Hej.
Jag är en tjej på 22 år. Jag började dricka alkohol när jag var 15 år. Ända sen dess har jag alltid haft problem med att kontrollera mängden jag dricker per kväll. Ett tag drack jag varje dag, då var jag 17 år och mådde dåligt av depression och annat. Eftersom jag insett mina problem så försöker jag tänka ordentligt på mitt drickande. Nu dricker jag en gång i veckan, jag tänker att jag bara ska ta 5 öl en kväll men när jag väl börjat så går det inte att sluta, det är omöjligt. Brukar kunna dricka en 15-20 starköl och blir sen så full så jag däckar och kommer inte ihåg något från kvällen innan när jag vaknar. Jag skakar, kräks ofta, får syn- och hörselhallucinationer och mår otroligt dåligt dagen efter. Jag vet att detta är illa och riktigt dåligt för mig och min hälsa då jag flertalet gånger både kräkts och kissat blod dagen efter. Jag vill så gärna sluta, och jag vill göra det på egen hand. Jag vet att jag kan också men jag känner mig så ensam i det hela då jag skäms något otroligt över detta och inte vill att någon ska veta. Jag mår bra som nykter och trivs med det men sen blir jag plötsligt uttråkad och längtar efter känslan att vara full. Jag känner att det är så orättvist att "alla" andra kan njuta av alkohol och ha en rolig kväll med det, medan jag ska stå utanför och vara den enda som inte dricker. Jag har som sagt dragit ner på antal tillfällen då jag dricker och mitt mål nu är att sluta helt. Finns det någon annan i samma sits? Någon som lyckats på egen hand? Känner mig helt hopplös och ensam just nu.

Du är jätteduktig :D
Återfall hör till :(
Tyvärr.
ALLA som skriver här har tagit återfall och kan vi kanske lära oss något utav det?

Känn efter hur du mår när du inte dricker.
Känn efter hur du mår när du dricker.

Den 19:de skrev du; Solen lyste in genom mitt fönster när jag vaknade. Dessutom är jag pigg och ångestfri! Jag är så himla glad att jag inte varit onykter, det hade verkligen inte varit värt det. Skönt att kunna stå emot, älskar att må såhär. Dag 13 av 55 som nykter och stolt över mig själv.

Strunta igår dagen, läs hur bra du mår när du inte dricker.
Slicka såren tills imorgon bitti sen tar du vid där du slutade i din nyktra period.

You can do it.
Vi drar dig upp ur diket.

Kram kram kram kram

Gunda

Vi alla ballanserar på en skör tråd, alla kan falla och du ska inte hata dig själv, det ger inget, klappa dig på axeln och var glad för de dagar du har varit nykter vaknat till sol och fågelkvitter. I morgon är du på banan igen.
Vi försöker bära varandra en bit i taget.
Du kan det vet du. Stor kram

Svartvit

Börjar gråta. Det betyder så mycket. Jag har berättat för andra men det är ingen som förstår. Era ord betyder så otroligt mycket, och ni har helt rätt. Jag kommer gå och lägga mig tidigt, försöka ta mig igenom de närmsta dagarna. Imorgon är en ny dag och då kommer jag vara nykter. Tre veckor är ju faktiskt något. Återigen STORT tack, det betyder så himla mycket och det värmer i hjärtat, fina ni❤️❤️

Det är MYCKET bra jobbat.
21 dagar av ny insikt
21 dagar du har vilat din kropp
21 dagar utan ångest

Det bästa med återfall är att till slut
blir man så jävla trött på dom med att man inte
pallar ta ett till. Det blir liksom inte värt det
för man vet hur skitdåligt man mår efter ...

Det jag försöker se är VAD orsakade att jag tog ett återfall just då
trötthet, rastlöshet, irritation etc och lära mig något av det.
Learn by living :)

Sov gott inatt och vakna upp till en ny fin dag.
Varje dag är en ny dag.
En ny dag att göra sina bra val.

