldigt ångestladdat också.

Unicorn

Förutom att jag sagt upp mig etc och allt är lite upp och ned så är det bra.
Igår var jag och en kompis på en modegala, det var trevligt och det blev 2 glas rödvin till det hela :).
Har däremot ångest inför fredagens julfest..! Jag får absolut inte göra några snedsteg och bli för full, konsekvenserna av detta skulle va förödande. Min sambo är orolig och jag vill inte göra honom besviken då de gått bra den senare tiden.
Hela helgen skulle bli förstörd då jag ska få besök på lörd morgon och min sambo skulle inte ha ngt förtroende för mig inför kommande nyårsfest. Det är lite vinna eller försvinna känner jag. Jag har lovat att vara hemma till 12 så de måste jag hålla nu.
Hur är de med dig? :)
Har dom på jobbet påpekat ngt från förra helgen? Ok nya prövningar på fredag för dig, så länge du dricker försiktigt med eftertanke så kommer det gå bra! Sen kan ni säkert skratta åt de hela förra helgen.

Karin01

Kul med galan och att det gick så bra!

Har du någon plan för fredagen förutom tiden du tänkt gå hem? Det är ju så jäkla lätt att bara fylla på glaset medan kvällen går.
Det kommer dock gå bra så länge du har en plan :)

En tjej på jobbet frågade om jag fått hennes sms. Jag blev peppad att vara ärlig av en kollega som jag berättat om mina problem för, så jag skrev tillbaka att jag faktiskt inte vågat höras eftersom jag skämdes för mycket och behövde lite tid att bli starkare. Hon svarade "okej, jag tror att du tror att du 'skämt ut dig' inför alla men så var det inte, jag var med dig hela kvällen".
Ska jag vara ärlig så längtar jag till julledigheten då jag ska vara hos mina föräldrar i en vecka. Det känns som säker mark och det ska bli skönt att slippa oroa sig för att ett snedsteg är nära.

Unicorn

Min plan är att dricka varsamt och försiktigt och inte bli berusad. Håller mig till rödvin då det är lättare att dricka med måtta tkr jag. Det är ju inte kul att va fullast på festen... Som sagt lite vinna och försvinna, om jag lyckas med detta tkr jag att jag har utvecklats med mitt alkoholintag så de vore en seger för mig :).
Vad skönt, det är alltid bättre att ta kontakt även om det känns tungt. Jättebra gjort av dig att agera och svara tillbaka!
Jag har även ett "flyktbeteende" där jag försöker undvika alla jobbiga situationer, vilket leder till att man sårar människor och går miste om möjligheter. Detta är verkligen något jag försöker jobba med men tror detta är kommer ifrån min uppväxt. Igenkänning?

Karin01

Stark igenkänning! Vi får grotta vidare i den frågan till veckan.

Hoppas att du får en härlig och glad julfest nu. Skickar peppande tankar och finns här när du vill uppdatera om läget.

Unicorn

Gårdagens julfest var helst magisk och jag har nu för första ggn sedan jag börjat dricka gjort framsteg med mitt alkoholintag! Trodde att de skulle gå åt skogen då jag inte hade sovit tillräckligt mm. Meeen jag drack lugnt och försiktigt hela kvällen! Höll mig till rödvin, då jag tkr de är bra att dricka på fest för man kan inte "häva" i sig de på samma sätt som med vitt och bubbel. Vitt vin kan jag dricka så snabbt så rödvinet fick hänga med hela kvällen.
Sambon hade såklart oroat sig och trodde jag skulle komma hem som ett vrak, men har var jätteglad och stolt när han såg en tjej som hade koll på läget :).
Såååå nöjd över detta, tack vare denna sidan har jag börjat få rätsida på mig själv!

Hur var din gårdag? :)

Karin01

Så kul att läsa in uppdatering, blir riktigt glad för din skull :)
Ska du fira på något sätt? :)

Jag stannade hemma igår. Drack en flaska vin. Visserligen en onödig mängd kanske, men jag började smutta på vin när jag lagade middag och sen myste jag bara runt här hemma i pyjamas och kollade serier långt inpå natten medan jag fortsatte dricka vin. Känner ingen ångest trots att många kanske skulle anmärka på just mängden.

Unicorn

Bara tanken av att jag gjort framsteg gjorde mig lycklig så de räckte som firande :).
Har haft besök hela helgen så har inte hunnit uppdatera mig här.
Nu är de måndag igen och nya möjligheter att utvecklas! Denna v ska jag på avtacknings AW på ons men sen ser jg fram emot en lugn helg, ska vara hundvakt och landa lite i allt det här. Utmaningen efter det blir nyårsfest, men det är ju ett tag kvar tills dess.
Jag är likadan, kan också dricka en flaska själv utan ngn speciell anledning och inte må dåligt över det. Det kommer säkert inträffa på fre när jag ska vara ensam hemma, ser fram emot det efter mkt utmaningar det sista. Tycker inte du ska ha dåligt samvete över det om du har kontroll och inte dricker till vardags :).

Hur ser din v ut nu då? Julfest mm? Kanske har du laddat batterierna med en hemma helg? :)

Karin01

Måste säga igen att jag är så glad över att din helg blev så lyckad :)

Dejt (drink) ikväll, AW imorgon, julfest på fredag och inflyttningsfest på lördag.
Prövningar, prövningar.
Försöker att inte planera redan nu, för jag slår så hårt på mig själv om det blir något misslyckande. Ska därför ta en dag i taget och har medvetet valt att inte fundera över min strategi en vecka i förväg.

