För drygt 2 månader sedan svalde jag min stolthet och sökte hjälp akut, det var otroligt smärtsamt och satt väldigt långt inne men jag var så glad att jag vågade. Blev fantastiskt varmt bemött på Beroendeakuten och blev, enligt gängse regler, kallad till öppenvården dagen efter akutbesöket. Sköterskan där tyckte dock att jag, i min Tigerkostym, Michael Kors väska och nyslingade hår, gav intryck av att ha insett mina problem, såg "så fräsch ut och inte hörde hemma där" så jag instruerades att inte komma tillbaka utan blev betrodd att hantera allt själv med KBT-samtal som jag inlett sedan länge. Detta trots att jag berättat precis som det var, både på akuten och för sköterskan - jag har ju inte berättat för terapeuten om min självmedicinering. Som ni säkert förstår har det inte gått jättebra. Jag förstår mycket väl mina problem och jag vill inget hellre än att sluta helt men jag kan inte, jag kan inte. Min ångest är så kvävande att vin känns som den enda utvägen. Men, jag måste sluta-för min och min underbara familjs skull. Jag orkar inte med detta längre. Väljer att ta stöd av er alla underbara forumdeltagare, här inne döms ingen trots att vi alla tampas med det värsta av självförakt. Kan känna mig lite besviken att efter alla år av skattebetalning (är högavlönad!) erkänns jag inte som en patient och får ingen hjälp. Har aldrig haft högkostnadskort och har alltid betalat för KBT privat. Nog sagt om detta, nu har jag bestämt mig för att klara detta på egen hand och faaan rent ut sagt om jag inte håller mitt löfte. Hjälper ni mig? Stor kram❤️

Anki70

Jag gör ett alvarligt försök här och nu, som du och känner igen mig i din beskrivning. Jag självmedicinera alkohol, vin, för min ångest och oro, värk i leder och obearbetad sorg. Ett sista halmstrå ser jag det som. Har inte heller fått hjälp av vårdcentralen. Min tanke när jag läste ditt inlägg var att det kanske är Socialförvaltningens alkoholgrupp som kan hjälpa bäst med ex stödsamtal. De har den största erfarenheten tror jag. Vad tror du?
Ta hand om dig för din skull och din familjs.
Kram <3
Ann-Cathrine

I morgon är en…

Tack för välkomnandet och låt oss följas åt! Jag tror vi alla behöver en axel att luta oss mot. Jag mår så vansinnigt mycket bättre i mina nyktra perioder och är övertygad om att min ångest främst framkallas av den förhatliga a! Svårt bara att bryta en destruktiv period. Kram till er!

Jag är också ny här och nu inne på dag 6. Jag får också en sån otrolig ångest av A och har under mina nyktra perioder mått så otroligt mycket bättre så det är det som får mig att nu kämpa för att hela tiden klara ytterligare en dag utan A.

Ja, låt oss följas åt och stötta varandra i denna kamp.

Kram på er och ha en skön kväll?

Hej
Alkoholberoende är en sjukdom och det ger dig rätt till medicinsk hjälp. Du skall inte finna dig i att bli diagnosticerad av en sjuksköterska (egentligen ett fall för anmälan) utan du skall träffa en läkare helst en som är specialiserad på beroende. Ta den kontakten tycker jag. Alla som kan något om beroende är överens om att ju tidigare man tar hjälp desto större är utsikterna att lyckas. Kräv din rätt att din sjukdom tas på allvar.
Jag har 58-års egen erfarenhet av missbruk vilket gör att jag vet vad jag talar om.
vänligen
Ikaros

Frihet

Har själv insett att jag troligen började mitt vin pimplande för att döva gamla spöken, för mycket stress och känslor av att inte duga. Alkoholen gör det tyvärr bara sju resor värre. Ångest, deppighet, självförakt blir så mycket värre dagen efter.
Och ni har rätt till hjälp!! Gå till en annan vårdcentral eller som Ikaros skriver, kräv att få tala med en läkare.
Kram