Gunda

Det är mitt motto. Ett tag kände jag att det blev en klyscha , men det börjar bli en realitet.
Vi kan inte tro att vi är botade på 8 dagar eller 3 veckor efter ett långvarigt missbruk, ett minsbruk som vi har haft i flera år.
Så ditt återfall, är bara en fingervisning att man kanske måste kämpa ett tag till. Du har klarat 21 dagar, det är stort, sug på det, du
är duktig du är stark och du kommer att klara det.
Just som du säger MM att när det händer, är det nog viktigt att vi tänker och känner efter varför det hände.
Jag hade min A-djävul som knackade mig på axeln i går kväll, jag knackade tillbaka och jag vann.
kram

Svartvit

Vaknar idag, mår ok. Klart att ångesten inte bara är bortblåst för att man sovit, men å andra sidan ska jag väl vara tacksam att jag inte gjorde något dumt eller dåligt som jag ångrar. Det "enda" dumma var ju att jag överhuvudtaget drack, besvikelsen på mig själv är det som gett mig ångest. Så visst hade det väl kunnat vara värre, vet ju hur jag ställt till det tidigare men så är inte fallet denna gång.
Jag vet att jag sagt det flera gånger om men jag gör det igen, stödet jag fick här igår hjälpte mig verkligen. Det går inte ens att beskriva, men att människor som förstår hur det känns ger en sånt fint stöd betyder världen för mig. Jag klarade 21 dagar, 3 hela veckor. Det var jättebra och misstag händer, vi är bara människor. Jag börjar inte om från noll, kanske att antalet dagar börjar där igen men jag har klarat en hyfsat lång tid och det tar jag med mig. Jag mådde så himla bra och jag ska dit igen. Dag 2 idag, det kommer bli bra.
Vi kämpar tillsammans!

Gunda

Att du börjar vara på banan igen.
Jag läste att någon skrev tex. 21 -1 sen bara fortsätter hen och går vidare.
Jag tycker det var ett bra sätt att påminna sig om att man har ju faktiskt klarat 21 innan man föll.
Så i dag är det 23 -1 för dig. Sug på det och se dig inte som misslyckad utan som en som fixat 23 dagar.
kram vi kämpar tillsammans.

Svartvit

Du gör mig så glad. Jag är så tacksam. Du har helt rätt i det, jag är inte på dag 2, jag är på dag 23-1! Och så ska det fortsätta. Fler dagar på plussidan än minussidan så kommer det bli bra. Kram kram kram!

Svartvit

Idag känns allting bättre igen, otroligt skönt. Måste bara se till att hålla mig nykter men jag tror det kommer funka, jag vill verkligen det.
Har fått inbjudan till nyårsfest där jag vet att det dricks massor, och i det sällskapet trivs jag så där dricker jag i så fall också massor. Kommer tacka nej till det, jag tycker bara folk blir jobbiga när dom är fulla och jag är nykter. Kommer välja ett annat alternativ till nyår, vet inte ännu vad det blir men något blir det. Har aldrig riktigt förknippat nyår med alkohol så det blir inga större problem. Den enda högtiden jag känner att jag vill dricka alkohol är midsommar, när det är fint väder och ljust dygnet runt. Som tur är det lång tid kvar tills dess, nu kämpar jag för att nå mitt mål att vara nykter till nyår :)

Gunda

Härlig läsning, skönt att du mår bättre och har börjat försöka få strategier för kommande evenemang.
Tror det är viktigt att vi försöker vara förberedda på situationer där det bjuds på A, ha strategier för att klara situationen.
kram

Svartvit

Snart har det gått en månad och jag har bara druckit en gång!! Det är ju så himla bra! Känns som att jag är tillbaka på banan igen och jag har insett att alkohol bara förstör mina dagar/kvällar/nätter. Finns så mycket kul att göra när man är nykter, det är de viktigaste, att jag kan hitta på saker nykter och uppskatta de sakerna. Förut så tyckte jag allt var tråkigt och gjorde inget annat än att planera min nästa fylla, för det var ju de enda som var roligt och betydde något.
Nej, idag är jag nykter och glad! Tacksam att jag har så fina människor omkring mig och tacksam att de få personer som varit med mig under min missbruksperiod ändå finns kvar. Nu välkomnar vi en VIT december på alla möjliga sätt.
Stor kram till er alla ?