Kan du inte utveckla det du nämnde här ovan om "flyktbeteende"? Det lät så intressant.

Unicorn

Oj det låter som en fullspäckad helg, vad kul! :) Låtee vettigt, man kan ju inte ge alkoholen all energi, det finns ju andra saker man måste fundera på under veckan, vilket troligen är sundast också!
Jag ska hålla tummarna för dig att du kommer ut denna helg utan snedsteg! Det är bara att dricka med förnuft och se till att va utvilad så man har sinna sinnen så skarpa som möjligt.
Jag ska visst på middag/drink kväll på lörd, så de blir prövningar denna v också. Drinkar tkr jag är lite lurigt, man kan aldrig riktigt veta hur mkt alkohol det är i?! Vin känns mer safe för mig. Försöker att aldrig dricka ngt mer sprit, de slutar nästan alltid på samma vis.
Jag har svårt att ta konfrontationer och ge dåliga besked. Detta slutar ofta i att ja lämnar besked väldigt sent och folk blir besvikna på mig ändå. Svåra situationer vill ja ofta fly ifrån och sedan hopps tiden läker det hela, detta funkar ju inte så bra i vuxen ålder då man måste stå för vad man gör. Detta är något ja jobbar med och försöker alltid göra saker som jag tkr känns rätt så ja kan stå till svars för det senare.
Jag gjorde ett personlighetstest på mitt förra jobb och där framgick de tydligt hur mkt bekräftelse jag behöver ha för att må bra, och kan gå hur långt som helst för att få den. Ligger nog lite i att jag saknar tillräckligt självförtroende i mig själv.

Unicorn

Igår hade jag en avtackningsAW med jobbet. Det började med en fördrink på ett ställe, sedan fort vi vidare mot restaurangen och där åt vi och drack vidare. Tot sett 3 glas vin och kontollerar drickande.
Det känns som jag har utvecklats och börjar få mer kontroll över detta problem, men har i baktanke att jag i botten har ett problem som inte får glömmas bort!
Ikväll blir det kväll ensam hemma, som jag längtat! Inga mer prövningar ikväll, utan först på lörd.
Trevlig helg, utan alkohol eller kontollerat intag :)

Karin01

Bra att AWn gick bra. Kan du slappna av och ha det toppen under tiden du sitter där eller hur mycket påverkar det att du måste hålla full koll?

Känner igen mig så mycket i det du skriver ovan.
Jag fungerar så att i jobb och i allt jag tycker är fel i vardagen så är jag väldigt rak och inte alls konflikträdd. Men när det handlar om mig själv och privata relationer så drar jag mig in i det längsta. Det har orsakat mycket pinsamheter då jag ibland släppt dessa bomber på fyllan istället.
Jag kan tex vara så ängslig inför något så simpelt som att avboka något att jag gör det i sista sekund, vilket såklart säkert orsakar mer irritation.

Unicorn

Jag kan slappna av och vet att jag kan hantera 3 glas. Dock känner jag om ja dricker fort att ja tappar lite kontroll, känner då att ja tappar i konversationen t ex. Jag blir aldrig roligt full om ja blir för full utan mer okontaktbar så försöker hålla mig till den mängd så jag är rolig att umgås med och hålla intressanta samtal. Så när de händer dricker jag vatten och lugnar mig med vinet.
Hur upplever du att det är att dricka 2-3 glas?
Vad Tror du att detta med att undvika personliga svårigheter beror på? Kram

Karin01

Det är lite beroende av dagsform om 2 och 3 glas känns likadana, men efter 2 känner jag mig alltid som "bäst". Glad, rolig och lättsam.

Jag tror att det handlar om dålig självkänsla i grunden. En önskan om att känna mig uppskattad och omtyckt.

Hur ser resten av 2016 ut med prövningar?
Har din sambo sagt något om din "förändring"?

Hej
Är det någon av er som försöker skära ner på drickandet och/eller bli måttlighetsdrickare som provat medicinen Naltrexon (Revia)?
Den skall minska suget man får efter ett eller två glas. Upplevelsen av alkoholen blir annorlunda.
Ikaros

Unicorn

Nej men man märker att han uppskattar det. Han är ju väldigt trött på mitt problem så vi har lite pratat sönder det, om du förstår vad jag menar.
Nästa utmaning är nyår, så skönt med en liten paus från alla utmaningar!
Vi var på middag/drink kväll i lör och jag kan tycka i efterhand att jag drack för mkt för den tillställningen. Inte att ja blev för berusad men de var lite onödigt. Jag får aldrig glömma bort mitt problem.
Vad är dina kommande prövningar? :)

Unicorn

Mitt mål är att dricka måttligt. Mina problem uppstår när jag är i festliga sammanhang, dvs inte när jag dricker hemma.
Jag tkr att det har gått bättre för mig senaste tiden så medicin hoppas jag kunna undvika. Jag är lite rädd för alla sorters tabletter faktiskt.
Men tack för tipset :)

Karin01

Vad tror du det beror på att du känner att du drack för mycket? Slappnade du av för mycket? Eller behöll du ändå kontrollen men chansade lite för mycket?

Jag var berusad i förrgår vilket jag verkligen ångrar. Mötte upp mannen jag sms:ade i helgen och tror att jag förstört all potential där. Inget värre hände dock utan jag kom hem ordentligt och hade alla saker med mig.
Nu blir det lugnt resten av året. Ska fira nyår med min familj och då det kommer finnas barn med den kvällen så är vi alla väldigt bestämda om att inte bli berusade.