Gunda

för dig att du är på banan igen. Du låter pigg och glad i det du skriver. Ja du har snart varit nykter en hel månad det är en bedrift. Grattis och klappa dig på axeln, det är kanon.
Jag har tagit 11 dagar i dag, det känns också bra. Dagen i går hade kunnat gå käpprätt åt h..... för mig, men jag stod ut.
Kram och ha en bra dag

Svartvit

Tack Gunda, och vad duktig du är som stod emot! Vet ju hur svårt det är.. Riktigt starkt av dig!
Igår somnade jag sent så får se hur det går att orka med denna dag, men även om jag är lite trött när jag går upp idag så mår jag inte illa, jag har ingen ångest, jag skakar inte och jag är inte lika uttorkad som en öken. Känns så himla skönt verkligen. Jag vet inte om det var för att det var nyligen jag drack som jag känner att jag verkligen inte är sugen på att dricka? Jag vet ju att det brukar komma nu efter ett par veckor.. Men förut kom det efter en dag som nykter så framsteg har man ju verkligen gjort. Finns så mycket mysigt att hitta på med nära och kära såhär i juletider, tänker inte slösa bort en enda minut på den förbannade alkoholen som bara förstör! Jag hoppas att det kommer gå bra, att jag på nyår kan skriva här att jag kommit upp i 55-1, skulle vara fantastiskt. Efter det vill jag samla ännu flera dagar, får sätta upp ett nytt mål då. Måste bara komma ihåg att påminna mig själv om att jag kan INTE dricka måttligt, det slutar ALDRIG bra när jag dricker, det är ALDRIG värt det! Tiden blir så mycket bättre utan alkohol och dumma beslut!
Idag är jag inne på dag 27-1 som nykter, är glad och stolt. Jag tycker om mitt nyktra jag.
Ha en fantastisk lördag alla ni, kom ihåg att det finns stöd till 1000 här i forumet om det skulle gå fel. Kram ?

Svartvit

Det känns verkligen mycket bättre, kul att det märks! Nu när misstagen och drickandet inte upprepas lika ofta så är det lättare att gå vidare efter ett snedsteg tycker jag. Jag har ändå visat mina nära att jag kan och att jag bättrar mig, känns riktigt skönt!
Stor kram till dig också ?

Mira

Åh jag känner igen mig så mycket!!!! Jag dricker alltid för mycket när jag är ute och det har lixom blivit en inställning att jag måste bli jätte full varje gång, jag nöjer mig inte längre med en eller två öl som mina kompisar utan jag ser inte min gräns och får extremt mycket ångest. Det är därför jag vände mig hit för att få hjälp

Gunda

Härlig läsning och nu är vi på g, du 27-1 jag 13 i dag. I morgon skriver jag 2 veckor, en milstolpe till.
Vi ska vara glada och stolta över oss. Vi ska klappa oss på både kinden och axeln, vi klarar det.
Kram och ha en skön kväll.

Svartvit

Jag läste just din tråd och nu ditt svar här. Vi har exakt samma problem, så jag förstår verkligen hur du känner. Jag är idag 23 år gammal och insåg inte direkt mina problem, är så glad för din skull att du gjort det! Jag reflekterade dock redan innan jag blev medlem här över mitt drickande men aldrig tagit tag i det på riktigt innan. Tror jag varit här på forumet ca 9 månader och det är för min del en krokig väg men det går, och även om man gör misstag och tar ett återfall så måste man vara snäll mot sig själv och inte ha sånt självförakt. I min problematik så har det ofta blivit så att jag efter att ha varit nykter ett par dagar eller ett par veckor, att jag känner att nu kanske det kommer funka, för man glömmer i princip bort det dåliga och att det inte funkar. Så ha det i tankarna om det inte går helt spikrakt, du kommer hitta din väg och det är okej att göra misstag.

Svartvit

29 nyktra dagar och en onykter. Inte jättebra men ganska iaf. Livet just nu är ingen höjdare, igår var en riktig skitdag. Men det är vad det är, jag mår ändå mycket bättre än jag hade gjort om jag hade druckit.
Helgen som varit var full med aktiviteter, i lördags bjöds det på vin. Hade jag tackat ja så hade det ändå bara blivit ett glas då det var i ett sånt sammanhang men för mig är det helt onödigt med ett glas vin, då kunde jag lika gärna dricka vatten så det gjorde jag. Vardagar är som sagt inte längre några problem, helgerna kan dock vara det ibland. Helgen som kommer har jag bokat in några aktiviteter men det finns ändå tid över, tror dock inte att det blir några problem. Tycker att jag slösar så mycket tid om jag dricker, inte värt det. Nu har jag dock lärt mig att drickandet ofta lockar först efter ca 3 veckor, innan det är det inga problem. Måste vara mera "med" denna gång och komma ihåg att det inte funkar, det spårar alltid ur, jag mår dåligt och får ångest. Det går inte att dricka bara 3 glas. Omöjligt för min del, så är det bara. Hoppas att jag på nyår kan skriva 55-1, det skulle göra mig så stolt och glad!